Pollotarian: Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της ημιχορτοφαγικής διατροφής_

Σήμερα Θα αναλύσουμε τα κατά και τα υπέρ της ημιχορτοφαγικής διατροφής όπως είναι η Pollotarian.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια γίνονται είτε vegan είτε χορτοφάγοι. Πολλοί το κάνουν για λόγους υγείας διότι όταν τρώμε πολύ κρέας συμβαίνουν 10 σημαντικά πράγματα στην υγεία μας ενώ άλλοι επειδή μπαίνει η ηθική τους μπροστά.

Η διατροφή Pollotarian είναι μία ημιχορτοφαγική διατροφή και αποκτά όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Κατά την διατροφή pollotarian οι άνθρωποι καταναλώνουν κοτόπουλο, γαλοπούλα και μερικά γαλακτοκομικά προϊόντα και αποκλείουν από την διατροφή τους το χοιρινό, το μοσχάρι και τα παράγωγά του.

Οι συγκεκριμένοι, πιστεύουν ότι το επεξεργασμένο χοιρινό και μοσχάρι θα πρέπει να αποκλειστεί από την διατροφή τους. Στα ελληνικά η pollotarian διατροφή ονομάζεται αλλιώς ορνιθοχορτοφαγική. Επίσης διατροφή pollotarian μπορεί να ακολουθούν και οι ιχθυοορνιθοχορτοφάγοι, όπου οι συγκεκριμένοι συνεχίζουν να τρώνε και ψάρι ή θαλασσινά.

Δείτε ακόμα Πρωτεΐνη: 9 Αλήθειες που κάνεις δεν θα σου πει

Η συγκεκριμένη ημιχορτοφαγική διατροφή ξεκινά να παίρνει δημοτικότητα όμως οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφάσισαν να την υιοθετήσουν δεν γνωρίζουν ακριβώς τα υπέρ και τα κατά. Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε αναλυτικά τα υπέρ και τα κατά. Διαβάστε παρακάτω: 

Τα υπέρ της pollotarian ημιχορτοφαγικής διατροφής

Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

Όσοι τρώνε πάνω από την επιτρεπόμενη δόση κόκκινου κρέατος δυστυχώς κινδυνεύουν περισσότερο, να εμφανίσουν καρκίνο στο μέλλον. Μάλιστα αυτό θεωρείται και για την χορτοφαγική διατροφή.

Συγκεκριμένη μία μελέτη παρατήρησης που διεξάχθηκε σε 492.186 ενήλικες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος καρκίνου μειώθηηκε από 3 έως 20% σε όσους πρόσθεταν 10 γραμμάρια πουλερικών σε κάθε 1.000 θερμίδες που κατανάλωναν καθημερινά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες είχαν μειώσει και το κόκκινο κρέας.

Μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Η pollotarian διατροφή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες περιέχονται σε τροφές που δεν έχουν κορεσμένα λίπη. Αυτές οι τροφές είναι γνωστό ότι προλαμβάνουν τον διαβήτη Τύπου 2.

Μία πολυετής μελέτη κατά την οποία συμμετείχαν 53.163 ενήλικες έδειξε ότι η αντικατάσταση επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο για διαβήτη Τύπου 2.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Πολλοί άνθρωποι έγιναν vegan ή χορτοφάγοι για να χάσουν κιλά και είδαν αποτέλεσμα. Αυτό διότι οι δίαιτες που περιλαμβάνουν πολλές πρωτεΐνες μειώνουν την όρεξη και κατά συνέπεια τον αριθμό των θερμίδων που λαμβάνει κάποιος από τις τροφές.

Τα πουλερικά λοιπόν είναι πλούσια σε άπαχες πρωτεΐνες και δίνουν λιγότερες θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά στο σώμα, σε σύγκριση με το κόκκινο κρέας και τα παράγωγά του.

Δείτε ακόμα 8 υπερτροφές που δεν πρέπει να τρώμε συνέχεια

Κάνει καλό στο περιβάλλον

Οι vegan και οι χορτοφάγοι θεωρούν ότι η υπερκατανάλωση κρέατος βλάπτει το σώμα αλλά και το περιβάλλον που ζούμε. Επίσης, θεωρούν απαράδεκτο να εκμεταλλευόμαστε τα ζώα με τέτοιο τρόπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τροφές φυτικής προέλευσης απαιτούν λιγότερους πόρους για να αναπτυχθούν.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα ζωικά προϊόντα που χρειάζονται επιπλέον έδαφος και νερό. Αυτό ισχύει ειδικά για το βοδινό κρέας όπου για την παραγωγή του χρειάζεται 28 φορές περισσότερη γη και 11 φορές περισσότερο νερό.

Τα κατά της pollotarian διατροφής

Ο οργανισμός όσων ακολουθούν ένα τέτοιου είδους διατροφής αξίζει να σημειωθεί ότι δεν απορροφά κάποιες σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο πλάνο με συνδυασμούς τροφών έτσι ώστε να μην υπάρξει ανεπάρκεια σε κάποιο θρεπτικό συστατικό.

Δεδομένου ότι η Β12 προέρχεται από ζωικά προϊόντα, πρέπει να λαμβάνετε συμπλήρωμα, ανάλογα με την ποσότητα πουλερικών που καταναλώνετε. Επίσης όσοι δεν τρώνε γαλακτοκομικά πρέπει να αναπληρώνουν το ασβέστιο μέσω άλλων τροφών όπως είναι το σουσάμι και τα φασόλια.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διατροφή στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close