γαλλικό καρέ_το_κούρεμα_της_Άνοιξης_ιδέες_

Το γαλλικό καρέ είναι το must κούρεμα όλων τον εποχών. Δείτε παρακάτω Ιδέες για τα μαλλιά σας. Σε ίσια και σπαστά μαλλιά

Το γαλλικό καρέ φαίνεται πως έρχεται και πάλι στην μόδα φέτος την Άνοιξη. Είναι μία πολύ σικάτη επιλογή για γυναικείο κούρεμα που φυσικά προέρχεται από την Γαλλία. Οι Γαλλίδες, φημίζονται για το στιλ και την φινέτσα τους.

Έτσι το γαλλικό κούρεμα είναι ένα άκρως σικ και φινετσάτο γυναικείο κούρεμα, που όμως μπορεί να γίνει πολύ μοντέρνο με τις κατάλληλες παραλλαγές. Η Άνοιξη είναι μία νέα εποχή και ο εγκλεισμός μας έκανε να θέλουμε ακόμη περισσότερο μία αλλαγή έστω, στην εξωτερική μας εμφάνιση.

Δείτε ακόμα Μπερδεμένα μαλλιά και κόμποι : 8 συμβουλές για να απαλλαγείτε

Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε μερικές μοντέρνες ιδέες, που ταιριάζουν σε όλες τις γυναικείες προσωπικότητες για να επιλέξετε. Επίσης, θα σας πούμε δύο λόγια για το γαλλικό καρέ, έτσι ώστε να ξέρετε μερικές επιπλέον πληροφορίες για το κούρεμα που θα αγαπήσουν όλες οι γυναίκες φέτος την Άνοιξη. Δείτε παρακάτω: 

Λίγα λόγια για το γαλλικό καρέ

Το γαλλικό καρέ όπως αναφέραμε και στον πρόλογο είναι το must στα γυναικεία κουρέματα για την Άνοιξη και το καλοκαίρι. Όμως  σαν κούρεμα έχει διαχρονική αξία και φυσικά ταιριάζει σε όλα τα γυναικεία πρόσωπα. Βέβαια, αν θέλεις να το αναδείξεις λίγο παραπάνω, θα πρέπει να προσαρμόσεις το στιλ σου.

Ένα σικ στιλ αναδεικνύει ακόμη περισσότερο ένα σικ ντύσιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να υιοθετήσεις το γαλλικό καρέ δεν χρειάζεται απαραιτήτως να έχεις ίσια μαλλιά. Το γαλλικό καρέ έχει την τάση να δείχνει το ίδιο σικ και μοντέρνο σε σπαστά μαλλιά και σε μπούκλες.

Δείτε ακόμη Οι top αποχρώσεις μαλλιών για το 2021

Παρόλα αυτά η κλασική εκδοχή του  ήταν το κοντό καρέ, όπου το μήκος των μαλλιών έφταναν μέχρι το σαγόνι ή και λίγο πιο κοντό. Θα μπορούσε δηλαδή το κλασικό γαλλικό καρέ να φτάνει μέχρι τα χείλη ή και μέχρι τα ζυγωματικά. Το τελείωμα του, είναι ίσιο και αυστηρό όπως το blunt bob.

Το συγκεκριμένο κούρεμα,  συνδυάζεται συνήθως με ίσιες, κλασικές αφέλειες που φτάνουν μέχρι το μήκος των φρυδιών και χτενίζεται με ένα ελαφρύ γύρισμα προς τα μέσα στις άκρες του, που μπορείς να το πετύχεις με το πιστολάκι. Μερικές φορές διαθέτει και μικρές μύτες στις μπροστινές άκρες έτσι ώστε τα μαλλιά να “αγκαλιάζουν” το πρόσωπο.

Πως ξεκίνησε το γαλλικό καρέ;

Το γαλλικό καρέ έχει ρίζες στην δεκαετία του 1890, αλλά έγινε πιο δημοφιλές στον γυναικείο πληθυσμό το 1920. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα  για το συγκεκριμένο κούρεμα είναι αυτό της Brigitte Bardot αλλά και της Αμελί.

Η επιστροφή του κοντού γαλλικού καρέ στις γυναικείες τάσεις το 2021 όμως, έφερε φυσικά και μερικές αλλαγές εκσυγχρονισμού. Πλέον έχει αποκτήσει πιο χαλαρό χαρακτήρα, έχει πλούσιο όγκο και πολλές φορές οι γυναίκες το υιοθετούν και το αναδεικνύουν, κάνοντας τα μαλλιά τους κυματιστά.

Μερικές φορές, οι γυναίκες προσθέτουν στο καρέ ένα ελαφρύ φιλάρισμα για τον όγκο, ή επιδιώκουν  το επιμελώς ατημέλητο , που είναι γενικότερα trend. Επίσης φαίνεται πως έχει αγαπηθεί πολύ και το ασύμμετρο καρέ με πιο κοντό το πίσω μέρος και πιο μακρύ το μπροστά.

Επίσης το γαλλικό καρέ με μύτες είναι ήδη στις τάσεις για το 2021.

Αν από την άλλη οι ίσιες και πυκνές αφέλειες δεν είναι του γούστου σας ή δεν σας ταιριάζουν δεν χρειάζεται να το απορρίψετε. Το μοντέρνο γαλλικό καρέ φέρνει εναλλακτικές λύσεις και σε αυτό.

Οι curtain bangs, η πλάγια φράντζα και η χωρίστρα στο πλάι είναι μόνο μερικές από τις νέες προτάσεις των hairstylists. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές ιδέες, έτσι ώστε να βρείτε όλες, το γαλλικό καρέ που σας ταιριάζει περισσότερο. Θα τις δούμε παρέα, παρακάτω.

Κλασσικό γαλλικό καρέ

Παρακάτω βλέπουμε μία κλασική έκδοση του γαλλικού καρέ. Όπως σας είπαμε και πιο πάνω, το κλασικό γαλλικό καρέ περιλαμβάνει, ίσια μαλλιά με αφέλειες που φτάνουν στο μήκος των φρυδιών και το τελείωμά του, φτάνει στο σαγόνι και “αγκαλιάζει” το πρόσωπο.

Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει μία σικάτη εκδοχή του κλασικού γαλλικού καρέ που θεωρούμε ότι θα σου ταιριάζει πολύ.

Είναι ένα σικ, μοντέρνο και παράλληλα αυστηρό κούρεμα, για τις γυναίκες που έχουν κύρος ή θέλουν να τονίσουν τα έντονα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

κλασικό_γαλλικό_καρέ_

Γαλλικό καρέ με όγκο και αφέλειες

Η παρακάτω επιλογή, θυμίζει πολύ το κλασικό γαλλικό καρέ, όμως έχει φανερά σημάδια εκσυγχρονισμού. Για παράδειγμα. η κοπέλα της φωτογραφίας δεν προσπάθησε να ισιώσει τα μαλλιά της. Άφησε τον φυσικό όγκο των μαλλιών της και το ελαφρύ σπάσιμο που κάνουν στις άκρες να αναδείξουν το γαλλικό της καρέ.

Όπως βλέπετε κι εσείς είναι πανέμορφη και το γαλλικό καρέ δεν δείχνει λιγότερο σικ ή όμορφο, διατηρώντας τα μαλλιά σας φυσικά. Κι επειδή στην Ελλάδα και γενικά στη Μεσόγειο, οι γυναίκες φημίζονται για τα…ανάστατα μαλλιά τους, το καρέ με την συγκεκριμένη παραλλαγή, μας ταιριάζει απόλυτα.

γαλλικό καρέ_με_αφέλειες_και_όγκο_

Γαλλικό καρέ σε ίσια μαλλιά

Παρακάτω βλέπουμε το κλασικό γαλλικό καρέ σε ίσια μαλλιά. Είναι ένα πολύ σικ κούρεμα που φυσικά σε κάνει να μοιάζεις με μία σικάτη Γαλλίδα, που πίνει τον καπουτσίνο της σε κάποιο γραφικό γαλλικό σοκάκι. Είναι μία πολύ μοντέρνα πρόταση και θα σου ταιριάξει πολύ.

γσλλικό καρέ_σε_ίσια μαλλιά_

Γαλλικό καρέ σε σπαστά μαλλιά

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω όταν ακούμε για γαλλικό καρέ, στο μυαλό μας έρχεται η Brigitte Bardot αλλά και η Αμελί. Η Αμελί ήταν η πρωταγωνίστρια της κλασικής ομώνυμης ταινίας, που απέσπασε πολλές θετικές κριτικές όταν κυκλοφόρησε και που η μουσική της μέχρι και σήμερα, υιοθετείτε από πολλές ταινίες και σειρές στην Ελλάδα.

Η Αμελί λοιπόν με το αυστηρό γαλλικό καρέ σε σπαστά μαλλιά έμεινε στην ιστορία και φέτος την Άνοιξη μπορείς να την αντιγράψεις κι εσύ.Kαρέ σε σπαστά μαλλιά με σπαστές και πυκνές αφέλειες στο μήκος των φρυδιών. Μία υπέροχη επιλογή για τις γυναίκες που αγαπούν το γαλλικό καρέ αλλά δεν θέλουν να ισιώνουν κάθε μέρα τα μαλλιά τους.

γαλλικό καρέ_σε_σπαστά μαλλιά_

Γαλλικό καρέ μέχρι τα χείλη με πυκνές αφέλειες

Το γαλλικό καρέ σου δίνει επιλογές στο μάκρος του. Έτσι μπορείς να επιλέξεις ένα γαλλικό καρέ που το μάκρος του θα φτάνει μέχρι τα χείλη. Θα το συνδυάσεις με πυκνές αφέλειες. Για να αναδείξεις αυτό το κούρεμα, πρέπει να διατηρείς τα μαλλιά σου σπαστά και να μην ξεχνάς να γυρίζεις τα τελειώματα του κουρέματος προς τα χείλη σου.

γαλλικό καρέ_μέχρι_τα_χείλη_με_πυκνές αφέλειες_

Μοντέρνο καρέ με χωρίστρα στην μέση και όγκο

Το γαλλικό καρέ είναι το must της φετινής Άνοιξης υπό την προϋπόθεση να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της νέας γυναίκας του 2021. Έτσι, το γαλλικό γαλλικό με χωρίστρα στην μέση και έντονο όγκο, είναι μία μοντέρνα παραλλαγή που σίγουρα θα την υιοθετήσουμε. Εσύ;

γαλλικό καρέ_με_όγκο_

Ασύμμετρο γαλλικό καρέ σε ίσια μαλλιά

Όπως είπαμε και πιο πάνω, οι παραλλαγές, είναι πολλές και μία από αυτές είναι και το ασύμμετρο . Αν θέλεις να αποκτήσεις ένα αυστηρό look που όμως δεν θα πάψει να είναι μοντέρνο, τότε δεν σου μένει άλλη επιλογή, από το να δοκιμάσεις την πρόταση της παρακάτω εικόνας.

ασύμμετρο_γαλλικό_καρέ_

Γαλλικό καρέ με χωρίστρα στη μέση σε σπαστά μαλλιά

Κι επειδή ως γνωστόν στην Ελλάδα είμαστε πολλές οι γυναίκες με τα σπαστά μαλλιά, σίγουρα δεν συμφέρει να είμαστε κάθε μέρα με μία ισιωτική στο χέρι. Δεν έχουμε χρόνο και φυσικά τα μαλλιά μας από ένα σημείο και μετά θα καταστραφούν. Μπορείς λοιπόν να υιοθετήσεις το λουκ της παρακάτω φωτογραφίας.

γαλλικό_καρέ_με_χωρίστρα στην μέση_σε_σπαστά_μαλλιά_

Επιμελώς ατημέλητο

Όμως το γαλλικό καρέ δεν είναι μόνο για τις γυναίκες με κύρος που θέλουν να αναδείξουν την αυστηρότητα αλλά και την γοητεία τους. Το καρέ του 2021, μπορεί να ταιριάξει άψογα σε μοντέρνες, καθημερινές γυναίκες με λίγη τρέλα παραπάνω.

επιμελώς_ατημέλητο_γαλλικό_καρέ_

Γαλλικό καρέ σε φυλλαριστά μαλλιά

Το φυλλάρισμα στα μαλλιά είναι μία μοναδική λύση για τις γυναίκες που δεν έχουν όγκο και θέλουν να αποκτήσουν. Μπορείς λοιπόν να συνδυάσεις το φυλλάρισμα και το καρέ, αντιγράφοντας την άκρως σικ φωτογραφία παρακάτω.

γαλλικό_καρέ_σε_φυλλαριστά_μαλλιά_

Γαλλικό καρέ σε κυματιστά μαλλιά

Οι νέες γυναίκες τα τελευταία χρόνια ξεκίνησαν να δείχνουν μία ιδιαίτερη αδυναμία στις μπούκλες και στα κυματιστά μαλλιά. Έτσι μπορείς να μην αποχωριστείς αυτό το αγαπημένο σου χτένισμα, υιοθετώντας το must κούρεμα της Άνοιξης.

γαλλικό_καρέ_σε_κυματιστά_μαλλιά_

Στην παρακάτω εικόνα δεν βλέπουμε μόνο μία πρόταση για γαλλικό καρέ. Αντιθέτως βλέπουμε και μία άψογη απόχρωση που μπορείς να το συνδυάσεις. Είναι πραγματικά μία vintage εικόνα, βγαλμένη από άλλη εποχή.

κλασικό_γαλλικό_καρέ_σε_πορτοκαλί_απόχρωση_

Μοντέρνο καρέ σε σπαστά μαλλιά με όγκο, για να μπορείς να το αναδείξεις ακόμη και στην πιο δύσκολη μέρα του μήνα.

Το συγκεκριμένο κούρεμα είναι απλά υπέροχο και η παρακάτω φωτογραφία αποδεικνύει, ότι δεν έχει ηλικία και ότι πραγματικά ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες.

επιμελώς_ατημέλητο_γαλλικό_καρέ_

Υπέροχο γαλλικό καρέ που μπορείς να το αναδείξεις με μία μαύρη απόχρωση στα μαλλιά σου. Σίγουρα θα μοιάσεις με την Αμελί και σίγουρα θα μαγνητίσεις τα βλέμματα.

κλασικό_γαλλικό_καρέ_σε_μαύρα_μαλλιά_

Κι αφού η Τόκιο από το La Casa De Papel το προτίμησε, εσύ γιατί να πεις όχι; Ένα υπέροχο καρέ σε μία πιο rock έκδοση, γιατί έχουμε και μία… ληστεία να κάνουμε!

κλασικό_γαλλικό_καρέ_σε_καστανά_μαλλιά_

All photos via Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα μαλλιά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close