όλες-οι-τάσεις-στα-γυναικεία κουρέματα-για-το-2022-

Γυναικεία κουρέματα: Όλες οι νέες τάσεις για το 2022. Όλες οι νέες τάσεις για το 2022 στα γυναικεία κουρέματα.

Οι νέες τάσεις στα γυναικεία κουρέματα για το 2022 κυκλοφόρησαν και οι γυναίκες έχουν ξεκινήσει ήδη να σκέφτονται ποιο θα είναι το επόμενο κούρεμά τους. Οι νέες τάσεις στα γυναικεία κουρέματα για άλλη μία χρονιά, προσπαθούν να καλύψουν κάθε γυναικείο στιλ και κάθε προσωπικότητα.

Έτσι στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε γυναικεία κουρέματα πιο ροκ, με κοντές αφέλειες και περίεργα σχέδια, πιο σικ, με ίσια μαλλιά, καρέ και χαλαρές μπούκλες, κοντά μαλλιά αλλά και πολύ μακριά μαλλιά. Όπως καταλαβαίνετε σίγουρα θα βρείτε κάτι στις νέες τάσεις για τα γυναικεία κουρέματα για το 2022 που να σας ταιριάξει. Διαβάστε παρακάτω: 

Γυναικεία κουρέματα 2022: Κλασικές αφέλειες

Ξεκινάμε τις τάσεις στα γυναικεία κουρέματα για το 2022 με μία κλασική αλλά αγαπημένη επιλογή. Μιλάμε φυσικά για τις κλασικές αφέλειες που μπορούν να υιοθετηθούν είτε από γυναίκες με μακριά μαλλιά, είτε από γυναίκες με καρέ μαλλιά.

Γυναικεία κουρέματα: Όλες οι νέες τάσεις για το 2022

Οι αφέλειες έχουν την δυνατότητα να αφαιρέσουν χρόνια από το πρόσωπό σου και να δώσουν έμφαση στο βλέμμα σου. Γι’ αυτό άλλωστε ονομάζονται και “αφέλειες”. Επειδή οι γυναίκες που τις έχουν, τείνουν να δείχνουν πιο αφελείς και χαριτωμένες όσων αφορά το βλέμμα.

αφέλειες-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Οι αφέλειες είναι ένα σικ γυναικείο κούρεμα που μπορεί να καλύψει την ανάγκη σου για μία αλλαγή, χωρίς να φοβάσαι ότι δε θα σου πηγαίνει. Ειδικά αν έχεις μεγάλο κούτελο, οι κλασικές γυναικείες αφέλειες θα σε βοηθήσουν να το καλύψεις και θα σου δώσουν ένα σικ και ιδιαίτερο στιλ.

αφέλειες-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Δείτε ακόμα Μαλλιά Ιανουάριος 2022: 23 ιδέες για χτενίσματα & κουρέματα

αφέλειες-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Γυναικεία κουρέματα 2022: Clavicut

Αν ψάχνετε για κάτι ενδιάμεσο στο bob και το lob, τότε το clavicut είναι το κατάλληλο για εσάς. Πρόκειται για ένα κούρεμα με μεσαίο μήκος χωρίς ασυμμετρίες που φτάνει στο ύψος της κλείδας.

clavicut-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Αυτό το κούρεμα είναι ιδανικό για γυναίκες κάθε ηλικίας και έχει ένα μεγάλο προτέρημα. Δεν σε δεσμεύει σχετικά με το χτένισμα. Είτε αποφασίσεις να κάνεις τα μαλλιά σου χαλαρές μπούκλες, είτε να τα ισιώσεις, είτε να τα αφήσεις σπαστά, είτε να τα κάνεις κλασικές μπούκλες αυτό το γυναικείο κούρεμα θα σου πηγαίνει.

clavicut-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Το συγκεκριμένο γυναικείο κούρεμα γεννήθηκε από την νοοτροπία που δημιουργήθηκε στην καραντίνα με το safety cut. Οι γυναίκες έτειναν τότε να κουρεύουν τα μαλλιά τους λίγο πιο πολύ από ότι συνήθως, έτσι ώστε να μην χάνουν την μπάλα με το μάκρος για όσο τα κομμωτήρια θα ήταν κλειστά.

clavicut-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Γυναικεία κουρέματα 2022: Feathered layered

Το μήκος των μαλλιών συνήθως είναι μεσαίο με μύτες και φιλάρισμα που πλαισιώνει το πρόσωπο, έχοντας όμως τις άκρες γυρισμένες προς τα έξω. Μία νέα τάση που ήρθε για να μείνει και σε φέρνει σε επαφή με μία πιο vintage εικόνα του εαυτού σου.

Feathered layered-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Επίσης τα συγκεκριμένα γυναικεία κουρέματα μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σου να δείξουν εντυπωσιακά αφού αποτελούν από μόνα τους ένα γυναικείο χτένισμα. Μην φοβηθείς να το επιλέξεις λοιπόν γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα μαγνητίσεις τα βλέμματα.

Feathered layered-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες- Feathered layered-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Γυναικεία κουρέματα 2022: Καρέ μαλλιά

Φυσικά τα αγαπημένα μας καρέ μαλλιά δε θα μπορούσαν να λείπουν από τις τάσεις στα γυναικεία κουρέματα για το 2022. Ένα κλασικό γυναικείο κούρεμα που από το 2020 και μετά οι γυναίκες το επιλέγουν όλο και πιο συχνά.

Δείτε ακόμη Έχετε καρέ μαλλιά; Έχουμε πέντε τέλειες ιδέες για χτενίσματα

καρέ μαλλιά-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Μετά την έναρξη της καραντίνας βλέπετε οι γυναίκες προτίμησαν κουρέματα που να τις βολεύουν και να μην χρειάζονται τόση περιποίηση. Άνευ καραντίνας όμως τα καρέ γυναικεία μαλλιά είναι η πιο σικ πρόταση για σένα και παραμένουν διαχρονικά, ένα κούρεμα που σου δίνει κύρος και φινέτσα.

καρέ μαλλιά-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Μπορείς να διαλέξεις αυτό καρέ χάρακα όπως η κοπέλα της παρακάτω φωτογραφίες, ή καρέ μαλλιά πιο ανάλαφρα που σου επιτρέπουν περισσότερα χτενίσματα και γενικά το καρέ έχει τόσες επιλογές που αν θες να το υιοθετήσεις το 2022 σίγουρα θα βρεις κάτι που να σου ταιριάζει.

καρέ μαλλιά-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Γυναικεία κουρέματα 2022: Κοντές αφέλειες

Και μιας και μιλήσαμε για τις κλασικές αφέλειες μία νέα τάση έρχεται το 2022 που είναι εμπνευσμένη φυσικά από την punk και την ροκ κουλτούρα. Μιλάμε για τις κοντές αφέλειες που τα τελευταία χρόνια έφυγαν από τα φεστιβάλ των Iron Maiden και τα lives των Χάσμα και υιοθετήθηκαν ακόμη και από γυναίκες που ακούν Κιάμο και Παντελίδη.

Δείτε ακόμη Κοντές αφέλειες: Το rock κούρεμα των γυναικών για τον Χειμώνα

κοντές αφέλειες-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Μπορείτε φυσικά να επιλέξετε και κοντές πλάγιες αφέλειες αν θέλετε να είστε πιο σικ. Οι κοντές αφέλειες του 2022 θα πρωταγωνιστήσουν και φυσικά προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε γυναίκας.

κοντές αφέλειες-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Μπορεί οι κοντές αφέλειες να είναι ένα νεανικό γυναικείο κούρεμα όμως η αλήθεια είναι πως με έναν δικό τους ξεχωριστό τρόπο έχουν την τάση να σε κάνουν να δείχνεις με περισσότερο κύρος, φινέτσα και με έντονη…κουλτούρα.

Δείτε ακόμα Μαλλιά Φθινόπωρο Χειμώνας 2021-2022: Οι νέες τάσεις και ιδέες

κοντές αφέλειες-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Τέλος οι κοντές αφέλειες είναι μία μοναδική λύση για τις γυναίκες που αρέσκονται στις αφέλειες αλλά δεν τους αρέσει οι αφέλειές τους να κρύβουν τα φρύδια τους οπότε και κάτι από το σαγηνευτικό βλέμμα τους.

κοντές αφέλειες-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Γυναικεία κουρέματα 2022: Μακριά μαλλιά

Μπορεί να μιλάμε για γυναικεία κουρέματα όμως αυτή η τάση μας προστάζει να αφήσουμε τα ψαλίδια μας στην άκρη και να δούμε μέχρι που μπορούν να μακρύνουν τα μαλλιά μας. Το 2022 τα υπερβολικά μακριά μαλλιά είναι μόδα και ξέρουμε ότι πολλές γυναίκες όσο το διαβάζουν αυτό, χαμογελούν.

μακριά μαλλιά-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Δείτε ακόμη Υπέροχες εμφανίσεις για μακριά μαλλιά 

Άλλωστε ποιος μπορεί να αντισταθεί σε κομψά μακριά μαλλιά που προσδίδουν αέρα σε μία γυναίκα και της επιτρέπουν να παίξει μαζί τους με διάφορα χτενίσματα αλλά και κουρέματα;

μακριά μαλλιά-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Δείτε ακόμα Αυτό είναι το πιο must γυναικείο κούρεμα για το 2022

μακριά μαλλιά-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες- μακριά μαλλιά-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Γυναικεία κουρέματα 2022: New style mullet hair

Ένα από τα πιο trendy γυναικεία κουρέματα για το 2022 είναι το mullet. Το ρετρό αυτό χτένισμα έχει κάνει δυναμικό come back τις τελευταίες σεζόν. Είναι όμως προσαρμοσμένο στα δεδομένα της νέας εποχής.

Δείτε ακόμη Base breaking: 15 ιδέες για τα μαλλιά σας

New style mullet hair-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Διαθέτει αρκετό φιλάρισμα και είναι πιο κοντό μπροστά, απ’ ότι πίσω. Είναι ένα vintage στιλάτο κούρεμα που ταιριάζει ιδιαίτερα στις νέες κοπέλες που θέλουν να ξεχωρίσουν με έναν ιδιαίτερο και όμορφο τρόπο.

New style mullet hair-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Κι αν από την φύση σου είναι και λίγο ροκάκι ή πανκιό, τότε σίγουρα αυτή η τάση θα σου ταιριάξει απόλυτα. Μην φοβηθείς λοιπόν να την επιλέξεις και σίγουρα θα ξεχωρίσεις με τον πιο όμορφο τρόπο.

New style mullet hair-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Γυναικεία κουρέματα 2022: Pixie κουρέματα

Τα pixie κουρέματα είναι στην ουσία γυναικεία πολύ κοντά μαλλιά. Μπορεί να είναι κοντά κουρέματα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σου επιτρέπουν να παίξεις μαζί τους με χαλαρές μπούκλες ή και έντονες μπούκλες όπως η κοπέλα της φωτογραφίας.

Δείτε ακόμη 20 μακριά pixie κουρέματα που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε

pixie cut-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Και με μία πρώτη ματιά μπορεί τα pixie κουρέματα να φαίνονται αρκετά νεανικά αλλά και μία γυναίκα άνω των 50 μπορεί να τα υιοθετήσει, που έχει ανάγκη, την άνεση αλλά και την φινέτσα.

pixie cut-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες- pixie cut-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Γυναικεία κουρέματα 2022: Πλάγιες αφέλειες

Από ότι καταλάβατε οι αφέλειες έχουν την τιμητική τους στις τάσεις για το 2022 όσων αφορά τα γυναικεία κουρέματα. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για τις πλάγιες αφέλειες που στην ουσία κάποιος μπορεί να τις μπερδέψει και με φραντζάκια ή χωρίστρα στην μέση.

πλάγιες αφέλειες-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Μην μπερδεύεστε όμως! Μιλάμε πάντα για αφέλειες απλά πιο ιδιαίτερες και ίσως πιο κομψές για μερικές γυναίκες. Είναι ένα γυναικείο κούρεμα που δεν έχει ηλικία και δεν σε δεσμεύει σχετικά με το μάκρος των μαλλιών ή το χτένισμα που θα επιλέξεις κάθε φορά.

πλάγιες αφέλειες-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες- πλάγιες αφέλειες-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Γυναικεία κουρέματα 2022: Undercut κουρέματα

Για το τέλος αφήσαμε μία τάση που είχε ξεκινήσει το 2010, σταμάτησε και το 2022 ξανά ξεκίνησε γιατί η μόδα κάνει κύκλους και επαναλαμβάνεται. Μιλάμε φυσικά για τα undecut κουρέματα.

undercut κούρεμα-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Αυτή η τάση θέλει τις γυναίκες με μακριά ή καρέ μαλλιά να ξυρίζουν το κάτω μέρος των μαλλιών τους είτε στα πλάγια είτε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σχηματίζοντας πολλές φορές εντυπωσιακά σχέδια. Λέγεται undercut επειδή είναι κάτω από τα κυρίως μαλλιά και έχει ένα βασικό πλεονέκτημα.

undercut κούρεμα-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

Το 2010 τα κορίτσια συνήθιζαν να ξυρίζουν τα μαλλιά σου στα πλάγια, τελείως. Αυτό εκτός του ότι μπορεί να τις δέσμευε στη σχολή, στο σχολείο ή στις δουλειές – αν και δε θα ‘πρεπε – είχε ακόμη ένα μειονέκτημα. Κάθε φορά που μάκραιναν τα μαλλιά που ξεκινούσαν να βγαίνουν είχαν διαφορετικό μήκος από τα υπόλοιπα.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν όμορφο και δεν μπορούσες να κάνεις πολλά για να το διορθώσεις και να το καλύψεις. Το undercut όμως επιτρέπει στις γυναίκες να είναι εξτρίμ και να μπορούν να καλύψουν το εξτρίμ του χαρακτήρα τους όποτε τους αρέσει. Κι αν το βαρεθούν, καλύπτουν με τα υπόλοιπα μαλλιά τους, τα διαφορετικά μαλλιά του κεφαλιού.

undercut κούρεμα-στις-τάσεις 2022-για-τα-γυναικεία κουρέματα-ιδέες-

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα μαλλιά στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close