10_μύθοι_για_το_σώμα_

10 μύθοι για το σώμα μας που έπρεπε ήδη να έχουμε ξεφορτωθεί. Θα σας παρουσιάσουμε 10 μύθους που σίγουρα τους πιστεύετε κι εσείς, σχετικά με το σώμα μας και θα σας εξηγήσουμε, γιατί δεν ισχύουν!

Η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε γιατροί ως επί το πλείστον. Είναι λοιπόν λογικό μέσα από ανακρίβειες που κυκλοφόρησαν από γενιές σε γενιές μέσα από παλαιότερα λάθος επιστημονικά συμπεράσματα, άρθρα στο διαδίκτυο και άλλες τέτοιες πηγές να έχουμε διαμορφώσει μερικούς μύθους σχετικά με το σώμα μας.

Η αλήθεια είναι όμως ότι υπάρχουν 10 μύθοι σχετικά με το ανθρώπινο σώμα που η μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού τους πιστεύει μέχρι και σήμερα. Όμως δεν ισχύουν, όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο αυτό κι εμείς θα σας εξηγήσουμε το γιατί. Διαβάστε παρακάτω: 

Όταν ξυρίζεις τα πόδια σου οι τρίχες μεγαλώνουν πιο γρήγορα

Αυτό δεν ισχύει. Οι τρίχες μετά το ξύρισμα μεγαλώνουν ακριβώς με την ίδια ταχύτητα. Απλά είναι πιο τραχιές και πιο σκούρες, επειδή οι τρίχες που είχατε πριν το ξύρισμα, είχαν εκτεθεί για αρκετά χρόνια στο φως του ήλιου και στο νερό της θάλασσας κι έτσι η σύνθεσή τους είχε αλλοιωθεί.

Δείτε ακόμα 6 μέρη του σώματος που πλένετε λάθος στο μπάνιο

Οι καινούριες τρίχες όμως δεν είναι έτσι. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι πιο σκουρόχρωμες και πιο σκληρές. Όχι το ξύρισμα.

10_μύθοι_για_το_σώμα_

Όλοι οι άνθρωποι καταπίνουν 8 αράχνες στον ύπνο τους κάθε χρόνο.

Οι αράχνες δεν ενδιαφέρονται να πλησιάσουν το στόμα μας ή να σκαρφαλώσουν στο πρόσωπό μας διότι η αναπνοή και το ροχαλητό μας τις απομακρύνει.

Επίσης για τις αράχνες είμαστε παντελώς αδιάφοροι διότι είμαστε πολύ μεγάλοι και αποτελούμε απλά μέρος του τοπίου τους. Επίσης δυσκολευόμαστε να πιστεύουμε ότι ένας άνθρωπος θα συνέχιζε τον βαρύ του ύπνο αν μία αράχνη προσπαθούσε να μπει στο στόμα του.

10_μύθοι_για_το_σώμα_

Όταν κάνετε “κρακ” τα δάχτυλά σας κινδυνεύετε από αρθρίτιδα

Ο λόγος που οι αρθρώσεις μας κάνουν κρακ κάθε φορά που τις τεντώνουμε ή τις πιέζουμε είναι επειδή το υγρό που υπάρχει ανάμεσα στις αρθρώσεις εκρήγνυται. Δεν προκαλείται αρθρίτιδα, όμως είναι βλαβερό για την υγεία, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτή η κακή συνήθεια μπορεί να οδηγήσει το χέρι στο να μην έχει καλό κράτημα μερικά χρόνια μετά.

10_μύθοι_για_το_σώμα_

Τα καρότα βελτιώνουν την όρασή σου

Τα καρότα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι γνωστό ότι βελτιώνει τη νυχτερινή όραση. Ωστόσο, ένα άτομο δεν χρειάζεται να τρώει τεράστιες ποσότητες καρότων για να πάρει τη βιταμίνη Α, καθώς μπορεί να την λάβει από διάφορα άλλα τρόφιμα.

Είναι σημαντικό όμως να συνδυάσετε καρότα με κάποιο είδος λίπους για να απορροφήσετε όλη τη βιταμίνη Α. Η αλήθεια  είναι ότι τα καρότα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την όρασή σας σε καλή κατάσταση, αλλά δεν μπορούν να την βελτιώσουν ή να την επαναφέρουν.

10_μύθοι_για_το_σώμα_

Δείτε ακόμα Οδηγίες για να κάνετε μασάζ μόνοι σας

Οι γλώσσες μας έχουν 6 ζώνες γεύσης.

Αυτός ο μύθος έχει καταρριφθεί από τους επιστήμονες πρόσφατα. Η γλώσσα μας είναι σε θέση να αντιληφθεί 5.000 έως και 10.000 διαφορετικές γεύσεις. Το θέμα είναι ο εγκέφαλος πως μπορεί να ερμηνεύσει αυτές τις γεύσεις.

10_μύθοι_για_το_σώμα_

Τα λευκά δόντια είναι τα υγιή δόντια

Οι άνθρωποι που έχουν λιγότερο λευκά δόντια δεν σημαίνει ότι χρειάζονται οδοντίατρο. Μπορεί να είναι κληρονομικό αυτό το χρώμα ή ο σμάλτος τους να είναι πιο λεπτός κάτι που συμβαίνει συχνά. Επίσης συνήθειες όπως το κάπνισμα και ο καφές μπορεί να λερώσουν τον σμάλτο.

10_μύθοι_για_το_σώμα_

Η καρδιά σταματάει για λίγο όταν φτερνίζεσαι

Πολλοί άνθρωποι το νιώθουν αυτό γι’ αυτό και έχει εδραιωθεί αυτός ο μύθος, διότι κάθε φορά που πάτε να φτερνιστείτε οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται και όταν τελικά φτερνίζεστε οι παλμοί της καρδιάς μειώνονται απότομα. Όμως η καρδιά δεν σταματά.

10_μύθοι_για_το_σώμα_

Πρέπει να περιμένεις 30 λεπτά για να κολυμπήσεις μετά το φαγητό

Το κολύμπι με γεμάτο στομάχι δεν είναι κίνδυνος για την υγεία. Το πολύ πολύ να πάθετε κράμπες στο στομάχι όμως μέχρι εκεί. Σίγουρα είναι άβολη η αίσθηση να κολυμπάς με γεμάτο στομάχι όμως η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν επιστημονικά αποδεδειγμένα σενάρια σχετικά με αυτό.

10_μύθοι_για_το_σώμα_

Το αίμα μας είναι μπλε πριν έρθει σε επαφή με το οξυγόνο

Στην πραγματικότητα το αίμα μας έχει οξυγόνο κι όσο είναι μέσα στο σώμα. Όταν το αίμα βρίσκεται μέσα στο σώμα έχει σκούρο κόκκινο χρώμα ενώ όταν βγαίνει από το σώμα μας γίνεται κόκκινο κερασί. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας μίας ουσίας της αίμη, που είναι υπεύθυνη για την μεταφορά του αίματος στο σώμα.

10_μύθοι_για_το_σώμα_

Αν καταπιείς τσίχλα θα μείνει στο στομάχι σου για 7 χρόνια

Οι τσίχλες βγαίνουν όπως κάθε άλλο τρόφιμο από το σώμα μας. Παραμένουν στο στομάχι για 7 μέρες. Όμως είναι μία συνήθεια που πρέπει να την σταματήσετε διότι η κατάποση τσίχλας μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα ή ακόμη και να πνιγείτε.

10_μύθοι_για_το_σώμα_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σώμα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close