προβλήματα-ομιλίας-που-φανερώνουν-Πάρκινσον-

Τα απίστευτα σημάδια στην ομιλία που φανερώνουν ότι έχετε Πάρκινσον. Αυτά είναι τα απίστευτα σημάδια στην ομιλία που φανερώνουν ότι έχετε Πάρκινσον.

Το Πάρκινσον είναι μία ασθένεια που προσβάλλει όλο και περισσότερους ανθρώπους καθημερινά στις χώρες της Δύσης. Φαίνεται πως υπάρχουν μερικά σημάδια στην ομιλία που φανερώνουν ότι μπορεί κάποιος να πάσχει από Πάρκινσον.

Βλέπετε ο κάθε άνθρωπος μιλάει με έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο και αυτός ο τρόπος δεν αλλάζει, παρά μόνο σε μερικές εξαιρέσεις. Αν λοιπόν παρατηρήσετε μερικές συγκεκριμένες αλλαγές όταν μιλάτε τότε θα πρέπει να κάνετε εξέταση για Πάρκινσον διότι μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα. Διαβάστε παρακάτω: 

Τα συμπτώματα του Πάρκινσον

Υπάρχουν μερικά συμπτώματα Πάρκινσον. Θα πρέπει να ξέρετε ότι η συγκεκριμένη νόσος είναι μία προοδευτική διαταραχή που επηρεάζει το νευρικό σύστημα. Έτσι τα συμπτώματα μπορεί να είναι ευρείας κλίμακας και συνήθως εμφανίζονται σταδιακά με τα χρόνια.

Όμως δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη λίστα με συμπτώματα καθώς μπορεί ο κάθε άνθρωπος να αντιδράσει διαφορετικά μπροστά στην συγκεκριμένη ασθένεια. Μερικοί άνθρωποι έχουν ήπια συμπτώματα που περνούν απαρατήρητα ενώ άλλοι έχουν πιο έντονα συμπτώματα.

προβλήματα-ομιλίας-που-φανερώνουν-Πάρκινσον-

Photo via: iatronet.gr

Το πιο κοινό σύμπτωμα πάντως είναι το τρέμουλο στο χέρι. Εκτός από αυτά ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει επιβράδυνση στην κίνηση, μυϊκή ακαμψία, διαταραχή στην στάση και στην ισορροπία του σώματος, απώλεια αυτομάτων κινήσεων και αλλαγές στον γραφικό χαρακτήρα.

Δείτε ακόμα Σπιτική θεραπεία για να μειώσετε το ροχαλητό με φυσικά υλικά

Υπάρχει όμως και ένα σύμπτωμα που οι ειδικοί το σημειώνουν όμως ακόμη δεν έχει πάρει μεγάλη δημοτικότητα. Φαίνεται λοιπόν πώς σύμφωνα με τον δρ. Joseph Kennedy, από το Consumer’s Health Report:

“Tα σχετιζόμενα προβλήματα ομιλίας κατά τη νόσο του Πάρκινσον περιλαμβάνουν σύγχυση λέξεων, μπερδεμένη εκφορά του λόγου και αδυναμία ολοκλήρωσης των σκέψεων. Αυτά τα προβλήματα στην ομιλία μπορεί να είναι μια μεγάλη αιτία ανησυχίας για όσους πάσχουν από την πάθηση.

προβλήματα-ομιλίας-που-φανερώνουν-Πάρκινσον-

Photo via: onmed.gr

Η νόσος του Πάρκινσον επηρεάζει τις κινητικές δεξιότητες ομιλίας, μειώνοντας έτσι την επικοινωνία σας με αυτά τα συμπτώματα να επιδεινώνονται καθώς η νόσος εξελίσσεται”. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμπτώματα της ομιλίας μπορεί να εμφανιστούν πρώτα από όλα τα άλλα συμπτώματα.

Δείτε ακόμα Ασθένειες των ματιών και αεροπορικά ταξίδια: Συμβουλές για να προλάβετε τα χειρότερα

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον δρ. Wolfram Schwarz, συνιδρυτής του Meduni.com, πολλά συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον στην ομιλία εμφανίζονται αφότου επηρεαστούν οι κινήσεις του προσώπου, του στόματος ή του λαιμού.

«Η νόσος του Parkinson προκαλείται από απώλεια νευρικών κυττάρων σε ένα μέρος του εγκεφάλου που είναι γνωστό ως φαιά ουσία. Μεταξύ των πολλών επιπτώσεων που προκαλεί, η πιο βασική είναι η μείωση της ορμόνης ντοπαμίνης στον εγκέφαλο».

Επίσης εξηγεί ο δρ. Schwarz, ότι η έλλειψη ντοπαμίνης με την πάροδο του χρόνου επηρεάζει την κίνηση των μυών του προσώπου, του στόματος και του λαιμού, οι οποίες στη συνέχεια επηρεάζουν την ομιλία και την επικοινωνία.

Δείτε ακόμα Ψεύτικες βλεφαρίδες: Οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία σας

Υπάρχουν λοιπόν μερικά συμπτώματα της νόσου τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν και ως πρώιμα σημάδια της νόσου και αυτά είναι η έλλειψη ελέγχου του τόνου της φωνής, τα προβλήματα της φωνής που επηρεάζουν βασικές πτυχές της ζωής, το ανέκφραστο πρόσωπο και η πιο αργή ή πιο γρήγορη ομιλία από ποτέ.

προβλήματα-ομιλίας-που-φανερώνουν-Πάρκινσον-

Photo via: bovary.gr

Μάλιστα το τελευταίο σύμπτωμα φαίνεται πως ο ασθενής δεν μπορεί το ελέγξει. Τέλος οι ασθενείς αντιμετωπίζουν και προβλήματα με την κατάποση υγρών και στερεών.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close