10χρονη με αυτισμό αυτοκτόνησε λόγω bullying

10χρονη με αυτισμό αυτοκτόνησε λόγω bullying. Το 10χρονο κοριτσάκι με αυτισμό αυτοκτόνησε επειδή δεχόταν bullying.

Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία έχει ευαισθητοποιηθεί σχετικά με το bullying όμως τα θύματα δεν λιγοστεύουν. Βλέπετε οι άνθρωποι έχουμε την τάση να ευαισθητοποιούμαστε στα λόγια αλλά όχι στις πράξεις. Δεν δίνουμε σημασία στην συμπεριφορά των παιδιών μας.

Πιστεύουμε ότι είναι λογικό λόγω της ηλικίας ένα παιδί να κοροϊδεύει κάποιο άλλο παιδί στο σχολείο. Δεν μαθαίνουμε στα παιδιά μας την αξία να αντιδρούν και να υπερασπίζονται ένα άλλο παιδί στο σχολείο που δείχνει αδύναμο να υπερασπιστεί τον εαυτό μου.

Δείτε ακόμα Το πιο πρόωρο παιδί του κόσμου επέζησε και γιορτάσε τα πρώτα του γενέθλια

Δεν μαθαίνουμε στα παιδιά ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί και ότι το μόνο κριτήριο για να απομακρύνουμε κάποιον από την ζωή μας, θα πρέπει να είναι ο χαρακτήρας και όχι η εξωτερική του εμφάνιση ή η το ότι η συμπεριφορά του είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Στα σχολεία δεν υπάρχει ακόμη η κατάλληλη ενημέρωση. Ακόμη και στα σχολεία της Αμερικής, που υπάρχουν σχολικοί σύμβουλοι, πολλές φορές φαίνεται ότι οι σχολικοί σύμβουλοι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους. Ενδιαφέρονται περισσότερο να μην τα βάλουν με τους ισχυρούς του σχολείου παρά να προσέξουν την κακή ψυχολογία των παιδιών.

Τα θύματα είναι πολλά, στα λόγια όλοι μας καταδικάζουμε το bullying όμως τα θύματα είναι πάρα πολλά και συνεχίζουν να υπάρχουν. Όπως αυτό το 10χρονο κ@ριτσάκι με αυτισμό που αυτοκτόνησε επειδή δεχόταν bullying. Διαβάστε παρακάτω: 

Η είδηση

Σοκ προκάλεσε σε όλη την αμερικάνικη κοινωνία αλλά και στον παγκόσμιο Τύπο η είδηση ότι ένα 10χρονο κ@ριτσάκι αποφάσισε να δώσει τέλος στην ζωή του στην πολιτεία της Γιούτα. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το παιδί δεχόταν bullying επειδή είχε αυτισμό από συμμαθητές της.

Η 10χρονη ονομαζόταν Isabella «Izzy» Faith Tichenor και βρέθηκε λίγες μέρες πριν από την μητέρα της, απαγχονισμένη λίγη ώρα αφού της είχε πει ότι την αγαπά. Τον τελευταίο καιρό η 10χρονη είχε πει στους γονείς της ότι οι συμμαθητές της, της έκαναν bullying στο δημοτικό χρησιμοποιώντας εναντίον της υποτιμητικές εκφράσεις.

10χρονη-με αυτισμό-αυτοκτόνησε-λόγω-bullying-

Photo via: the-sun.com

Οι προσβολές που δεχόταν το παιδί είχαν να κάνουν με το χρώμα του δέρματός της αλλά και την ευφυΐα της επειδή είχε αυτισμό. Οι γονείς της μικρής είχαν ενημερώσει τους υπεύθυνους στο σχολείο κάνοντας έκκληση να λάβουν άμεσα δράση όμως το αίτημά τους αγνοήθηκε παντελώς.

Δείτε ακόμα 9χρονη έσωσε τους γονείς και την αδερφή της από τον θάνατο

Ο παππούς της 10χρονης λέει ότι αυτό συνέβαινε στο μικρό τους αγγελούδι εδώ και μήνες. Οι συμμαθητές της σύμφωνα με τον παππού της, της ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία και όταν η μαμά της πήγε στον διευθυντή του σχολείου αλλά και στους δασκάλους εκείνοι δεν έκαναν τίποτα.

Η μητέρα της υποστηρίζει ότι ανέφεραν το περιστατικό στους υπεύθυνους όπως θα έκανε κάθε γονιός στην θέση τους. Οι γονείς της 10χρονης έφτασαν μέχρι την σχολική διεύθυνση της Γιούτα αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να προστατέψει την μικρή και το βασανιστήριο της συνεχίστηκε.

10χρονη-με αυτισμό-αυτοκτόνησε-λόγω-bullying-

Photo via: the-sun.com

Σύμφωνα με τους γονείς της, η 10χρονη αγνοήθηκε από τις αρμόδιες αρχές επειδή ήταν μαύρη. Ο παππούς της αναφέρει ότι ο φυλετικός διαχωρισμός και ο ρατσισμός είναι συχνό φαινόμενο στην πολιτεία της Γιούτα και πρέπει σύντομα να αλλάξουν τα πράγματα.

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close