Παραλίγο_ να τον χάσουμε _Η εξομολόγηση μάνας_ όταν το παιδί έπαθε αλλεργικό σοκ _

Παραλίγο να τον χάσουμε : Η εξομολόγηση μάνας όταν το παιδί έπαθε αλλεργικό σοκ! Όσοι μεγαλώνουν παιδιά με αλλεργία στα φιστίκια, σίγουρα το παρακάτω κείμενο θα τους κάνει να ταυτιστούν. Η αλήθεια είναι ότι οι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με οποιαδήποτε αλλεργία, ανησυχούν συνεχώς για τα παιδιά τους.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για συστατικά που μπορεί να υπάρχουν ακόμη και στα αντηλιακά. Τα φιστίκια, είναι συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού είτε για την γεύση είτε για το άρωμα. Οι γονείς αυτοί, αναγκάζονται να επικοινωνούν συνεχώς με τις εταιρίες, προτού δώσουν ή αλείψουν κάτι στο παιδί τους.

Μία μητέρα, φαίνεται πως έπεσε θύμα ενός φαγητού που η εταιρία την διαβεβαίωσε ότι δεν είχε φιστίκια. Όμως είχε. Και το παιδάκι της, νοσηλεύτηκε πολύ σοβαρά στο νοσοκομείο. Αποφάσισε λοιπόν να μοιραστεί την ιστορία της και να μιλήσει για τα συναισθήματά της.

Γιατί δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη γονείς που δυσκολεύονται να μπουν στην θέση των γονιών που μεγαλώνουν παιδιά με αλλεργίες. Δυσκολεύοντα να καταλάβουν την σοβαρότητα της κατάστασης. Το κείμενό της, το μεταφράσαμε εμείς σε ελεύθερη μετάφραση. Διαβάστε παρακάτω: 

Κάθομαι δίπλα του στο δωμάτιο του νοσοκομείου και τον παρατηρώ να κοιμάται σε ένα κρεβάτι που θα μπορούσε να χωρέσει έναν ενήλικα. Μπορώ να νιώσω την υφή των σεντονιών χωρίς να τα αγγίξω καν. Είναι τόσο μικρός και ταλαιπωρημένος. Είναι ένα από αυτά τα αλλεργικά παιδιά.

Δείτε ακόμα Στην κόλαση των αναμορφωτηρίων: Γυναίκα περιγράφει την εμπειρία της

Τα αλλεργικά παιδιά στα φιστίκια. Οπότε είμαι κι εγώ από αυτές τις μητέρες, Θυμάμαι όταν του αγόρασα ένα σνακ. Πήρα τηλέφωνο την εταιρία για να βεβαιωθώ ότι δεν περιέχει φιστίκια. Κοίταξα και ξανακοίταξα τα συστατικά μέχρι να βεβαιωθώ ότι αυτό το σνακ, δεν είναι επικίνδυνο για το παιδί μου.

Ήταν μία ήσυχη μέρα, ασχολούμουν με τον κήπο. Του έδωσα να φάει λίγο από το σνακ που του είχα φυλαγμένο και ξαφνικά ακούω έναν γδούπο. Είδα το παιδί μου λιπόθυμο στο έδαφος. Προσπαθώντας να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, κοίταξα τα αυτιά, το δέρμα, το στομάχι του, τα μάτια του, την αναπνοή του.

Και ξαφνικά το είδα. Ένα μικρό εξάνθημα στο μάγουλό του. Τον πήγαμε αμέσως στο νοσοκομείο και ειδοποίησα τον πατέρα του. Έκανε διαρκώς εμετούς και τα εξανθήματα είχαν φουντώσει. Έχανε τις αισθήσεις του και γινόταν μπλε επειδή ο ένας πνεύμονας δεν λειτουργούσε. Μία ολόκληρη ομάδα γιατρών ήταν από πάνω του.

Παραλίγο να_ τον χάσουμε_ Η εξομολόγηση_ μάνας_ όταν_ το παιδί_ έπαθε αλλεργικό σοκ _

Τελικά ο γιατρός με ανακούφιση μου είπε “τον σώσαμε” . Τώρα τα πράγματα είναι πιο ήσυχα. Απλά κοιμάται. Τα φάρμακα και οι ενέσεις τον έχουν εξουθενώσει και μισεί τους γιατρούς. Όλοι μου λένε να φύγω για λίγο. Να πάω να φάω κάτι. Δεν μπορώ να φύγω από το πλάι του όμως. Είμαι τα πάντα γι’ αυτόν σε αυτό το σημείο.

Είμαι η φωνή του και ο δικηγόρος του. Σκέφτομαι πώς κατάφερε και σώθηκε. Σκέφτομαι πόσο απεγνωσμένα τυχερή είμαι που τα κατάφερε. Σκέφτομαι τι περνούν οι υπόλοιπες μητέρες που έχουν παιδιά με αλλεργίες.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν είναι τόσο απλό να αποφύγεις μία αλλεργία στα φιστίκια. Δεν μπορείς να αποφύγεις αυτή την αλλεργία, σταματώντας να δίνεις στο παιδί φυστικοβούτυρο και φαγητά με πολλούς ξηρούς καρπούς. Υπάρχουν ίχνη από φιστίκια στα πιο ηλίθια μέρη.

Ακόμη και στα αντηλιακά για το σώμα. Όμως δεν αναγράφεται στη συσκευασία γιατί δεν είναι τρόφιμα, οπότε δεν είναι και υποχρεωμένοι να το κάνουν. Γνωρίζουμε ότι μας…λυπάστε κάθε φορά που το παιδί μας δεν μπορεί να φέρει φυστικοβούτυρο στο σχολείο.

Γνωρίζουμε ότι μας απεχθάνεστε όταν σας λέμε ότι δεν μπορείτε να δώσετε αυτό το μπισκότο στο παιδί μας. Εμείς απλά προσπαθούμε να προστατεύσουμε το παιδί μας. Δεν είμαστε αντικοινωνικοί και σίγουρα στεναχωριόμαστε όταν αναγκαζόμαστε να απορρίψουμε προσκλήσεις σε παιδικά πάρτι, επειδή φοβόμαστε ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.

Η εξομολόγηση μάνας_ όταν το παιδί _ έπαθε αλλεργικό σοκ_Παιδί με_ αλλεργία_ στα φιστίκια_

Προσπαθούμε απλά να σώσουμε το παιδί μας. Γι’ αυτό μην μας κρατάτε κακία όταν σας έρχεται σημείωμα από το σχολείο που απαγορεύει να φέρετε στο σχολείο φυστικοβούτυρο. Ελπίζουμε να μην έρθετε ποτέ στην δυσάρεστη θέση να μιλάτε με τις ώρες με τις εταιρίες τροφίμων ή άλλες εταιρίες για να βεβαιωθείτε ότι ένα προϊόν δεν περιέχει φιστίκια.

Είμαστε γεμάτοι ευγνωμοσύνη για όλους εσάς που μας ενημερώνετε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει οτιδήποτε με φιστίκια στο σπίτι σας, για όσο το παιδί μας παίζει εκεί. Ότι έχετε πλύνει τα χέρια σας προτού το αγγίξετε. Γιατί προσπαθείτε να προστατεύσετε κι εσείς το παιδί μας.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα νιώσετε ότι είμαστε υπερβολικοί σκεφτείτε έναν γονιό να παλεύει να σώσει το παιδί του στα νοσοκομεία. Σκεφτείτε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε αυστηροί, επειδή τα παιδιά μας δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Εμείς είμαστε η δική τους φωνή, προς το παρόν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: lovewhatmatters.com

Close