μελαγχολία-των-Χριστουγέννων-

Η αναγνώστρια φαίνεται πως αντιμετωπίζει μελαγχολία της φετινές γιορτές και τα συμπτώματά της ξεκίνησαν να την ανησυχούν. Αφού όλοι γιορτάζουν εκείνη γιατί δεν μπορεί να μπει στο πνεύμα των Χριστουγέννων; Διαβάστε την ιστορία της.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τις ημέρες των Χριστούγεννων αντί να χαίρονται μελαγχολούν. Και μάλιστα αυτοί οι άνθρωποι είναι πλειοψηφία, αλλά συνήθως δεν μιλούν για να μην χαλάσουν την διάθεση των υπολοίπων ή γιατί απλά δεν τους ακούμε. Η αναγνώστρια φαίνεται πως αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Διαβάστε παρακάτω: 

Με λένε Αθηνά και κατάγομαι από την Λάρισα. Μένω τα τελευταία χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Δεν είμαι παντρεμένη, δεν έχω παιδιά, δεν έχω ούτε σχέση αλλά είμαι καλά. Έχω μία καλή δουλειά, καλούς φίλους που με λατρεύουν και στις δύο πόλεις και μία υπέροχη οικογένεια.

Δείτε ακόμα Ο πρώην άντρας μου θέλει να περάσει τα Χριστούγεννα με τα παιδιά στην Γερμανία

Δεν μπορώ  να πω ότι δεν πήρα αγάπη στην ζωή μου, αλλά παρόλα αυτά από τα 17 μου μέχρι και σήμερα που είμαι 25, δεν νιώθω ιδιαίτερα καλά. Τις περισσότερες στιγμές της ζωής μου, νιώθω μία μελαγχολία. Σαν να είναι όλα στην ζωή μου φλατ.

μελαγχολία-των-Χριστουγέννων-

Δεν είμαι σε θέση να κάνω μία φυσιολογική σχέση, διότι είτε προσελκύω λάθος ανθρώπους, είτε αυτούς που προσελκύω, όταν πάνε να το γυρίσουν στο πιο σοβαρό, πανικοβάλλομαι, βρίσκω μία δικαιολογία και το σταματάω.

Στην αρχή νόμιζα πως είναι στον χαρακτήρα μου. Πως ακόμη ζω τα νιάτα μου και πως δεν χρειάζεται όλοι οι άνθρωποι της ηλικίας μου ντε και καλά να κάνουν σχέσεις. Άκουγα και τις φίλες μου, που σε κάθε καυγά με τον δικό τους έλεγαν “α ρε Αθηνά πόσο τυχερή είσαι” και έπαιρνα τα πάνω μου.

Δείτε ακόμα Θέλω φέτος τα Χριστούγεννα να κάνω ταξίδι στο εξωτερικό και ο άντρας μου είναι τσιγκούνης

Δεν ήμουν ιδιαίτερα θρησκευόμενη ποτέ. Μου άρεσαν τα Χριστούγεννα όμως, γιατί ήταν μία αφορμή για διασκέδαση είτε με οικογένεια είτε με φίλους. Υπήρχε ένας ρομαντισμός στην ατμόσφαιρα και ειδικά από την στιγμή που μετακόμισα στην Θεσσαλονίκη, ήταν και μία καλή αφορμή να βλέπω τους δικούς μου.

Όμως φέτος είναι διαφορετικά. Όλη αυτή η μελαγχολία που με έπιανε από τα 17 μέχρι και σήμερα ανά διαστήματα και με άφηνε, τώρα είναι χειρότερη από ποτέ. Έχω να βγω από το σπίτι μία εβδομάδα κοντά. Δεν έχω διάθεση να σηκωθώ από το κρεβάτι, νιώθω κενή.

μελαγχολία-των-Χριστουγέννων-

Σαν να έχω μονίμως μία ανοιχτή πληγή, που δεν ξέρω ούτε πως να την κλείσω, ούτε τι είναι αυτό που φταίει. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Με μεγάλωσαν με αγάπη, δεν μου έλειψε τίποτα στην ζωή μου. Αλλά η διάθεσή μου όσο πάει γίνεται και χειρότερη.

Δείτε ακόμα Η νύφη μου, θέλει να κάνουμε Χριστούγεννα στο σπίτι τους αλλά είναι υποχόνδρια και θέλω να το αποφύγω

Είχα προγραμματίσει να ξεκινήσω ψυχολόγο, αλλά στην Θεσσαλονίκη οι ρυθμοί της ζωής μου είναι γρήγοροι. Πάντα κάτι συνέβαινε και το άφηνα για ύστερα. Είτε δεν είχα χρήματα, είτε θεωρούσα ότι δεν τον χρειάζομαι. Και πάντα όταν γυρίζω Λάρισα μου τα σκάνε όλα μαζεμένα.

Δεν θέλω να περάσω μαύρα Χριστούγεννα. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι να κάνω για σηκωθώ στα πόδια μου. Οι φίλοι μου, μου δίνουν τον χρόνο μου και η οικογένειά μου δεν έχει καταλάβει τίποτα. Δεν θέλω να τους ανησυχώ.

μελαγχολία-των-Χριστουγέννων-

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close