άλλους-καψουρεύεσαι-άλλους-παντρεύεσαι-

Άλλους καψουρεύεσαι και άλλους παντρεύεσαι…γιατί συμβαίνει αυτό; Θα εξηγήσουμε για ποιον λόγο άλλον καψουρεύεσαι και άλλον παντρεύεσαι στο τέλος.

Όλοι το έχουμε ακούσει έστω και μία φορά στην ζωή μας. Άλλος ήταν ο μεγάλος έρωτας κάποιου, άλλος τελικά σε συντρόφευσε μέχρι το τέλος της ζωής σου – ίσως – και έκανες οικογένεια μαζί του. Γιατί να συμβαίνει αυτό; Ο μεγάλος έρωτας δεν θα έπρεπε να είναι ο μόνος λόγος για να παντρευτεί κάποιος; Διαβάστε παρακάτω: 

Άλλους καψουρεύεσαι και άλλους παντρεύεσαι…γιατί συμβαίνει αυτό;

Φίλες και φίλοι όλα ξεκίνησαν όταν σε μία φιλική συζήτηση που είχα, άκουσα την εξής ατάκα. Η αλήθεια είναι ότι εγώ στάθηκα τυχερή διότι αυτόν που ερωτεύτηκα περισσότερο από όλους τον έκανα και άντρα μου και πατέρα των παιδιών μου.

Παρόλα αυτά ο γενικός κανόνας, δεν λέει αυτό. Ο γενικός κανόνας λέει ότι μία φορά καψουρεύεσαι με αυτόν τον…εφηβικό τρόπο αλλά πάντα αυτή η καψούρα τελειώνει με ένα άδοξο τέλος. Και καταλήγεις μερικά χρόνια μετά να παντρεύεσαι κάποιον που τον ερωτεύτηκες, τον αγάπησες, αλλά δεν ένιωσες αυτήν την…καψούρα.

άλλους-καψουρεύεσαι-άλλους-παντρεύεσαι-

Αυτή μωρέ, που σε κάνει να ακούς Καρρά και να κλαις ενώ υπό κανονικές συνθήκες ακούς μόνο όπερα και κλασική μουσική. Αυτήν την καψούρα που σε κάνει να χάνεις κάθε έλεγχο της ζωής σου. Που σε κάνει να αφήνεις φίλους, να μην ακούς κανέναν, να πηγαίνεις κάτω από το σπίτι του και να του κάνεις κατάνταδες.

Δείτε ακόμα 5 σημάδια συναισθηματικής παραμέλησης σε έναν γάμο

Που ξεχνάς και αξιοπρέπεια, και εγωισμούς και τα πάντα μόνο και μόνο για να τον έχεις δίπλα σου. Που σκέφτεσαι άκρως εγωιστικά – γιατί η καψούρα είναι καθαρός εγωισμός – χωρίς να νοιάζεσαι τι θέλει αυτός αλλά τι θες εσύ. Και αυτό που θες είναι αυτός στην ζωή σου.

Ένας τέτοιος έρωτας βγαλμένος από ταινία για ποιον λόγο δεν ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας; Οι λόγοι είναι απλοί. Διότι αυτή η καψούρα τις περισσότερες φορές είναι αρρωστημένη. Για παράδειγμα εγώ, όταν γνώρισα τον Χρηστάκη μου, είπα “αυτόν τον άντρα θα τον παντρευτώ”.

Και παραλογισμούς έκανα και την αξιοπρέπεια μου πάτησα και αυτός το ίδιο, όμως πάντα υπήρχε μία μαγική χρυσή τομή. Μία στιγμή ωριμότητας, μία στιγμή που μας έδειχνε ότι δεν είμαστε απλά τρελοί και παλαβοί ο ένας για τον άλλον, είμαστε κάτι παραπάνω από αυτό.

Δείτε ακόμα 5 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να επισκεφθείτε σύμβουλο γάμου

Η καψούρα εξατμίζεται εύκολα φίλες και φίλοι. Σήμερα είσαι καψούρης και αύριο που ο άλλος ξεκινά να δείχνει ότι νιώθει τα ίδια με σένα, σου φεύγει η καψούρα γιατί δένεις γαϊδαράκο. Η καψούρα είναι εφήμερη. Εγωιστική.

άλλους-καψουρεύεσαι-άλλους-παντρεύεσαι-

Όπως επίσης η καψούρα, είναι πάντα ανώριμη. Είτε καψουρευτείς στα 15, είτε στα 20, είτε στα 30, είτε στα 70, η καψούρα είναι ανώριμη. Γι’ αυτό και αυτό το συναίσθημα το νιώθεις μία φορά στην ζωή σου – βαριά δύο -. Διότι για να το νιώσεις ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου, σου έβγαλε κάτι που δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς.

Και δώσε τοξικούς καυγάδες και τοξικές συμπεριφορές. Η μία ανωριμότητα πίσω από την άλλη που σε κάνει στο τέλος να χάνεις τον εαυτό σου και να χάνεις τον πραγματικό σου στόχο. Από την άλλη αυτού του είδους ο έρωτας που σε οδηγεί σε γάμο, είναι διαφορετικός.

Δείτε ακόμα 6 φράσεις που απαγορεύεται να πεις όταν μαλώνεις με το ταίρι σου

Είναι ένας έρωτας αλλιώτικος αλλά διαχειρίσιμος. Έρχεται σε αυτήν την φάση της ζωής σου που για κάποιο λόγο ξέρεις τι θες και πως να το διεκδικήσεις. Έχεις ισχυρή προσωπικότητα και θες ακριβώς αυτό και από το άλλο σου μισό.

άλλους-καψουρεύεσαι-άλλους-παντρεύεσαι-

Βαρέθηκες τα περίπλοκα, τα δύσκολα, τα κινηματογραφικά. Θες έναν έρωτα πλούσιο και συνάμα απλό. Χωρίς ίντριγκες και παιδέματα που έχει η καψούρα. Όμως αυτός ο έρωτας είναι και που θα μείνει. Γιατί σου βγάζει στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό σου.

Υπάρχουν και άνθρωποι, όπως εγώ και ο Χρήστος, που μπορέσαμε και βρήκαμε την ιδανική καψούρα που μετατράπηκε σε ιδανικό έρωτα. Γιατί συμβαίνουν και αυτά. Όμως η κλασική, ατόφια καψούρα, πάντα είναι περιστασιακή.

Δείτε ακόμα Σημάδια ότι ο σύζυγός σας περνάει κρίση μέσης ηλικίας

Κρατάει τόσο ώστε να τον κερδίσεις. Κρατάει τόσο ώστε να ξαναμπείς σε μία ρουτίνα. Και όταν φύγει η καψούρα κατά πάσα πιθανότητα συνειδητοποιείς ότι αυτός που έχει απέναντί σου, δεν άξιζε τόσο τον κόπο, όσο νόμιζες. Εσείς τι πιστεύετε;

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close