κείμενο-για-την-αγάπη-

Αβοήθητη αγάπη. Ένα κείμενο για την αγάπη, που θα ραγίσει καρδιές και θα περάσει μηνύματα. Η αγάπη είναι ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα. Οι άνθρωποι όμως πολλές φορές της φέρονται άσχημα. Την πατούν κάτω και την περιγελούν. Την ξεχνούν για χρήματα και συμφέρον. Ξεχνούν να την δείξουν γιατί έχουν άλλες ασχολίες.

Η αγάπη είναι αβοήθητη και παραμένει αβοήθητη, μέχρι να νιώσουμε μόνοι μας. Μέχρι να σκεφτούμε ότι δεν έχουμε κανέναν άλλον στο πλάι μας. Ο Δημήτριος Ι. Πετρούνιας – Κλινικός Ψυχολόγος μοιράστηκε ένα κείμενο μαζί μας με τίτλο αβοήθητη αγάπη. Διαβάστε παρακάτω: 

Αβοήθητη αγάπη

Μια φορά κι έναν καιρό όλα τα συναισθήματα πήγαιναν σε ένα παραθαλάσσιο νησί για διακοπές. Ανάλογα με τη φύση τους, ο καθένας περνούσε καλά. Ξαφνικά, ανακοινώθηκε προειδοποίηση για επικείμενη καταιγίδα και συμβούλευαν όλους να εκκενώσουν το νησί.

Η ανακοίνωση προκάλεσε ξαφνικό πανικό. Όλοι όρμησαν στις βάρκες τους. Ακόμη και τα κατεστραμμένα σκάφη επισκευάστηκαν γρήγορα και τέθηκαν σε λειτουργία.

Ωστόσο, η Αγάπη δεν ήθελε να φύγει γρήγορα παραχωρώντας τη θέση της σε άλλους. Αλλά καθώς τα σύννεφα σκοτείνιασαν, η Αγάπη συνειδητοποίησε ότι ήταν ώρα να φύγει. Αλίμονο, δεν υπήρχαν βάρκες. Η αγάπη κοίταξε γύρω της με ελπίδα.

Δείτε ακόμα 5 σημάδια συναισθηματικής παραμέλησης σε έναν γάμο

Τότε ακριβώς πέρασε το ευημερία με ένα πολυτελές σκάφος. Η Αγάπη φώναξε: «ευημερία, μπορείς σε παρακαλώ να με πάρεις στη βάρκα σου;» «Όχι», απάντησε η ευημερία, «το σκάφος μου είναι γεμάτο πολύτιμα υπάρχοντα, χρυσό και ασήμι. Δεν υπάρχει μέρος για σένα.”

κείμενο-για-την-αγάπη-

Λίγο αργότερα πέρασε το ματαιοδοξία με μια όμορφη βάρκα. Ξανά η Αγάπη φώναξε: «Μπορείς να με βοηθήσεις, ματαιοδοξία; Είμαι εγκλωβισμένη και χρειάζομαι βοήθεια. Σε παρακαλώ πάρε με μαζί σου.”

Η ματαιοδοξία απάντησε αγέρωχα: «Όχι, δεν μπορώ να σε πάρω μαζί μου. Το σκάφος μου θα λερωθεί με τα λασπωμένα πόδια σου». Η θλίψη πέρασε μετά από λίγο. Και πάλι, η Αγάπη ζήτησε βοήθεια. Αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. «Όχι, δεν μπορώ να σε πάρω μαζί μου. Είμαι τόσο λυπημένη. Θέλω να είμαι μόνη μου».

Δείτε ακόμα 5 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να επισκεφθείτε σύμβουλο γάμου

Όταν η Ευτυχία πέρασε λίγα λεπτά αργότερα, η Αγάπη κάλεσε ξανά σε βοήθεια. Αλλά η Ευτυχία ήταν τόσο χαρούμενη που δεν κοίταξε γύρω της, σχεδόν δεν ανησυχούσε για κανέναν.

Η αγάπη γινόταν ανήσυχη και απογοητευμένη. Τότε κάποιος φώναξε: «Έλα αγάπη, θα σε πάρω μαζί μου». Δεν ήξερε ποιος ήταν τόσο μεγαλόψυχος, αλλά πήδηξε στη βάρκα, πολύ ανακουφισμένη που θα έφτανε σε ένα ασφαλές μέρος.

κείμενο-για-την-αγάπη-

Όταν κατέβηκε από το σκάφος, η Αγάπη συνάντησε τη Γνώση. Σαστισμένη, η αγάπη ρώτησε: «Γνώση, ξέρεις ποιος με τόση γενναιοδωρία με βοήθησε τη στιγμή που κανείς άλλος δεν ήθελε να βοηθήσει;»

Δείτε ακόμα 6 φράσεις που απαγορεύεται να πεις όταν μαλώνεις με το ταίρι σου

Η Γνώση χαμογέλασε, «Ω, αυτή ήταν η ώρα του χρόνου». «Και γιατί να σταματήσει ο Χρόνος για να με πάρει και να με πάει στην ασφάλεια;» αναρωτήθηκε η Αγάπη.

Η Γνώση χαμογέλασε με βαθιά σοφία και απάντησε: «Επειδή μόνο ο Χρόνος ξέρει το αληθινό σου μεγαλείο. Μόνο η αγάπη μπορεί να φέρει ειρήνη και μεγάλη ευτυχία σε αυτόν τον κόσμο.”

«Το σημαντικό μήνυμα είναι ότι όταν είμαστε ευημερείς, παραβλέπουμε την αγάπη. Όταν νιώθουμε σημαντικοί, ξεχνάμε την αγάπη. Ακόμα και στην ευτυχία και στη λύπη ξεχνάμε την αγάπη.

Δείτε ακόμα Σημάδια ότι ο σύζυγός σας περνάει κρίση μέσης ηλικίας

Μόνο με τον καιρό συνειδητοποιούμε τη σημασία της αγάπης. Γιατί να περιμένεις τόσο πολύ; Γιατί να μην κάνεις τον έρωτα και την αγάπη μέρος της ζωής σου σήμερα;»

κείμενο-για-την-αγάπη-

via Σωτήρης Καλκατζάκος

All photos: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close