είμαι-έγκυος-αλλά-ο-άντρας-μου-δεν-με-στηρίζει-

Είμαι έγκυος και ο άντρας μου δεν με βοηθάει τόσο όσο περίμενα. Η αναγνώστρια είναι έγκυος αλλά δεν βρίσκει την βοήθεια που περίμενε από τον άντρα της και θέλει την γνώμη μας.

Όταν μία γυναίκα βιώνει περίοδο εγκυμοσύνης το σώμα της αλλάζει και η ψυχολογία της είναι περίεργη. Από την μία οι ορμόνες, από την άλλη η αλλαγή στο σώμα αλλά και το άγχος για το αν θα πάνε όλα καλά και για το αν θα είναι καλή μάνα, κάνει αυτή την γυναίκα να έχει περίεργη ψυχολογία.

Η γυναίκα που βιώνει περίοδο εγκυμοσύνης έχει ανάγκη την στήριξη όχι μόνο των δικών της ανθρώπων γενικότερα αλλά και του πατέρα του παιδιού. Έχει ανάγκη να νιώσει ασφάλεια και ότι δεν είναι μόνη της. Ότι όλα θα πάνε καλά κι αν κάτι δεν πάει καλά θα έχει δίπλα της ανθρώπους να την βοηθήσουν.

Δείτε ακόμα Θέλω να χωρίσω αλλά φοβάμαι να μεγαλώσω μόνη μου το παιδί μου

Η αναγνώστρια της σημερινής μας ιστορίας αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας ένα πρόβλημά της γιατί θέλει την γνώμη μας. Είναι έγκυος και δυστυχώς δεν βρίσκει από τον άντρα της την υποστήριξη που χρειαζόταν κάτι που φέρνει την σχέση τους σε οριακή κατάσταση. Διαβάστε παρακάτω:

Είμαι έγκυος και ο άντρας μου δεν με βοηθάει τόσο όσο περίμενα

Είμαι έγκυος δύο μηνών και είναι από τις πιο χαρούμενες και ταυτόχρονα τις πιο περίεργες στιγμές της ζωής μου. Με τον άντρα μου προσπαθούσαμε πολλά χρόνια να κάνουμε παιδί και δεν μπορούσαμε λόγω του άγχους μου.

Είχαμε περάσει από όλες τις κατηγορίες γιατρών, ενδοκρινολόγους, γυναικολόγους, ψυχολόγους και κανείς δεν βοήθησε. Τελικά απομακρύνθηκα από αυτό που μου δημιουργούσε άγχος, αφέθηκα και έγινε.

Φυσικά η ευτυχία μου δεν περιγράφεται. Είναι κάτι που ήθελα εδώ και πολλά χρόνια. Ο άντρας μου ήταν της άποψης ότι δεν καίγεται κιόλας όμως αν το προκύψει γιατί όχι.

Δείτε ακόμα Είμαστε 10 χρόνια μαζί και ακόμη δεν θέλει να με παντρευτεί

Εγώ όμως είχα αγχωθεί γιατί εγώ καιγόμουν. Βέβαια αυτή η χαλαρότητα του άντρα μου με βοήθησε κιόλας ανά διαστήματα. Δεν σας κρύβω ότι τον πρώτο καιρό σκεφτόμουν έντονα πως αν είμαι στείρα θα με χωρίσει. Όταν εκείνος μου είπε πως αποφάσισε να με παντρευτεί επειδή μ’ αγαπάει και όχι για να του κάνω παιδιά με ηρέμησε πολύ.

Παρόλα αυτά από την στιγμή που έμεινα έγκυος τα πράγματα άλλαξαν κάπως. Δεν είναι ότι περνάμε κρίση στην σχέση μας αλλά περίμενα άλλη αντίδραση από εκείνον. Περίμενα να με προσέχει λίγο παραπάνω, να με νταντεύει λίγο παραπάνω και γενικά να ενδιαφέρεται.

είμαι-έγκυος-αλλά-ο-άντρας-μου-δεν-με-στηρίζει-

Photo via: tovima.gr

Εκείνος όμως δείχνει αδιαφορία ή τουλάχιστον εγώ έτσι εκλαμβάνω την στάση του. Πάμε στον γυναικολόγο για τον υπέρηχο κι εκείνος έρχεται με το ζόρι γιατί μου λέει ότι δεν είναι ανάγκη να είναι κι αυτός εκεί σε κάθε επίσκεψη. Ήθελα να ‘ξερα δεν ενδιαφέρεται να δει την ανάπτυξη του παιδιού;

Δείτε ακόμα Μπορεί να χώρισα με τον άντρα μου αλλά με την πρώην πεθερά μου είμαστε ακόμη φίλες

Επίσης πολλές φορές μου μιλάει απότομα και δεν σέβεται το γεγονός ότι η ψυχολογία μου αυτές τις μέρες είναι περίεργη εξαιτίας των ορμονών και ότι αυτά που μου λέει τα παίρνω πιο σοβαρά από ό,τι χρειάζεται. Η νύφη μου με πρήζει κάθε μέρα για το πως νιώθω, αν χρειάζομαι βοήθεια, θέλει να βλέπει κάθε υπέρηχο γιατί μένει σε άλλη πόλη.

Και αυτός που είναι και ο πατέρας τόσο ενθουσιασμό δεν δείχνει. Δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή μιλάω εγώ ή οι ορμόνες μου αλλά θα ήθελα δίπλα μου έναν άνθρωπο περισσότερο στοργικό και προστατευτικό. Ετοιμάζομαι να φέρω στον κόσμο το πρώτο μας παιδί και διανύω το πρώτο κρίσιμο τρίμηνο.

είμαι-έγκυος-αλλά-ο-άντρας-μου-δεν-με-στηρίζει-

Photo via: comfort.com.gr

Δεν θα έπρεπε να είναι πιο προστατευτικός απέναντί μου; Δεν λέω να με κλείσει σε γυάλα και να μην με αφήσει να πάρω αέρα. Αλλά όχι να μου συμπεριφέρεται λες και δεν είμαι έγκυος και μάλιστα και χειρότερα από ότι πριν μείνω έγκυος.

Δείτε ακόμα Ο δεύτερος σύζυγός μου δεν τα πηγαίνει καλά με τον γιο μου

Σκέφτομαι ότι ίσως όλα αυτά τα χρόνια να μην είχε συνειδητοποιήσει ότι θέλω να κάνω παιδί και τι επρόκειτο να γίνει με τον ερχομό ενός παιδιού. Και ίσως που τώρα έμεινα έγκυος να έχει αγχωθεί και ίσως να το μετάνιωσε και γι’ αυτό να του βγαίνει τέτοια αδιαφορία προς τα έξω.

Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτά που σκέφτομαι είναι λογικά γιατί η ψυχολογία μου τον τελευταίο καιρό είναι περίεργη. Φοβάμαι και να του μιλήσω γιατί φοβάμαι ότι οτιδήποτε κι αν μου πει μπορεί να με πληγώσει και δεν θέλω να επιβαρύνω κι άλλο την υγεία μου. Πιστεύετε ότι είμαι υπερβολική;

είμαι-έγκυος-αλλά-ο-άντρας-μου-δεν-με-στηρίζει-

Photo via: comfort.com.gr

Photo cover via: eleftheia.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close