μπορεί-να-χώρισα-με-τον-πρώην άντρα-μου-αλλά-με-την-πρώην-πεθερά-μου-είμαστε-φίλες-

Μπορεί να χώρισα με τον άντρα μου αλλά με την πρώην πεθερά μου είμαστε ακόμη φίλες. Μία αναγνώστρια μοιράζεται μαζί μας το γεγονός ότι μπορεί να χώρισε με τον άντρα της αλλά με την πρώην πεθερά της είναι ακόμη φίλες. Ποια είναι η δική σας γνώμη;

Συνήθως στην Ελλάδα μία νύφη δεν τα πηγαίνει καλά με την πεθερά της. Ακόμη όμως κι αν τα πηγαίνουν καλά, όταν χωρίζει το ζευγάρι η ζωή μοιραία τα φέρνει έτσι που πρώην νύφη και πρώην πεθερά χωρίζονται. Όμως η σημερινή μας ιστορία είναι λίγο διαφορετική.

Μία αναγνώστρια αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία της με την δική της πρώην πεθερά. Σύμφωνα με την αναγνώστρια, παρόλο που χώρισε με τον πρώην άντρα της, με την πρώην πεθερά της παραμένουν φίλες. Ποια είναι η γνώμη σας; Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου ζητάει συνεχώς εγγονάκι και με αγχώνει

Παρακολουθώ το daddy-cool.gr πολλά χρόνια και τον τελευταίο καιρό βλέπω συνεχώς ιστορίες από αναγνώστριες με κακές πεθερές που κάνουν μάγια, που κάνουν ψυχολογικό πόλεμο στις νύφες τους και άλλα πολλά.

Φυσικά στα σχόλια υπάρχει η γνωστή διαμάχη ανάμεσα στις νύφες που λένε πως για όλα φταίνε οι πεθερές και στις πεθερές που υποστηρίζουν το αντίθετο. Σκεφτόμουν καιρό να μοιραστώ την ιστορία μου μαζί σας αλλά επειδή δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα για συμβουλή και πιο πολύ ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου, δίσταζα.

Εν τέλει όμως το πήρα απόφαση γιατί θεωρώ πως τέτοιες ιστορίες οφείλουν να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Με τον πρώην άντρα μου ήμασταν μαζί από το Λύκειο και χωρίσαμε μετά από 2 παιδία και πολλά χρόνια γάμου πριν 3 χρόνια.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου δεν φωνάζει το παιδί με το όνομά του αλλά με το όνομα που ήθελε να του δώσουμε

Δεν ήταν ότι δεν αγαπούσαμε πια ο ένας τον άλλον, απλά η ρουτίνα μας είχε συνεπάρει και ο άντρας μου είχε ανάγκη να αλλάξει ζωή. Μπορεί να πόνεσα πολύ αλλά το δέχτηκα και είπαμε εξαρχής πως για χάρη των παιδιών ακόμη και το διαζύγιο θα βγει συναινετικό. Δεν ήθελα να επιβαρύνω περισσότερο την ψυχολογία τους.

μπορεί-να-χώρισα-με-τον-πρώην άντρα-μου-αλλά-με-την-πρώην-πεθερά-μου-είμαστε-φίλες-

Photo via: citypatras.gr

Στο μεταξύ με την πεθερά μου εξαρχής είχαμε μία άριστη σχέση. Με γνώρισε όταν ήμουν ακόμη μαθήτρια και με στήριξε πολύ και μένα και τον πατέρα μου όταν η μητέρα μου σκοτώθηκε σε τροχαίο στα 19 μου. Η σχέση μας λοιπόν ήταν παραπάνω από πεθερά νύφη.

Ήμασταν φίλες. Ήταν εκείνη που με βοηθούσε σαν μάνα όταν αντιμετώπιζα δυσκολίες και που μου μιλούσε σαν κολλητή όταν ήθελα την γνώμη κάποιου. Φυσικά είχε στηρίξει πάρα πολύ και τον πατέρα μου όταν τον πρώτο καιρό δεν ήξερε πως να με διαχειριστεί από τον χαμό της μάνας μου.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου συνεχώς μας κατηγορεί ότι δεν μεγαλώνουμε σωστά το εγγόνι της

Όταν λοιπόν πήραμε την απόφαση να χωρίσουμε με τον άντρα μου αυτό που με άγχωσε περισσότερο είναι ότι θα χαθώ με την πεθερά μου. Ότι για κάποιον λόγο θα τα βάλει και μαζί μου, που αφήνω τον γιο της να φύγει τόσο εύκολα και που δεν το παλεύω τόσο.

μπορεί-να-χώρισα-με-τον-πρώην άντρα-μου-αλλά-με-την-πρώην-πεθερά-μου-είμαστε-φίλες-

Photo via: linkedin.com

Μετά φοβήθηκα ότι ακόμη κι αν η πεθερά μου δεν πάρει θέση, εφόσον χωρίσαμε με τον γιο της με τον καιρό θα χαθούμε. Κι αν ο γιος της, της φέρει την επόμενη σύντροφό του, σίγουρα δε θα μπορώ εγώ να έχω σχέσεις μαζί της.

Παρόλο που στεναχωρήθηκε πολύ όταν το έμαθε όμως οι φοβίες μου, δεν βγήκαν στιγμή αληθινές. Η πεθερά μου σίγουρα ξεκίνησε το κήρυγμα για τις νέες γυναίκες που τα παρατάνε τόσο εύκολα αλλά έλεγε χειρότερα στον γιο της που παρατάει την γυναίκα του για ψύλλου πήδημα.

Δείτε ακόμα Θέλω να πάω διακοπές χωρίς τα παιδιά μου και η πεθερά μου δεν μου τα κρατάει

Πάντα μου έλεγε πως θα είναι δίπλα μου και πως αν χρειαστώ κάτι είτε οικονομικά, είτε ψυχολογικά να την πάρω τηλέφωνο ότι ώρα και να είναι. Και ρε παιδιά στην αρχή δεν ήθελα, γιατί σκεφτόμουν ότι δεν μπορώ να βρίζω τον γιο της κάθε φορά που με πιάνουν τα νεύρα μου και η απελπισία μου όντας φρεσκοχωρισμένη.

Όμως όταν ερχόταν από κοντά ξεχνούσε ποια ήταν. Την έβλεπα σαν φίλη και όχι σαν πρώην πεθερά και μου ξέφευγαν κάτι…γαλλικά. Εκείνη όμως, πάντα αντικειμενική και στο ύψος της. Μέχρι και σήμερα παραμένουμε φίλες. Είναι δίπλα στα εγγόνια της και δίπλα σε μένα και οφείλω να ομολογήσω πως παραμένουμε οικογένεια ακόμη και χωρίς γάμο.

μπορεί-να-χώρισα-με-τον-πρώην άντρα-μου-αλλά-με-την-πρώην-πεθερά-μου-είμαστε-φίλες-

Photo via: fineartamerica.com

Και χαίρομαι τόσο πολύ γι’ αυτό. Είναι σαν ο Θεός να μου έστειλε μία τέτοια πεθερά και πλέον…γυναίκα στην ζωή μου, επειδή μου πήρε τόσο απότομα την μητέρα μου. Υπάρχει τρόπος κορίτσια να είστε καλές πεθερές. Αρκεί να ανοίξετε την καρδιά σας και να δείξετε κατανόηση στις νύφες σας. Σκεφτείτε το!

Photo cover via: thepioneerwoman.com

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close