θέλω-να-χωρίσω-αλλά-φοβάμαι-να-μεγαλώσω-μόνη-μου-το-παιδί-

Θέλω να χωρίσω αλλά φοβάμαι να μεγαλώσω μόνη μου το παιδί μου. Αυτή η αναγνώστρια αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον γάμο της κι ενώ θέλει να χωρίσει φοβάται να μεγαλώσει μόνη της το παιδί της. Ποια είναι η γνώμη σας;

Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που αποφασίζουν να πάρουν διαζύγιο την σήμερον ημέρα. Παρόλα αυτά δεν είναι μία εύκολη υπόθεση ακόμη κι αν οι παλιοί θεωρούν πως τα διαζύγια σήμερα βγαίνουν για ψύλλου πήδημα. Τα ζευγάρια που χωρίζουν έχουν μεγάλη στεναχώρια στην καρδιά και άγχος για τα παιδιά τους, αν απέκτησαν παιδιά.

Υπάρχουν και άνθρωποι που ενώ θέλουν να χωρίσουν φοβούνται. Η οικογένεια, ο σύζυγος, οι κοινωνικές συμβάσεις, τους κάνουν να θεωρούν πως δεν είναι σε θέση να πατήσουν μόνοι τους στα πόδια τους. Όπως η αναγνώστρια της σημερινής μας ιστορίας που ζητάει την άποψή μας. Διαβάστε παρακάτω:

Θέλω να χωρίσω αλλά φοβάμαι να μεγαλώσω μόνη μου το παιδί μου

Ονομάζομαι Ασημίνα και είμαι 46 χρονών. Είμαι παντρεμένη  και έχω έναν γιο 18 ετών από τον γάμο μου. Με τον άντρα μου δεν παντρευτήκαμε ακριβώς από έρωτα όμως μετά την γέννηση του παιδιού μας τα πράγματα αντί να πάνε ακόμη καλύτερα για εμάς, έγιναν χειρότερα.

Ο άντρας μου όλα αυτά τα χρόνια με απατάει με διάφορες γυναίκες. Δεν νομίζω να είχε σχέση ποτέ με καμία τους αλλά αυτό δεν το κάνει πιο εύκολο. Όλα αυτά τα χρόνια υπέμενα τις συμπεριφορές του από φόβο και ανασφάλεια. Αν με ρωτούσατε παλιότερα θα σας έλεγα πως τον αγαπάω.

Πως το κάνω για το παιδί μας. Όμως πλέον είμαι σε θέση να συνειδητοποιήσω ότι ο λόγος που μένω κοντά του είναι από φόβο να μεγαλώσω μόνη μου το παιδί μου. Βλέπετε μεγάλωσα σε μία οικογένεια που θεωρούσε πως η γυναίκα δεν χρειάζεται να μορφωθεί και να σπουδάσει.

Δείτε ακόμα Είμαστε 10 χρόνια μαζί και ακόμη δεν θέλει να με παντρευτεί

Παράτησα το σχολείο στα τέλη του Γυμνασίου για να πιάσω δουλειά και δούλευα για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε ένα εργοστάσιο. Μέχρι που γνώρισα τον άντρα μου. Ο άντρας μου ήταν ο πρώτος μου σε όλα. Σαν κοπέλα ο πατέρας μου δεν με άφηνε να πάω εκδρομές και να γνωρίσω αγόρια.

θέλω-να-χωρίσω-αλλά-φοβάμαι-να-μεγαλώσω-μόνη-μου-το-παιδί-

Photo via: pixabay.com

Μέχρι που έφτασα 19 χρονών και ξεκίνησε να ανησυχεί ότι θα μείνω στο ράφι. Ξεκίνησε λοιπόν η μάνα μου να με τσιγκλάει να βγαίνω περισσότερο μπας και γνωρίσω κανέναν και δεν γίνω καλόγρια. Κι έτσι τον γνώρισα. Δεν ήταν σίγουρα ο μεγάλος μου έρωτας ούτε με πρόσεξε ποτέ όπως πρόσεχαν τα αγόρια τους άλλα κορίτσια της ηλικίας μου.

Όμως εγώ δεν είχα εμπειρίες οπότε μου έδινε ψίχουλα και τα έβλεπα ως καρβέλια που λέει ο λόγος. Στο σ3ξ ήταν μέτριος, στον τρόπο που με διαχειριζόταν ήταν μέτριος και σαν πατέρας είναι μέτριος. Είναι μέτριος σε όλα του και παρόλα αυτά δεν έχει σταματήσει να με απατάει όλα αυτά τα χρόνια.

Δείτε ακόμα Η αδερφή μου έχει καλύτερες σχέσεις με τον γιο μου από μένα και ζηλεύω

Στο μεταξύ εγώ δεν ήθελα να παντρευτώ. Ήθελα να έχω σχέση όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας μου όμως όχι γάμους. Η μητέρα μου όμως με φοβέριζε από τους πρώτους 3 μήνες ότι πρέπει γρήγορα να αρραβωνιαστώ για να μην λέει ο κόσμος.

θέλω-να-χωρίσω-αλλά-φοβάμαι-να-μεγαλώσω-μόνη-μου-το-παιδί-

Photo via: tenor.com

Και όταν αρραβωνιάστηκα ξεκίνησε να με φοβερίζει ότι πρέπει να παντρευτώ γιατί τι θα πει ο κόσμος και ο πατέρας μου δε θα το ανεχόταν αυτό. Κι έτσι παντρεύτηκα και μπήκα στο σπίτι μου και έκανα το παιδί μου και έγιναν όλα τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβα να τα συνειδητοποιήσω.

Μάλιστα τα πρώτα δύο χρόνια σαν μητέρα δεν ήμουν καλή. Ο γιος μου ήταν πολύ γκρινιάρης και δύσκολο παιδί. Ο άντρας μου όλη μέρα δούλευε και τον μεγάλωνα μόνη μου. Μερικές φορές του φώναζα, ξεσπούσα τα νεύρα μου πάνω του, μέχρι που απλά συνειδητοποίησα ότι το παιδί δεν μου φταίει σε τίποτα.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου θέλει να μου κρατάει το παιδί επί πληρωμή

Όλα αυτά τα χρόνια ένιωθα μία τεράστια μοναξιά. Ποτέ κανείς δεν ήρθε να μου πει μία καλή κουβέντα. Να μου πει ότι με καταλαβαίνει. Είμαι μία γυναίκα που κοντεύω τα 50 και δεν έχω σπουδές ούτε κάποια εργασιακή εμπειρία. Μία γυναίκα που μόνο ο γιος της την καταλαβαίνει.

Που το αγγελούδι μου από μικρό ερχόταν και μου έκανε κομπλιμέντα. Και μέχρι και τώρα μου λέει “μαμά φύγε και μην σε νοιάζει, εγώ είμαι εδώ”. Αλλά το θέμα είναι που να πάω; Το σπίτι μου ανήκει, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα στέγασης.

θέλω-να-χωρίσω-αλλά-φοβάμαι-να-μεγαλώσω-μόνη-μου-το-παιδί-

Photo via: welt.de

Όμως πως θα τα βγάλουμε πέρα; Δεν έχω εργασιακή εμπειρία και ζούμε στην χώρα που οι 20χρονες δυσκολεύονται να βρουν δουλειά. Όχι οι 40αρες. Επίσης οι γονείς μου δε θα το δεχτούν το διαζύγιο και μπορεί να σας φανεί παιδικό, όμως εγώ δεν έχω μάθει να ζω χωρίς την έγκρισή τους.

Δείτε ακόμα Μπορεί να χώρισα με τον άντρα μου αλλά με την πρώην πεθερά μου είμαστε ακόμη φίλες

Τα πράγματα στον γάμο μου πάνε από το κακό στο χειρότερο και νιώθω πως είμαι έτοιμη να προσαρμοστώ μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος. Όμως ξέρω ότι σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει αυτή η ζωή. Όμως δεν ξέρω αν μπορώ και δεν ξέρω πως να κάνω την επανάστασή μου.

Photo cover via: longevidadesaudavel.com.br

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close