έζησα_την_κακοποίηση_όταν_ήμουν_14_

Έζησα την κακοποίηση στην πρώτη μου σχέση στα 14. Σήμερα θα διαβάσουμε την εξομολόγηση μίας αναγνώστριας που σκοπό έχει να περάσει το δικό της μήνυμα.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται γνωστά ολοένα και περισσότερα περιστατικά έμφυλης βίας με το πιο πρόσφατο το περιστατικό της γυναικοκτονίας στην Φολέγανδρο. Αυτά πάντα γινόντουσαν απλά ο κόσμος στην Ελλάδα ευαισθητοποιήθηκε επιτέλους περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Γυναίκες ξεκίνησαν να ανοίγουν τις καρδιές τους και να εξομολογούνται περιστατικά κακοποίησης, είτε σ3ξουαλικής, είτε ψυχολογικής με σκοπό να περάσουν το μήνυμά τους και να κάνουν κι άλλα κ@ρίτσια να μιλήσουν. Αυτό έχει ως σκοπό και η σημερινή μας αναγνώστρια. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Το όνομά μου δεν έχει σημασία, διότι σκοπό δεν έχω να διαφημίσω την ζωή μου με οποιοδήποτε τρόπο. Σκοπό έχω να ανοίξω την καρδιά μου έτσι ώστε να συμβουλεύσω τους νέους γονείς να μάθουν στα αγ@ρια τους να σέβονται τα κ@ρίτσια και στα κ@ρίτσια να μάθουν να θέτουν όρια και να μάθουν να λένε “όχι”.

Είμαι 24 χρονών και όλα ξεκίνησαν ακριβώς 10 χρόνια πριν, δηλαδή στα 14. Ξεκίνησα να έχω σχέση με ένα παιδί 17 ετών, από απόσταση. Τότε ήταν της μόδας οι σχέσεις από απόσταση και οι κίνδυνοι παρόλο που ήταν πολλοί, σαν παιδιά δεν τους γνωρίζαμε διότι ούτε οι γονείς τότε ήταν τόσο εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο.

Ειδικά οι δικοί μου γονείς, ήταν πολύ μεγαλύτεροι από ότι συνήθως, οπότε η εξοικείωσή τους, ήταν ακόμη μικρότερη. Επίσης ήμουν ανέκαθεν ένα παιδί που άκουγα τι μου έλεγαν, αρκετά ώριμη για την ηλικία μου και ίσως λανθασμένα να σκέφτηκαν ότι δεν έχω ανάγκη τις συμβουλές τους και ότι ίσως ξέρω περισσότερα πράγματα και από τους ίδιους.

Δείτε ακόμα Η μητέρα της δολοφονημένης Ερατούς στη Λέσβο μιλά για τη δική της κόρη που θυμίζει υπόθεση Καρολάιν- Πως μεγαλώνει η 4χρονη εγγονή της

Ξεκίνησα λοιπόν να μιλάω διαδικτυακά με ένα παιδί 17 ετών από μία κοντινή πόλη. Ήταν εκείνη η εποχή που σαν παιδί ήθελα σαν τρελή να κάνω σχέση με κάποιον. Όλες μου οι φίλες είχαν ενώ εγώ που δεν πληρούσα τα πρότυπα ομορφιάς δεν είχα την τύχη να γνωρίσω κάποιον συμμαθητή μου.

Η “σχέση” μας κράτησε περίπου 3 μήνες. Η διαφορά ηλικίας δεν με τρόμαξε, διότι ήμουν καταρχάς μικρή οπότε δεν ήξερα ακριβώς τους κινδύνους, επίσης οι γονείς μου όταν το έμαθαν, δεν φοβήθηκαν για κάτι και τέλος, ήταν και αυτός παρθένος τότε, οπότε πίστευα ότι πλέουμε στα ίδια μήκη κύματος.

Από τον δεύτερο μήνα νομίζω ξεκίνησε να με πιέζει να προχωρήσουμε. Εγώ του έλεγα πως δεν είμαι έτοιμη ακόμη αν και έκανα υποχωρήσεις που δεν ήμουν έτοιμη ακόμη να κάνω απλά και μόνο για να μην τον χάσω. Εκείνος από την μία μου έλεγε ότι το σέβεται από την άλλη με πίεζε αρκετά.

Δείτε ακόμα Πως να γίνει ο γιο σας ένας καλός σύζυγος στο μέλλον

Φυσικά όταν το συζητούσα με τις φίλες μου, μικρές κι αυτές δεν μου έλεγαν ότι αυτό που γίνεται είναι λάθος. Στον τρίτο μήνα της σχέσης μας λοιπόν είχαμε βγει με την παρέα του για καφέ. Όταν φύγαμε από το μέρος αυτό για να πάμε κάπου οι δύο μας εκείνος ξεκίνησε να γίνεται πολύ πιεστικός σχετικά με αυτό.

Ανέβηκε από πάνω μου και γω ξεκίνησα να κλαίω και να του λέω πως δεν είμαι έτοιμη ακόμη, ενώ αυτός, μου έλεγε ότι θα μου αρέσει και να μην κάνω έτσι. Ευτυχώς δεν έγινε τίποτα επειδή λόγω της απειρίας του δεν κατάφερε να γίνει.

Θυμάμαι ότι φύγαμε από το μέρος με μένα να τα έχω χαμένα. Εκείνος μου μιλούσε για άκυρα πράγματα και γω δεν είχα συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει και απλά συζητούσα μαζί του για τα άκυρα πράγματα που μου έλεγε. Για πολλά χρόνια δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο άσχημο ήταν αυτό που πήγε να μου συμβεί.

Δείτε ακόμα Μάθε στην κόρη σου ότι το σώμα της υπάρχει για να ταξιδεύει την ψυχή της

Ευτυχώς επειδή δεν του έκανα το χατίρι μία εβδομάδα αργότερα βρήκε μία χαζή δικαιολογία και με χώρισε. Ευτυχώς. Η ιστορία μου είχε ας το πούμε χαρούμενο τέλος, όμως κάπου εδώ θα ήθελα να πω μερικά πράγματα.

Οι γονείς μου, δεν μου είχαν κάνει ποτέ καμία συζήτηση για τους κινδύνους του διαδικτύου, κάτι που φυσικά είναι πολύ σοβαρό και τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι ο άγνωστος που μιλούν δεν είναι πάντα τόσο καλός όσο τους παρουσιάζεται.

Επίσης οι γονείς μου, δεν μου έχουν κάνει ποτέ καμία συζήτηση σχετικά με το σ3ξ, με την αυτοδιάθεση στο σώμα, με την αξία του να θέτεις όρια, να διεκδικείς το όχι σου κι αν ο άλλος δεν το σεβαστεί να κάνεις ό,τι μπορείς για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

Δείτε ακόμα 5 συνήθειες των γονιών που καταστρέφουν τα κoρίτσια

Μέχρι και την ηλικία των 16, νόμιζα ότι ο β@αστής είναι αυτός ο ανατριχιαστικός τύπος που κρύβεται στα στενά, που φοράει περίεργα ρούχα και που από μακριά φαίνεται ότι είναι επικίνδυνος και δεν τον πλησιάζεις.

Δυστυχώς όμως ο β@αστής, μπορεί να είναι ο αγαπημένος σου θείος, ο πατέρας σου που μέχρι χθες του είχες φοβερή αδυναμία, ο άντρας σου, ο σύντροφός σου, ο κολλητός σου φίλος, ένας άνθρωπος που το πρωί έχει μία καλή δουλειά και μία τέλεια οικογένεια και το βράδυ μετατρέπεται σε δράκος.

Όλα αυτά δεν μου τα έμαθαν. Και χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω ούτε στο ελάχιστο τον πρώην μου, μερικές φορές σκέφτομαι ότι κανένα παιδί, κανένα αγόρι ή κανένα κορίτσι δεν γεννιέται με τέτοια ένστικτα. Απλά κανείς στο σπίτι δε του έμαθε να σέβεται τα όρια του άλλου.

Δείτε ακόμα Πως να μεγαλώσουμε τον γιο μας με ενσυναίσθηση και σεβασμό

Δεν του έμαθε να σέβεται το όχι. Γιατί όταν στο δημοτικό ο Δημήτρης έπιασε τον πωπό της Αννούλας, οι γονείς του Δημήτρη είπαν “παιδιά είναι παίζουν” και οι γονείς της Αννούλας, αν δεν είδαν την Αννούλα να κλαίει, μπορεί να είχαν ακριβώς την ίδια αντίδραση.

Κανείς δεν είπε στον Δημήτρη ότι απαγορεύεται να πιάνεις την Αννούλα αν η Αννούλα δεν θέλει ή δεν έχεις πάρει την άδειά της για να καταλάβεις αν θέλει. Και κανείς δεν ρώτησε την Αννούλα πως ένιωσε μετά το άγγιγμα του Δημήτρη. Αν πραγματικά το ήθελε ή αν της την έσπασε.

Ποτέ δεν της είπαν ότι δεν πρέπει να αφήνεις να σε αγγίζει κανένας χωρίς την θέλησή σου, ακόμη κι αν είναι “παιχνίδι”. Και πριν μου πείτε ότι αυτά είναι ψιλά γράμματα για ένα παιδί θα σας πω ότι η σ3ξουαλική διαπαιδαγώγηση στο εξωτερικό είναι μάθημα στα σχολεία και σε εμάς ακόμη να έρθει επειδή κάποιοι φθηνοί πουριτανισμοί κάνουν την χώρα να βρίσκεται 20 χρόνια πίσω.

Δείτε ακόμα Πώς θα μάθουμε στο γιο μας να σέβεται τις γυναίκες

Και πριν μου πείτε ότι αυτά είναι ψιλά γράμματα για ένα παιδί θα σας θυμίσω ότι όταν ο Δημήτρης έφερε στο σπίτι το στυλό της κυρίας κι εσείς διαπιστώσατε ότι το στυλό είναι “κλεμμένο” ο Δημήτρης τιμωρήθηκε.

Γιατί ο Δημήτρης είναι αρκετά μεγάλος να καταλάβει ότι τα ξένα πράγματα δεν τα παίρνουμε χωρίς την έγκρισή του άλλου και δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν πιάνουμε τον πωπό της Αννούλας χωρίς την δικής της έγκριση; Νομίζω έγινα αντιληπτή.

Για όσους πουν ότι πρέπει να κινηθώ νομικά, νομίζω είναι αυτονόητο ότι πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, δεν έχω καμία σχέση με αυτόν τον άνθρωπο, δεν ξέρω καν αν ζει ή αν πέθανε και απλά ελπίζω μέχρι σήμερα να έχει μάθει να συμπεριφέρεται.

Δείτε ακόμα 5 τρόποι όπου το ένστικτό σου χτυπάει καμπανάκι για τη σχέση σου! Μην το αγνοείτε

Δεν με ενδιαφέρει τι θα πείτε για εμένα που “τα ήθελα”. Υπάρχετε κι εσείς αλλά δεν υπάρχετε στην αντίληψή μου. Είστε αόρατοι. Για όσους ξέρουν βασικά δικαιώματα και μεγαλώνουν παιδιά ελπίζω το κείμενό μας να σας άγγιξε και να φτιάξετε αγ@ρια με ενσυναίσθηση και κ@ρίτσια με πυγμή.

Καμία μόνη.

Photo cover via: voicenews.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις αληθινές ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close