Φθηνοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα

Φθηνοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα. 8 φθηνοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα που θα τους απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας. Πόλεις και χωριά της Ελλάδος με φυσική ομορφιά και χριστουγεννιάτικη μαγεία.

Τα Χριστούγεννα είναι μία πανέμορφη Γιορτή και κάθε χρόνο οι άνθρωποι βρίσκουν ευκαιρίες να κάνουν μικρές εξορμήσεις σε άλλες πόλεις και χωριά της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια το είχαμε χάσει αυτό το πλεονέκτημα εξαιτίας του κορονοϊού.

Φέτος όμως τα πράγματα φαίνονται πιο αισιόδοξα γι’ αυτό και ήδη αρκετοί έχουμε προγραμματίσει εξορμήσεις σε χριστουγεννιάτικους προορισμούς. Σίγουρα όμως δεν έχουμε όλοι τα χρήματα για ακριβούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς.

Δείτε ακόμα Οϊμιάκον: Αυτό είναι το πιο παγωμένο χωριό στην Γη

Έτσι αποφασίσαμε στο σημερινό μας άρθρο να τιμήσουμε την Ελλάδα και τον τρόπο που εκείνη γιορτάζει τα Χριστούγεννα. Θα μοιραστούμε μαζί σας τους αγαπημένους φθηνούς προορισμούς για τα Χριστούγεννα που μπορείτε να τους επισκεφθείτε με όλη την οικογένεια. Διαβάστε παρακάτω: 

Φθηνοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα: Στενή Ευβοίας

Η Στενή Ευβοίας είναι ένας πανέμορφος και φθηνός χριστουγεννιάτικος προορισμός. Βρίσκεται στην κορυφή της σημερινής μας λίστας με τους χριστουγεννιάτικους προορισμούς διότι μετά τις πυρκαγιές του Καλοκαιριού η Εύβοια έχει ανάγκη την οικονομική μας στήριξη.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: viewsofgreece.gr

Η Στενή Ευβοίας λοιπόν αποτελεί ένα από τα γραφικότερα χωριά της Εύβοιας τον Χειμώνα. Ένα ποτάμι γεμάτο πλατάνια που το Καλοκαίρι χαρίζουν φυσική δροσιά και τον Χειμώνα δημιουργούν μία υπέροχη φυσική εικόνα.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: autotriti.gr

Η Στενή Ευβοίας ντύνεται στα λευκά σχεδόν από τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη. Επειδή αποτελεί τουριστικό προορισμό οι δρόμοι είναι ανοιχτοί ακόμη και όταν το χιόνι είναι αρκετό. Έτσι είναι πολύ πιθανό να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα μέσα σε γραφικούς ξύλινους ξενώνες με θέα τα χιονισμένα δάση στην Στενή.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: eviazoom.gr

Δείτε ακόμα  μαγευτικές εικόνες από ξενοδοχείο στη Σουηδία που είναι ολοκληρωτικά φτιαγμένο από πάγο

Στην Στενή Ευβοίας θα συναντήσετε επίσης ξύλινα γραφικά μαγαζιά όπου θα απολαμβάνετε τα ζεστά σας ροφήματα, με το τζάκι να σιγοκαίει και την χειμωνιάτικα ψύχρα έξω από το μαγαζί να δημιουργεί μία ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.

Επίσης η Στενή Ευβοίας φημίζεται για τις παραδοσιακές χασαποταβέρνες της. Οπότε αν επισκεφθείτε τα Χριστούγεννα την Στενή μπορείτε να απολαύσετε ψητές λιχουδιές όπως κοντοσούβλια, κοκορέτσια και άλλα σε πολύ καλές τιμές και με πολύ φιλόξενους ανθρώπους.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: dokari.gr

Είναι ιδανική για όλη την οικογένεια αφού την επιλέγουν άνθρωποι κάθε ηλικίας τόσο από την Χαλκίδα όσο και από την Αθήνα αλλά και τις γύρω περιοχές. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την φύση, με την παράδοση της Ευβοίας και αν είστε τυχεροί με το χιόνι.

Δείτε ακόμα Δημητσάνα: Το διαμάντι της Αρκαδίας είναι ο απόλυτος χειμερινός προορισμός

Χαλαρωτικές διακοπές που θα σας ανεβάσουν το κέφι και θα σας γεμίσουν με χριστουγεννιάτικη διάθεση. Αν λοιπόν φέτος τα Χριστούγεννα αναζητείτε έναν φθηνό χριστουγεννιάτικο προορισμό κοντά στην Αθήνα, με χιονισμένα τοπία, χαλάρωση και γραφικά μέρη η Στενή Ευβοίας αποτελεί μονόδρομος.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: ghettomagazine.gr

Φθηνοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα: Ξάνθη

Άλλος ένας φθηνός προορισμός για τα Χριστούγεννα που βρίσκεται στην βόρεια Ελλάδα είναι και η φημισμένη Ξάνθη. Η Ξάνθη λοιπόν αποτελεί έναν χριστουγεννιάτικο προορισμό που για χρόνια είναι φημισμένος σε όλη την Ελλάδα.

Βρίσκεται κοντά στην Θεσσαλονίκη οπότε αν την επισκεφθείτε μπορείτε να κάνετε και μία στάση στην όμορφη συμπρωτεύουσα που τα Χριστούγεννα ντύνεται γιορτινά. Στην Ξάνθη έχετε την επιλογή να γιορτάσετε όμορφα οικογενειακά Χριστούγεννα με υπέροχα τοπία και ανθρώπους κάθε ηλικίας.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: xanthinea.gr

Η Ξάνθη είναι ένας αρκετά φιλόξενος χριστουγεννιάτικος τόπος. Αν την επισκεφθείτε μπορείτε να περιπλανηθείτε στους δρόμους της Παλιάς Πόλης όπου είναι γνωστή για τις λαογραφικές χριστουγεννιάτικες γιορτές που διοργανώνονται κάθε χρόνο.

Δείτε ακόμα Φλώρινα: Ο απόλυτος Χειμερινός προορισμός

Επίσης μην ξεχάσετε να φωτογραφηθείτε μπροστά από το φημισμένο Ρολόι της Ξάνθης, να επισκεφθείτε τις γνωστές Καπναποθήκες και να απολαύσετε παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Αυτό που πρέπει επίσης να δείτε από κοντά είναι το Σαββατιάτικο Παζάρι όπου σε πολύ χαμηλές τιμές μπορείτε να βρείτε τα πάντα.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: xanthinea.gr

Τέλος στην Ξάνθη υπάρχουν τα γραφικά Πομακοχώρια με την πλούσια βλάστηση και τον μοναδικό τους πολιτισμό. Η Ξάνθη είναι ένας χριστουγεννιάτικος προορισμός που συνδυάζει την ανάγκη σου για τουρισμό αλλά και χαλάρωση.

Έχει μέρη να διασκεδάσεις για όλες τις ηλικίες και μπορείτε να την επισκεφθείτε είτε με την οικογένειά σας, είτε με τους φίλους σας. Είναι μία πόλη με μοναδική αρχιτεκτονική και φυσικά θα πρέπει να γευτείτε τα φημισμένα σιροπιαστά γλυκά της. Προτείνουμε να δοκιμάσετε το σαραγλί και το γαλακτομπούρεκο.

Φθηνοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα Ονειρούπολη: Δράμας

Η Ονειρούπολη της Δράμας δεν θα μπορούσε να λείπει από το σημερινό μας άρθρο. Βρίσκεται δίπλα στην Ξάνθη, οπότε αν αποφασίσετε φέτος τα Χριστούγεννα να επισκεφθείτε την πανέμορφη Ξάνθη θα πρέπει σίγουρα να βρεθείτε και στην φημισμένη Ονειρούπολη της Δράμας.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: thepressroom.gr

Μιλάμε για μία χριστουγεννιάτικη μαγεία σε όλο της το μεγαλείο. Όχι άδικα, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς σαν το Χωριό του Άγιου Βασίλη της Ελλάδος. Είναι ένας τουριστικός προορισμός που όσοι αγαπούν τα Χριστούγεννα έχουν σαν όνειρο ζωής να τον επισκεφθούν έστω και μία φορά στην ζωή τους.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: alexpolisonline.com

Στην Ονειρούπολη θα συναντήσετε παραμυθένια χριστουγεννιάτικα σκηνικά, το Μαγικό Δάσος των Ξωτικών, καλικάντζαρους να ξεπηδούν εδώ κι εκεί, σπίτια φτιαγμένα από ζαχαρωτά σαν τα παιδικά μας παραμύθια, νεράιδες, έλκηθρα και τον Άγιο Βασίλη να χτυπάει για ακόμη μία χρονιά τα γιορτινά κουδουνάκια.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: tilegrafimanews.gr

Δείτε ακόμα Φέτος τον Χειμώνα αξίζει να επισκεφθείς τα Τζουμέρκα – Δες τις υπέροχες φωτογραφίες

Το χριστουγεννιάτικο πάρκο υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε όλη την διάρκεια των Χριστουγέννων και υπόσχεται να χαρίσει μοναδικές εμπειρίες μαγείας για όλη την οικογένεια. Η Ονειρούπολη Δράμας δεν είναι απλά ένας φθηνός χριστουγεννιάτικος προορισμός. Είναι μία χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: tilegrafimanews.gr

Φθηνοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα: Καστοριά

Η Καστοριά είναι ένας υπέροχος χριστουγεννιάτικος προορισμός που και σε αυτή την περίπτωση είναι αρκετά οικονομικός. Αν επισκεφθείτε την Καστοριά θα συναντήσετε το λευκό του χιονιού και το πράσινο των πλούσιων δασών της να δημιουργούν μοναδικές εικόνες που θα σας μείνουν χαραγμένες στην μνήμη.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: kastoriatravelinformation.blogspot.com

Επίσης η παράδοση της Καστοριάς είναι εξίσου αξιοσημείωτη. Η Καστοριά φημίζεται σαν χριστουγεννιάτικος προορισμός σε όλη την Ελλάδα. Είναι ίσως η μοναδική πόλη στην Ελλάδα όπου τα Χριστούγεννα της ταιριάζουν τόσο πολύ.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: fouit.gr

Θα συναντήσετε χιονισμένες πλαγιές, χιονισμένες στέγες στα αρχοντικά της σπίτια, γκρίζο χρώμα του πάγου στον ουρανού και μία υπέροχη λίμνη. Τα δέντρα είναι στολισμένα με λαμπιόνια περιμετρικά της λίμνης και το θέαμα είναι απλά φαντασμαγορικό.

Δείτε ακόμα Καϊμακτσαλάν: Αξίζει να επισκεφθείς το υπερσύγχρονο χιονοδρομικό του κέντρο (φωτό,βίντεο)

Στις παραμονές των Χριστουγέννων θα συναντήσετε επίσης της μεγάλες φωτιές των Χριστουγέννων, θα ακούσετε κάλαντα στους δρόμους, μπορεί να δείτε από κοντά το Αργείτικο καρναβάλι – αν οι συνθήκες το επιτρέψουν – το οποίο μπορεί να είναι καρναβάλι αλλά δεν είναι αποκριάτικο.

Το Αργείτικο καρναβάλι διεξάγεται το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων και ειδικά την Πρωτοχρονιά και αποτελεί έθιμο της Δυτικής Μακεδονίας από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Το καρναβάλι ξεκινάει από το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς με τα μπουλούκια να χορεύουν στις γειτονιές.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: dysi.gr

Οι μπάντες των Ραγκουτσαριών με τα χάλκινα που ξεκινούν σιγά-σιγά μετά την πρωτοχρονιά να τριγυρνούν από το σούρουπο στους δρόμους της πόλης, με το αποκορύφωμα τους μέσα στις ημέρες των Θεοφανίων και του Αϊ Γιαννιού. Τα Ραγκουτσάρια σε όλο τους το μεγαλείο, έχουν περάσει μέσω της Βυζαντινής περιόδου στο σήμερα.

Δείτε ακόμα Γρεβενά: Θέα την Πίνδο έχει ο ιδανικός προορισμός για χειμερινές διακοπές (φωτό&βίντεο)

Φυσικά και η Καστοριά σε καλεί να δοκιμάσεις τις λιχουδιές της. Πρέπει να δοκιμάσετε τους ντολμάδες για τους οποίους χρησιμοποιούν φύλλα λάχανου, έχουν γέμιση από κρέας και κόκκινο πιπέρι. Ένας οικονομικός χριστουγεννιάτικος προορισμός που αξίζει να επισκεφθείτε.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: mpetskas.com

Φθηνοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα: Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια αποτελούν έναν μοναδικό χριστουγεννιάτικο προορισμό για όσους αγαπούν τα Χριστούγεννα να έρχονται σε επαφή με την φύση και να αγναντεύουν χιονισμένα τοπία σε ατελείωτα δάση. Στα Ζαγοροχώρια λοιπόν θα δεις την μαγεία της φύσης να μπλέκεται με την μαγεία των Χριστουγέννων.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: greece.com

Στα Ζαγοροχώρια υπάρχουν αρκετά χωριά που μπορείς να επισκεφθείς τα Χριστούγεννα. Μπορείς να περπατήσεις μέσα σε ειδυλλιακές χειμωνιάτικες διαδρομές, να δοκιμάσεις λαχταριστά φαγητά και να επισκεφθείς τους πιο ρομαντικούς χριστουγεννιάτικους ξενώνες σε πολύ καλές τιμές.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: Pinterest

Το πασπαλισμένο με χρυσόσκονη Δυτικό Ζαγόρι: το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο, η Αρίστη και ο Βίκος, με την συγκλονιστική του θέα στην χαράδρα –εκείνη που δεν υπάρχει πουθενά αλλού.

Δείτε ακόμα Όσα δεν ξέραμε για το Κολοκοτρωνίτσι! Το χωριό του “Πώποτα” μέσα από μοναδικές φωτογραφίες

Η ήρεμη δύναμη του Ανατολικού Ζαγορίου: η πανέμορφη Βωβούσα στις όχθες του Αώου, τα γραφικά χωριά της κοιλάδας του Βάρδα με τους νερόμυλους, ο Καστανώνας και η Ιτέα με τα τοξωτά γεφύρια.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: 7meres.gr

Η απαράμιλλη ομορφιά των κεντρικών χωριών, αυτή που κάποτε ορκιστήκαμε πως θα κρατούσαμε μυστική: το Δίλοφο, το Κεπέσοβο, οι Κήποι και το Τσεπέλοβο, όμως, παραήταν όμορφα για να μείνουν κρυφά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ζαγοροχώρια συνολικά είναι σαράντα έξι στο σύνολο. Είναι λοιπόν δύσκολο να τα επισκεφθείς όλα με την πρώτη επίσκεψη. Μπορείς όμως αν σου αρέσουν να τα επισκεφθείς και του χρόνου τα Χριστούγεννα.

Δείτε ακόμα Αυτό τον Χειμώνα πρέπει να επισκεφθείς τον Μυστρά!

Το μόνο σίγουρα είναι ότι τα Ζαγοροχώρια σου δίνουν μία πληθώρα επιλογών. Κάθε χωριουδάκι κρύβει και ένα χριστουγεννιάτικο μυστικό. Το κάθε χωριό έχει διαφορετικές παραδόσεις που αξίζει να δεις από κοντά και έχει διαφορετικές και πεντανόστιμες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: 1gr.tv

Φθηνοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα: Νυμφαίο

Φυσικά και δεν θα ξεχνούσαμε το αγαπημένο μας Νυμφαίο. Βρίσκεται στον Νομό Φλώρινας και είναι ένας καλοδιατηρημένος παραδοσιακός οικισμός που πρόσφατα μάλιστα απέκτησε τον τίτλο “ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς της Ευρώπης”.

Κάθε χρόνο τον Χειμώνα και ειδικότερα τα Χριστούγεννα λοιπόν γίνεται πόλος έλξης για τουρίστες από κάθε άκρη της Γης. Είναι ένα ορεινό στολίδι της Μακεδονίας και αποτελεί έναν παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο προορισμό.

Μπορεί να είναι μια κουκίδα μέσα στο χάρτη όμως αξίζει πραγματικά να δείτε από κοντά τα μαγευτικά του τοπία. Βρίσκεται 28 χιλιόμετρα μακριά από την Φλώρινα και σε υψόμετρο 1.350 μέτρων και συγκεκριμένα στο ανατολικό Βίτσι.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: 15minutes.gr

Δείτε ακόμα Το Πήλιο είναι ο τέλειος προορισμός για τον Χειμώνα και αυτοί είναι οι λόγοι!

Το Νυμφαίο δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαύσουν μία εντυπωσιακή θέα που αποτελείται από χιονισμένα βουνά και δάση και πετρόκτιστα κτίρια. Μέχρι το 1980 ήταν ένα χωριό φάντασμα και εγκαταλελειμμένο.

Σημαντικοί άνθρωποι του τόπου όμως εκμεταλλεύτηκαν την φυσική του ομορφιά και σήμερα αποτελεί τον Νο1 χριστουγεννιάτικο προορισμό για όλη την οικογένεια. Είναι ένας γραφικός χριστουγεννιάτικος προορισμός με 35 περίπου μόνιμους κατοίκους που κάθε Χριστούγεννα γεμίζει τουρίστες.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: greece.gr

Σφύζει από ζωή και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει άλλους Αλτικούς Ευρωπαϊκούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κρατήσεις είναι τόσες πολλές που αν θέλετε φέτος τα Χριστούγεννα να επισκεφθείτε το Νυμφαίο πρέπει να το κάνετε σύντομα γιατί φοβούμαστε ότι σε λίγες μέρες δε θα βρίσκεται ξενώνα για να μείνετε.

Δείτε ακόμα Οι πιο φθηνοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα!

Στο Νυμφαίο θα ζήσετε όμορφες χριστουγεννιάτικες διακοπές παίζοντας χιονοπόλεμο και απολαμβάνοντας ζεστά ροφήματα και τοπικές λιχουδιές σε ένα χιονισμένο και χριστουγεννιάτικο τοπίο. Είναι κυριολεκτικά βγαλμένο από ταινία εποχής.

Τζάκια καπνίζουν αφήνοντας μία μυρωδιά θαλπωρής, πετρόχτιστα αρχοντικά σπίτια, χριστουγεννιάτικα στολισμένα μέρη που αξίζει να δεις από κοντά.

Χάρη στους ανθρώπους που έχουν αγαπήσει αυτόν τον τόπο, το Νυμφαίο καταφέρνει να φιγουράρει στις υψηλότερες θέσεις επισκεψιμότητας των χειμερινών τουριστικών προορισμών.

Φθηνοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα: Τρίκαλα

Φέτος τα Χριστούγεννα μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα πανέμορφα Τρίκαλα. Μία επαρχιακή πόλη που απέχει  326,69 χιλιόμετρα από την Αθήνα και εδώ και μερικά χρόνια βάζει πολύ ψηλά τον πήχη όσων αφορά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: sergianitravel.gr

Αν επισκεφθείτε τα Τρίκαλα αξίζει να δείτε από τον κοντά τον φημισμένο Μύλο των Ξωτικών αλλά και μερικούς ακόμη προορισμούς που θα σας περιγράψουμε αναλυτικά. Στο Μύλο των Ξωτικών συγκεκριμένα δεν θα μείνετε ούτε λεπτό άπραγοι.

Υπάρχουν πολλές χριστουγεννιάτικες δράσεις που μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Μπορείτε να βρείτε καρουζέλ, παγοδρόμιο, το ζαχαροπλαστείο των ξωτικών με πεντανόστιμα γλυκά που φτιάχνονται στο εργαστήρι σοκολάτας από την λάβα σοκολάτας που ρέει άφθονη.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: Pinterest

Δείτε ακόμα Γιατί η Χαλκίδα είναι ο καλύτερος κοντινός χριστουγεννιάτικος προορισμός!

Επίσης αν όλα πάνε καλά φέτος μπορεί να επισκεφθείτε την χριστουγεννιάτικη αγορά που βρίκστεια δίπλα από τον σταθμό του Πολικού express με δεκάδες όμορφα διακοσμημένα ξύλινα σπίτια.

Επίσης αξίζει να δείτε από κοντά το Σπίτι του Άγιου Βασίλη, το Βασίλειο των Παιχνιδιών, το Βασίλειο του Πάγου, το Ταχυδρομείο των Ξωτικών όπου τα παιδιά μπορούν να στείλουν το δικό τους γράμμα στον αγαπημένο Άγιο Βασίλη.

φθηνοί-χριστουγεννιάτικοι-προορισμοί-Ελλάδα-

Photo via: tv10.gr

Φθηνοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα: Μαίναλο, Αρκαδίας

Για το τέλος αφήσαμε το Μαίναλο Αρκαδίας. Έναν τόπο που είναι ιδανικός για τις χειμερινές αλλά και τις χριστουγεννιάτικες ειδικότερα διακοπές σας αφού συνδυάζει πλούσια φυσική ομορφιά και μπόλικο χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

Το όρος Μαίναλο έχει υψόμετρο 1.981 μέτρων και δεσπόζει στην καρδιά της Αρκαδίας. Είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε αφού η Αρκαδία είναι από τις περιοχές της Ελλάδος με την πιο πλούσια ιστορία και μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες.

Έτσι οι χριστουγεννιάτικες διακοπές σας στο Μαίναλο σας υπόσχονται επαφή με την φύση και την παράδοση του τόπου. Το δάσος από έλατα που στολίζει την περιοχή είναι φυσικά πανέμορφο και τα χιονισμένα τοπία θα σας φέρουν πιο κοντά στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

Δείτε ακόμα Αυτό το τρένο κάνει την πιο μαγευτική διαδρομή! Δείτε φωτογραφίες!

Χωριά και ξεμόνια, ακροπόλεις και ασκηταριά, δεξαμενές και γεφύρια, μπαρουτόμυλοι και αλώνια, ξέφωτα και κρήνες, ξεφυτρώνουν αδιάκοπα.  Και ανάμεσα σε όλα αυτά υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο μονοπατιών.

Αν θέλετε λοιπόν να δοκιμάσετε τοπικές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, να μείνετε σε γραφικούς ξενώνες και να απολαύσετε την μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από την μαγεία και την ηρεμία της φύσης και της ελληνικής παράδοσης δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Μαίναλο.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις αποδράσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close