Η κoρη μου είναι 17 ετών και νομίζω ότι πάσχει από διατροφικές διαταραχές!

Οι διατροφικές διαταραχές δυστυχώς είναι η μάστιγα της εποχής. Ειδικότερα στην εφηβεία. Τα πρότυπα ομορφιάς πολλές φορές μας κάνουν να νιώθουμε ενοχικά με το σώμα  μας. Οι έφηβοι είναι ακόμη πιο ευάλωτοι σε αυτό.

Μια αναγνώστρια, μοιράστηκε μαζί μας το πρόβλημά της κι εμείς δεν μπορούσαμε να μην το κοινοποιήσουμε. Πιστεύει ότι μετά από μια ερwτική απογοήτευση η κoρη της εκδήλωσε διατροφικές διαταραχές. Διαβάστε παρακάτω και πείτε μας την γνώμη σας:

Βρίσκομαι σε απόγνωση. Έτσι ήθελα να ξεκινήσω το κείμενο που αποφάσισα να σας στείλω, γιατί ήταν τεράστιας σημασίας για εμένα, να ανεβεί το συντομότερο δυνατόν. Θέλω την γνώμη κάποιου τρίτου, γι’ αυτά που περνάμε στο σπίτι τους τελευταίους 5 μήνες.

Λοιπόν, θα ξεκινήσω από τα βασικά. Η κoρη μας είναι 17 ετών και ανέκαθεν ήταν ένα παιδί με παραπάνω κιλά. Τα κιλά που είχε δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα αντιαισθητικά, αλλά αν έχανε και μερικά δε θα υπήρχε πρόβλημα. Σαν οικογένεια, δεν δώσαμε όμως ποτέ σημασία στα κιλά της.

Εντάξει, υπήρξαν φορές που σαν μάνα, ίσως να πέταξα και ‘γω κάποια βλακεία του τύπου “γιατί δεν χάνεις μερικά κιλά; να γίνεις λίγο πιο όμορφη” , αλλά δεν εννοούσα ότι αν δεν τα έχανε δεν θα ήταν όμορφη. Απλά ήθελα να είναι ευτυχισμένη.

Δείτε ακόμα Με τον σύντροφό μου πρόκειται να παντρευτούμε όμως τα παιδιά του είναι εμπόδιο & δεν τα θέλω!

Η κòρη μου είναι 17 ετών και νομίζω ότι πάσχει από διατροφικές διαταραχές!

Ίσως όλες οι μητέρες να τα λέμε αυτά στα παιδιά μας που και που. Όμως υπό άλλες συνθήκες δεν καθόμαστε να τα αναλύσουμε περαιτέρω. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα όμως, φυσικά και κατηγορώ τον εαυτό μου. Όλα από το σπίτι δεν ξεκινούν άλλωστε;

Η κòρη μου λοιπόν ήταν ένα κòρίτσι όπως όλα τα κòρίτσια της ηλικίας της. Ήταν φορές που ένιωθε όμορφα με τον εαυτό της και μου το έλεγε και φορές που είχε ανασφάλειες, Ανασφάλειες που κάθε παιδί σε αυτή την ηλικία έχει, αφού ψάχνουν σαν τρελά να δουν που ανήκουν.

Ένα χρόνο πριν λοιπόν, γνώρισε ένα παιδί από άλλο σχολείο. Ήταν στην ηλικία της αλλά δε θα πω το όνομα του για λογούς ανωνυμίας. Ήταν καλό παιδί και ήταν φίλοι προτού γίνουν ζευγάρι. Όσο καλό παιδί και να είναι όμως, παρέμενε παιδί. Σε αυτή την ηλικία δεν ξέρουν τι θέλουν. Σήμερα αγαπούν την μια αύριο αγαπούν την άλλη.

Η κòρη μου ειναι 17 ετών και νομίζω ότι πάσχει από διατροφικές διαταραχές!

Αυτά τα πράγματα είναι μέσα στη ζωή. Δεν κατηγορώ το παιδί για ο,τι συνέβη. Εκεί θέλω να καταλήξω. Αφού έβγαιναν 4 μήνες η κòρη μου ήταν τρελά ερwτευμένη μαζί του. Εγώ ήξερα τις περισσότερες από τις ιστορίες της. Στους τρεις μήνες πάνω μου εκμυστηρεύτηκε ο,τι ολοκλήρωσε μαζί του για πρώτη φορά.

Σίγουρα ταράχτηκα στην ιδέα, αλλά ήταν 17 χρονών. Είναι μια καλή ηλικία για να ξεκινήσει κάποιος. Φυσικά πήγαμε στον γυναικολόγο, την πληροφορήσαμε για ο,τι έπρεπε να ξέρει και της είπα ότι αν γίνεται να προσπαθήσει να μη δεθεί παραπάνω μαζί του, γιατί είναι μικροί. Θα έπρεπε να έχει στο μυαλό της, ότι όλα αυτά έχουν ημερομηνία λήξης.

Δεν γίνεται όμως να πείσεις ένα 17χρονο παιδί να σκεφτεί με την ωριμότητα ενός 40χρονου ανθρώπου. Και μεταξύ μας πιστεύω ότι το δέσιμο υπήρξε πριν την ολοκλήρωση.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου με κυνηγάει να έχουμε συνέχεια επαφές και ‘γω δεν μπορώ άλλο! Τι να κάνω;

Η κòρη μου είναι 17 ετών και νομίζω ότι πάσχει από διατροφικές διαταραχές!

Άλλωστε, με την πρώτη μας εμπειρία πιστεύω δεν δενόμαστε επειδή είναι η πρώτη μας εμπειρία, αλλά επειδή πριν από αυτό είμαστε ήδη πολύ ενθουσιασμένοι,  ερwτευμένοι (όπως θέλετε πείτε το) μαζί του.

Μετά από ένα μήνα όμως ο κύριος μας την έκανε για άλλες παραλίες. Της είπε ότι έχει ξεκινήσει να κουράζεται, ότι θέλει να ζήσει κι άλλα πράγματα και κάτι τέτοια χαζά που λένε τα παιδιά της ηλικίας του. Το παιδί μου ήταν έτοιμο να καταρρεύσει.

Στην αρχή ήταν δυναμική, μου έλεγε ότι δεν την νοιάζει. Ξεκίνησε να μιλάει πιο έντονα με άλλα παιδιά, φλέρταρε γενικά. Όσο περνούσε ο καιρός όμως, και “κρύωνε” η πληγή, συνειδητοποιούσε πόσο της έλειπε. Ξεκίνησε να μην τρώει καλά. Δεν ήθελε να βγαίνει από το σπίτι.

Μετά, ήρθε και η καραντίνα και την ισοπέδωσε. Κλεισμένη όλη μέρα μέσα σε ένα σπίτι να σκέφτεται τι έκανε λάθος και τον έχασε. Λογικά θα του είχε στείλει αρκετά μηνύματα αλλά για να μην μου είπε κάτι είτε δεν της απάντησε κάτι είτε δεν της απάντησε οτιδήποτε θα μπορούσε να την καλύψει.

Η κòρη μου είναι 17 ετών και νομίζω ότι πάσχει από διατροφικές διαταραχές!

Ελπίζω μόνο να μην έχει μυστικά από μένα. Οι μερίδες της λιγόστεψαν όλο και περισσότερο. Ξεκίνησε να πονάει το στομάχι της. Της κάναμε εξετάσεις και ο γιατρός μας είπε ότι έπαθε νεύρωση στομάχου από την ταραχή. Ότι θα έπρεπε να τρώει καλύτερα, να τηρεί την φαρμακευτική αγωγή για ένα διάστημα και να ηρεμήσει.

Όμως η κòρη μου δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά. Ξεκίνησε μια εξαντλητική δίαιτα την οποία την βρήκε από το διαδίκτυο. Έχει αδυνατίσει πολύ. Όχι σε σημείο που εξωτερικά να φαίνεται ανησυχητικό, όμως είναι πιο αδύναμη. Δεν τρέφεται σωστά.

Κι εγώ και ο πατέρας της, της έχουμε μιλήσει επανελειμμένες φορές. Της έχουμε πει ότι δεν πρέπει να θέλει να χάσει κιλά για να αρέσει σε κάποιον άλλον. Θα πρέπει να το κάνει για τον εαυτό της. Αλλά αν θέλει τόσο πολύ να τα χάσει, θα την πάμε σε έναν διατροφολόγο.

Η κòρη μου είναι 17 ετών και νομίζω ότι πάσχει από διατροφικές διαταραχές!

Εκείνη είναι ανένδοτη. Μου λέει ότι κανένας διατροφολόγος δεν θα την βοηθήσει να τα χάσει μέχρι τον Σεπτέμβρη που θα ξανά ανοίξουν τα σχολεία και θα τον δει. Τσακωνόμαστε συνεχώς και προχθές το ξημέρωμα την άκουσα να κάνει εμετό στο μπάνιο.

Τώρα θα μου πείτε, μπορεί να έφαγε κάτι που να την πείραξε. Αλλά φοβάμαι πολύ ότι δεν είναι αυτό. Δεν ξέρω τι να κάνω. Σκέφτηκα να την πάμε σε κάποιο ψυχολόγο, να βρούμε τη ριζά του προβλήματος αλλά δεν πρόκειται να δεχτεί. Δεν την αναγνωρίζω πλέον. Παλιότερα είχα μια επιρροή πάνω της. Με άκουγε. Πλέον δεν ακούει κανέναν.

Δείτε ακόμα Η κoρη μου είναι μόλις 22 ετών και έκανε σχέση με έναν άντρα 45 ετών! Τι να κάνω;

Έχω πολύ ανάγκη την συμβουλή σας. Οι συγγενείς είναι και αυτοί αγχωμένοι με την όλη κατάσταση και οι συμβουλές που μου δίνουν μέχρι τώρα δεν έχουν βοηθήσει. Μέχρι και ο αδερφός μου προσπάθησε να επέμβει και να της μιλήσει αλλά μάταια. Παρόλο που είναι η αδυναμία της, είναι μοντέρνος, είναι νέος, την έχει πλησιάσει περισσότερο από εμένα.

Τι να κάνω;

Close