η-μαμά-μου-είναι-χήρα-και-δεν-θέλει-να-ξαναφτιάξει-την-ζωή-της-

Η αναγνώστρια αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με την μητέρα της και θέλει την συμβουλή μας. Η μητέρα της είναι χήρα και δεν θέλει να βρει άλλον σύντροφο και αυτό φοβίζει την αναγνώστρια, αφού δεν θέλει να μείνει μόνη της.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τους συντρόφους ή τις συντρόφους τους και έφτιαξαν και πάλι την ζωή τους μερικά χρόνια μετά, ακόμη κι αν είναι μεγάλοι σε ηλικία. Άλλωστε όλοι έχουν δικαίωμα στον έρωτα.

Όμως πολλές φορές σε μεγάλες ηλικίες, αυτοί που μπαίνουν εμπόδιο είναι ο περίγυρος. Τα παιδιά, τα ανίψια κλπ. Σε αυτήν την περίπτωση όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η αναγνώστρια θέλει η χήρα μάνα της να ξαναφτιάξει την ζωή της, όμως εκείνη δεν το θέλει. Διαβάστε παρακάτω:

Δείτε ακόμα  Η αδερφή του άντρα μου με υποτιμάει συνέχεια και ο άντρας μου δεν παίρνει θέση

Αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία μου μαζί σας περισσότερο για να με ηρεμήσετε παρά για να μου βρείτε κάποια λύση. Πριν 4 χρόνια ο πατέρας μου έφυγε από την ζωή σε ηλικία 69 ετών. Το πένθος που περάσαμε ήταν μεγάλο. Μπορεί ο πατέρας μου να είχε τα θέματά του, όμως τον αγαπούσαμε πολύ και τον είχαμε συγχωρέσει.

η-μαμά-μου-είναι-χήρα-και-δεν-θέλει-να-ξαναφτιάξει-την-ζωή-της-

Ακόμη και η μητέρα μου, που δεν είχε περάσει καθόλου καλά μαζί του. Ήταν εξαρτημένος σε ουσίες και είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Παρόλα αυτά οι δυο τους, για κάποιον λόγο αγαπιόντουσαν πολύ και ο πατέρας μου δεν είχε γίνει στιγμή βίαιος απέναντί της ή απέναντί μου.

Παρόλο που η μητέρα μου όταν έχασε τον πατέρα μου ήταν μόλις 59 ετών, ποτέ δεν έδωσε δικαίωμα για άλλον άντρα. Και εντάξει στις αρχές ήταν λογικό, αλλά όταν ξεκίνησε το πένθος να κάνει τον κύκλο του και πάλι δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται για κανέναν.

Δείτε ακόμα Δεν συμπαθώ την δασκάλα του παιδιού και θέλω να του αλλάξω σχολείο: Το παιδί όμως δεν θέλει

Είχε αφοσιωθεί σε μένα και ‘γω σε εκείνη. Όμως πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Γνώρισα έναν άντρα και αποφασίσαμε να παντρευτούμε. Θα μετακομίσω και θα φύγω από την πόλη, διότι μου παρουσιάστηκε μία καλή ευκαιρία στην Θεσσαλονίκη από όπου είναι και ο άντρας μου.

Από τότε που πήρα αυτήν την απόφαση χάρηκα πολύ για εμάς αλλά ανησύχησα για την μητέρα μου. Όλα αυτά τα χρόνια είχε μόνο εμένα, Τρώγαμε μαζί τις Κυριακές, πηγαίναμε εκδρομές, την βοηθούσα στις δουλειές και φυσικά όταν η μία είχε ανάγκη την άλλη έτρεχα ή έτρεχε.

η-μαμά-μου-είναι-χήρα-και-δεν-θέλει-να-ξαναφτιάξει-την-ζωή-της-

Τώρα όμως που θα φύγω τόσο μακριά, αφού η μητέρα μου και ‘γω είμαστε από την Λαρίσα κι εκεί μένουμε, φοβάμαι ότι η μητέρα μου θα μείνει τελείως μόνη της και θα μελαγχολήσει. Έχει κάποιες φίλες όμως δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Δείτε ακόμα Αρρώστησα και το παιδί μου δεν έρχεται να με δει

Προσπαθώ να την πείσω να γνωρίσει άντρες, να φτιάξει την ζωή της. Προσπαθώ να της εξηγήσω, ότι μία συντροφιά είναι δικαίωμα του καθενός και απαραίτητη. Να έχει έναν άνθρωπο να της δώσει ένα ποτήρι νερό αν χρειαστεί, να έχει μία συντροφιά.

η-μαμά-μου-είναι-χήρα-και-δεν-θέλει-να-ξαναφτιάξει-την-ζωή-της-

Όμως εκείνη είναι ανένδοτη. Μου λέει ότι μετά τον πατέρα μου έκλεισε σαν γυναίκα και πως δεν χρειάζεται να ανησυχώ. Τί να κάνω όμως ρε παιδιά; Πώς να φύγω και να αφήσω μόνη της πίσω μεγάλη γυναίκα; Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο αρνητική.

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close