η-κόρη-μου-βρίσκεται-στην-εφηβεία-και-με-ζηλεύει-παθολογικά-

Η κόρη μου βρίσκεται στην εφηβεία και με ζηλεύει παθολογικά. Η κόρη της βρίσκεται στην εφηβεία, την ζηλεύει παθολογικά και η αναγνώστρια έφτασε στα όριά της.

Τα παιδιά με τις μητέρες τους πολλές φορές έχουν περίεργες σχέσεις. Πολύ συχνό είναι το φαινόμενο η κόρη να ζηλεύει την μητέρα της. Σε όλες τις περιπτώσεις, τέτοιες καταστάσεις είναι δύσκολες και σίγουρα τόσο η μαμά όσο και η κόρη, έρχονται στα όριά τους.

Στην σημερινή μας ιστορία, μία αναγνώστρια αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας το πρόβλημά της. Η κόρη της, βρίσκεται στην εφηβεία και φαίνεται πως την ζηλεύει παθολογικά. Η αναγνώστρια δεν ξέρει πια τι άλλο να κάνει. Πείτε της την γνώμη σας. Διαβάστε παρακάτω:

Η ιστορία

Ονομάζομαι Ελευθερία και έχω μία κόρη 14 ετών. Γενικότερα η ζωή μας δεν ήταν εύκολη. Την κόρη μου την έκανα από τον πρώτο μου γάμο στον οποίο δεν στάθηκα τυχερή. Ένας αδιάφορος σύζυγος και πατέρας που μετά από 10 χρόνια με απάτησε και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Φυσικά και η κόρη μου όλα αυτά τα χρόνια έχει πολλά παράπονα από τον πατέρα της αν και προσπαθώ να της τον δικαιολογώ και παράλληλα να τον συμβουλεύω κι εκείνον, επειδή πιστεύω ότι είναι σημαντικό να τα πηγαίνουν καλά οι δυο τους.

Η αλήθεια είναι επίσης ότι ο πρώην άντρας μου είναι καλός άνθρωπος αλλά δεν είναι για οικογένεια οπότε πιο εύκολα συνεννοούμαστε τώρα που είμαστε χωρισμένοι και μιλάμε σαν φίλοι παρά όταν ήμασταν μαζί. Τα τελευταία 4 χρόνια έχω βρει έναν άλλον άνθρωπο.

Δείτε ακόμα Είμαι μητέρα δύο παιδιών και δεν έχω καμία βοήθεια από τους γονείς μου

Είναι πολύ καλός και ένα χρόνο μετά γέννησα την κόρη του. Ο νυν μου αγαπάει πολύ και τα δυο παιδιά. Τόσο που πολλές φορές εκείνος πήγαινε και ζητούσε τα ρέστα από καθηγητές της κόρης μου, όταν εκείνη έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού και το σχολείο αδιαφόρησε.

Φαινομενικά είμαστε μία χαρούμενη οικογένεια αφού οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές και ο νυν με τον πρώην έχουν άριστες σχέσεις. Λες και είμαστε Σουηδία. Αντιμετωπίζω όμως ένα πρόβλημα με την μεγάλη μου κόρη. Με ζηλεύει παθολογικά.

Η κόρη μου είναι 14 ετών όπως είπα και στην αρχή. Βρίσκεται στην εφηβεία οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ αντιδραστική, έχει αρκετά νεύρα, μερικές φορές είναι πολύ θλιμμένη και γενικότερα έχει περίπου τις ίδιες αντιδράσεις με κάθε έφηβο παιδί της ηλικίας της.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου είναι άνεργος 1 χρόνο και δεν δέχεται την δουλειά του πατέρα μου επειδή δεν του ταιριάζει

Έχει όμως και κάτι άλλο που προσωπικά δεν μπορώ να το διαχειριστώ και ούτε είχα βιώσει κάτι παρόμοιο όταν ήμουν εγώ στην ηλικία της. Με ζηλεύει παθολογικά. Μου πετάει σπόντες επειδή φαντάζεται ότι έχω επαφές με τον άντρα μου λες και κάνω κάνα έγκλημα ή λες και έχω δείξει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα.

Δεν μας έχει ακούσει ποτέ, δεν μας έχει δει ποτέ, φροντίζουμε όταν γίνεται τα παιδιά είτε να λείπουν είτε να κοιμούνται ύπνο βαθύ και πάλι είμαστε διακριτικοί. Κι εσείς παιδιά μεγαλώνετε ξέρετε τι εννοώ. Απλά εκείνη το υποθέτει και μου λέει “εγώ γιατί να μην έχω αγόρι κι εσύ να έχεις;”.

Λες και έχουμε την ίδια ηλικία ή λες και αποτελεί αυτό μέτρο σύγκρισης. Της εξηγούσα πάντα σαν μαμά ότι κάθε πράγμα θέλει τον καιρό του, ότι ούτε εγώ είχα στην δική της ηλικία και να απολαμβάνει την ζωή της. Προσπάθησα να την πλησιάσω σαν φίλη, σαν μητέρα, σαν μεγάλη αδερφή.

Δείτε ακόμα Μετά από 16 χρόνια ο γιός μου θα γνωρίσει τον πατέρα του και είμαι έξαλλη

Μπήκα σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους για να καταλάβει ότι είμαι μητέρα της. Είμαι με το μέρος της, δεν είμαι εχθρός της. Σιγά σιγά οι εντάσεις μειώθηκαν όσων αφορά αυτό το θέμα και ξαφνικά βρήκε και αυτή ένα “αγόρι”.

Εντάξει τώρα είναι και τα δύο 14 ετών, παίζουν. Όμως ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο οπότε της είπα να έρχονται και να κάθονται εδώ. Να τον γνωρίσω κι εγώ, να ξέρω και τι κάνουν. Φυσικά το αγόρι της με συμπάθησε πολύ. Ήμουν ευδιάθετη, τον έκανα να νιώσει άνετα.

Και η κόρη μου προχθές του έκανε σκηνή ζηλοτυπίας για μένα και εμένα μου κρατούσε μούτρα. Έγινα έξω φρενών. Της είπα ότι αρχικά πληγώνεις το παιδί και δεύτερον αυτό που μου προσάπτεις με προσβάλλει. Είναι άρρωστο γιατί μιλάμε για ένα παιδάκι και γιατί ακόμη και 30 χρονών να ήταν και οι δύο είμαι η μητέρα σου.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου δεν φωνάζει το παιδί με το όνομά του αλλά με το όνομα που ήθελε να του δώσουμε

Ποτέ δε θα στο έκανα αυτό και ποτέ δε θα το έκανα σε κανέναν αυτό. Εκείνη με κοιτούσε κα είχε χαμηλώσει το κεφάλι. Όταν ζηλεύει χάνει τα λογικά της και ανησυχώ. Καταρχάς ο τρόπος που ζηλεύει είναι παθολογικός κατά τη γνώμη μου.

Είναι πολύ καχύποπτη για την ηλικία της και πραγματικά ενώ είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα που τους αγαπάει όλους, είναι ευαίσθητη, είναι συμπονετική, και μ’ αγαπάει όταν ξεκινάει να ζηλεύει είναι σα να βλέπω κάποια άλλη και όχι την κόρη μου. Πιστεύετε μία επίσκεψη σε παιδοψυχολόγο θα βοηθούσε;

Photo cover via: hemensaglik.com

Διαβάστε όλες τις αληθινές ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close