η-πεθερά-μου-με-έκανε-ρεζίλι-στο-Χριστουγεννιάτικο τραπέζι-

Η αναγνώστρια ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αφού η πεθερά της την έκανε ρεζίλι και θέλει την άποψή σας για το πως να το χειριστεί από εδώ και πέρα.

Τα Χριστούγεννα είναι μία οικογενειακή γιορτή. Μικροί και μεγάλοι μαζευόμαστε γύρω από το γιορτινό τραπέζι και περνάμε χαρούμενες γιορτινές στιγμές. Όμως, δεν ήταν έτσι για την αναγνώστρια του σημερινού μας άρθρου, που σύμφωνα με την ίδια η πεθερά της, την έκανε ρεζίλι. Διαβάστε παρακάτω: 

Με τον άντρα μου είμαστε παντρεμένοι περίπου 8 χρόνια και από την πρώτη κιόλας στιγμή με την πεθερά μου υπήρξε αμοιβαία αντιπάθεια. Η πεθερά μου είναι από αυτές τις κλασικές Ελληνίδες μάνες, που φοβούνται ότι ο κανακάρης τους, αν φτιάξει την ζωή του δεν θα έχει μυαλό για εκείνες πλέον.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου πήρε το δώρο και του το έφαγε όλο η αδερφή του

Που πιστεύει ότι καμία άλλη δεν μπορεί να προσέξει τον γιο της περισσότερο από εκείνη. Πετάει συνεχώς μπηχτές και σπόντες και σε κάθε ευκαιρία με υποτιμάει. Ο άντρας μου την βάζει όσο γίνεται στην θέση της, όμως αυτή η γυναίκα δεν σταματάει πουθενά!

η-πεθερά-μου-με-έκανε-ρεζίλι-στο-Χριστουγεννιάτικο τραπέζι-

Photo via: mega.gr

Με τα χρόνια έμαθα να την γράφω όταν μιλάει και να της απαντάω ανάλογα. Σίγουρα όμως δεν είναι το καλύτερό μου όταν τυχαίνει μερικές Κυριακές να τρώμε μαζί μου και σίγουρα είναι μαρτύριο τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, η Ανάσταση και το Πάσχα.

Μερικές φορές την γλιτώνω γιατί κάνουμε με τους δικούς μου αλλά εκείνες τις φορές που δεν μπορούμε να την αποφύγουμε, έχω ταχυκαρδίες από την ένταση για το τι πρόκειται να ακούσω για ακόμη μία φορά. Φέτος τα Χριστούγεννα όμως δεν είχαν προηγούμενο αυτά που έλεγε.

Δείτε ακόμα Γιατί νιώθουμε πως τα Χριστούγεννα έρχονται πιο νωρίς κάθε χρόνο

Καταρχάς φέτος τα Χριστούγεννα θα έκαναν πρώτη φορά μαζί μας, οι συμπέθεροι των πεθερικών μου. Ο μικρός τους γιος, γνώρισε μία πολύ καλή κοπέλα (τι έχει να τραβήξει και αυτή) και επειδή το πάνε για σοβαρά είπαν φέτος οι οικογένειες να κάνουν Γιορτές μαζί για να γνωριστούν καλύτερα.

Φυσικά η πεθερά μου σε όλο το τραπέζι, είχε την καινούρια κοπέλα στα ώπα ώπα περισσότερο για να κάνει σπάσιμο σε μένα και φυσικά επειδή ήταν οι γονείς της μπροστά και ξέρει τι κάνει και πότε τα κάνει. Πίσω από την πλάτη της, είχε ξεκινήσει το θάψιμο ακόμη και μπροστά μου από την πρώτη στιγμή που την γνώρισε.

η-πεθερά-μου-με-έκανε-ρεζίλι-στο-Χριστουγεννιάτικο τραπέζι-

Photo via: mama365.gr

Εγώ λοιπόν με τον άντρα μου δεν έχουμε αποκτήσει ακόμη δικά μας παιδιά. Η αλήθεια είναι πως ήμουν μέχρι πριν 3 μήνες σε μία δουλειά που είχε πολύ άγχος. Το αφεντικό μου με πίεζε διαρκώς, ένιωθα μονίμως αγχωμένη, πιεσμένη και νευρική και ο γυναικολόγος αλλά και ο ενδοκρινολόγος, μου είπαν ότι όλα είναι φυσιολογικά.

Δείτε ακόμα Φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα σαν τα κούτσουρα γιατί τα παιδιά μας κανόνισαν για αλλού

Οπότε πρέπει απλά να ηρεμήσω γιατί η κακή ψυχολογία είναι η καλύτερη…αντισύλληψη. Παρόλα αυτά ο άντρας μου είναι χαλαρός με αυτό αλλά εγώ δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μεγαλώνω, φοβάμαι ότι κάτι δεν πάει καλά με μένα ή τον άντρα μου και απλά έχουμε πέσει σε βλάκες γιατρούς. Όμως πήγαμε και οι δύο παντού και όλα είναι φυσιολογικά. Παραιτήθηκα λοιπόν από την δουλειά μου και πλέον προσπαθώ να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω!

Η πεθερά μου λοιπόν ενώ ξέρει πόσο αγχωμένη είμαι με αυτό το ζήτημα, ενώ ξέρει πως ιατρικά δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε με εμένα ούτε με τον άντρα της ξεκίνησε να με προσβάλλει με έμμεσο τρόπο γι’ αυτό. Ξεκίνησε να λέει στους συμπέθερους ότι θέλει πολύ ένα εγγονάκι αλλά επειδή εγώ μάλλον δεν μπορώ, μακάρι να κάνουν τα παιδιά τους.

Δείτε ακόμα Τα Χριστούγεννα δεν πρέπει να ξεχνάμε και να παραμελούμε τους ηλικιωμένους: Η συγκινητική ταινία

η-πεθερά-μου-με-έκανε-ρεζίλι-στο-Χριστουγεννιάτικο τραπέζι-

Photo via: mama365.gr

Όταν εγώ απάντησα πως οι γιατροί τα βρήκαν όλα φυσιολογικά, εκείνη μου είπε, εεε τότε μάλλον σε έχει πάρει πολύ από κάτω η δουλειά και δεν μπορείς. Αλλά όταν μεγαλώσεις και γεράσεις δεν θα είναι η δουλειά σου αυτή που θα σε προσέχει. Το παιδί σου θα είναι. Αλλά είσαι εργασιομανής.

Όλα αυτά με μία καλοσύνη απίστευτα. Αλλά πίσω από τα λόγια της κι εγώ και οι συμπέθεροι που αμέσως μαγκώθηκαν κατάλαβαν τι ήθελε να πει. Μάταια η μητέρα της νύφης προσπαθούσε να σώσει την κατάσταση. Εκείνη συνέχιζε κανονικά το παραλήρημα για το πόσο εργασιομανής είμαι και πόσο αδιάφορη σύζυγος με λάθος προτεραιότητες.

Κανείς δεν μπορούσε να την κάνει να σκάσει. Ούτε ο άντρας μου, ούτε εγώ ούτε καν οι ξένοι άνθρωποι. Μέχρι που ανέβασε πίεση ο πεθερός μου κι εκεί φοβήθηκε και σταμάτησε. Δεν το πιστεύω αυτό που μου έκανε! Με εξέθεσε στους ξένους ανθρώπους με τον χειρότερο τρόπο. Δεν θέλω να την ξαναδώ ποτέ! Τί να κάνω για να την βάλω στην θέση της;

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close