Η συγκλονιστική στιγμή που θύμα ενδοοικογενειακής βiας κάνει νόημα μέσω βίντεο κλήσης στη φίλη της! (βίντεο) Η χειρονομία που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε

Τα θύματα ενδοοικογενειακής βiας αυξάνονται δραματικά τον τελευταίο καιρό. Παρόλο που η κοινωνία, προσπαθεί να εμποτίσει τα μυαλά των ανθρώπων, με απόψεις που θέλουν τα δυο φύλα να είναι ισότιμα, φαίνεται πως πολλοί και πολλές αρνούνται να το αντιληφθούν.

Έτσι, δεν είναι λίγοι, που θεωρούν ότι οι γυναίκες είναι κτήματα, που μπορούν πάνω τους να ξεσπούν τα νευρά από την δουλειά, τα ψυχολογικά και τα απωθημένα τους. Κατά τη περίοδο της καραντίνας δυστυχώς, τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βiας αυξήθηκαν.

Οι ήδη βiαιοι άντρες, βρήκαν αφορμή τις οικονομικές δυσκολίες της καραντίνας, να έχουν περισσότερα νεύρα και να ξεσπούν ακόμη περισσότερο στην γυναίκα και στα παιδιά τους. Αυτή τη φορά όμως, ο εγκλεισμός της καραντίνας έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Γυναίκες οι οποίες ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βiας, δεν μπορούσαν να ζητήσουν βοήθεια, αφού η καραντίνα δεν τους επέτρεπε να βγουν χωρίς λόγο από το σπίτι. Ακόμη κι αν έβγαιναν όμως, δεν μπορούσαν να έρθουν τόσο εύκολα σε επαφή, με ανθρώπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Η κυβερνήσεις των χωρών, αντιλήφθηκαν το πρόβλημα και ξεκίνησαν να χρηματοδοτούν καμπάνιες, που ενθάρρυναν τις γυναίκες να μην φοβηθούν να ζητήσουν βοήθεια και να βγουν από το σπίτι, αν ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βiας.

Ανά τους καιρούς, έχουν κυκλοφορήσει διάφορα “κόλπα” που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γυναίκες που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βiας. Με αυτόν τροπό μπορούν να καταγγείλουν το γεγονός χωρίς να χρειαστεί να ακουστούν από τον σύζυγο τους.

Παρακάτω θα δούμε ένα συγκλονιστικό βίντεο, που έχει κάνει τον γύρω του διαδικτύου. Βλέπουμε δυο φίλες οι οποίες μιλούν μέσω βίντεο κλήσης με μια πρόφαση, μέχρι που η μια από τις δυο, ζητάει βοήθεια.

Δείτε παρακάτω:

Για αρχή, αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο πρόκειται για διαφήμιση. Βέβαια, είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και δείχνει πως μπορούν οι γυναίκες να καλέσουν για βοήθεια, χωρίς να χρειαστεί να προδοθούν. Στο βίντεο βλέπουμε δυο γυναίκες οι οποίες μιλούν με βίντεο κλίση με πρόφαση μια συνταγή.

Ξαφνικά, η μια από τις δυο κάνει ένα σύνθημα με το χέρι, το οποίο σημαίνει ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βiας. Η κίνηση είναι εύκολη και μπορεί να απομνημονευτεί εύκολα. Το βίντεο είναι διαφήμιση για την καμπάνια “Signal for Help” .

Δείτε την χειρονομία που πρέπει να κάνετε παρακάτω:

Η συγκλονιστική στιγμή που θύμα ενδοοικογενειακής βiας κάνει νόημα μέσω βίντεο κλήσης στη φίλη της! (βίντεο) Η χειρονομία που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Το Signal for Help ξεκίνησε από το Canadian Women’s Foundation με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να έχουν επαφή με άλλους μεσώ βίντεο κλήσης, μπορούν να κάνουν μια μικρή ερευνά στο διαδίκτυο και να βρουν εναλλακτικούς τρόπους ειδοποίησης.

Αν δείτε αυτό το σήμα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το άτομο που σας καλεί για να δείτε ακριβώς τι θέλει να κάνετε. Στη συνέχεια, ενημερώστε τις αρμόδιες αρχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρέπει να κάνετε ερωτήσεις στο άτομο, που θα μπορούσε να απαντήσει με “ναι” και “όχι” .

Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με μηνύματα μεσώ sms, mail ή social media και να κάνετε και πάλι αόριστες ερωτήσεις που το άτομο να μπορεί να απαντήσει με ναι και όχι. Οι ερωτήσεις θα πρέπει να είναι αόριστες σε περίπτωση που φοβάστε ότι οι συσκευές μπορεί να παρακολουθούνται.

Αν έχετε κάποιο άτομο που κινδυνεύει άμεσα, καλέστε δημόσιες υπηρεσίες που μπορούν να επέμβουν, όπως είναι το ασθενοφόρο, η αστυνομία και η πυροσβεστική. Μπορείτε να καλέσετε την γραμμή SOS 15900.

Γραμμή SOS 15900

Η Γραμμή SOS 15900 είναι µια υπηρεσία εθνικής εμβέλειας που δίνει την δυνατότητα στις γυναίκες να επικοινωνήσουν άμεσα και να λάβουν την απαραίτητη βοήθεια. Την γραμμή την στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που είναι έτοιμοι να παρέμβουν άμεσα.

Η γραμμή παρέχει βοήθεια στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες τον χρόνο! Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών µέσω της διεύθυνσης e-mail: [email protected]

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close