μένουμε_στην_ίδια_πολυκατοικία_και_η_πεθερά_μου_δεν_μου_κρατάει_το_παιδί_

Μένουμε μαζί με την πεθερά μου στην ίδια πολυκατοικία και δεν μου κρατάει το παιδί. Στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες του εξωτερικού είναι συνηθισμένο οι γονείς να αφήνουν πολλές φορές τα παιδιά τους στις γιαγιάδες. Παρόλα αυτά, αυτή η τακτική φαίνεται πως σύμφωνα με τους ψυχολόγους και τους παιδαγωγούς δεν είναι σωστή.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα παιδιά πρέπει να τα προσέχουν baby sitters και όχι η γιαγιά και ο παππούς, διότι αν η γιαγιά και ο παππούς εμπλακούν στην ανατροφή των παιδιών, είναι πολύ πιθανό να αποκτήσουν δικαιώματα που δε θα έπρεπε σχετικά με την ανατροφή του.

Μπορεί να ξεκινήσουν να επεμβαίνουν στον τρόπο που οι γονείς αποφάσισαν να μεγαλώσουν το παιδί τους ή να αλλάζουν ακόμη και το καθημερινό πρόγραμμα που έχουν θέσει οι γονείς στο παιδί. Όμως στην Ελλάδα δυστυχώς, υπάρχουν πολλές οικογένειες που δεν έχουν την δυνατότητα να αφήσουν τα παιδιά τους στις baby sitters.

Δείτε ακόμα 9 λάθη που κάνουν οι γιαγιάδες με τα παιδιά

Μία αναγνώστρια αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας το πρόβλημά της. Δουλεύει αυτή και ο άντρας της και μεγαλώνουν μαζί την 2μιση χρονών κòρούλα τους. Φαίνεται πως σύμφωνα με την ίδια η πεθερά της, ενώ μπορεί να την κρατήσει για όσο το ζευγάρι είναι στην δουλειά, επιλέγει να μην το κάνει. Ποια είναι η γνώμη σας; Διαβάστε παρακάτω: 

Ονομάζομαι Μαρία και έχω μία κòρη 2μιση ετών. Κι εγώ κι ο άντρας μου δουλεύουμε και μένουμε στην ίδια πολυκατοικία με την πεθερά μου. Εγώ είμαι από Πάτρα και όταν γνώρισα τον άντρα μου, αποφάσισα να μετακομίσω Αθήνα για να είμαι μαζί του.

Οι γονείς μου λοιπόν εξαιτίας της καραντίνας, έχουν πολύ καιρό να με επισκεφθούν και να δουν και το παιδί. Οι οικονομικές μας δυσκολίες μας έκαναν να δουλεύουμε και οι δύο αρκετές ώρες. Και οι δυο μας δουλεύουμε σε εργοστάσια και ξέρετε πολύ καλά ότι στα εργοστάσια, τα ωράρια είναι εξαντλητικά.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου έβαζε λόγια στον άντρα μου – Μπορεί να μην φταίει αυτός αλλά εγώ παίρνω διαζύγιο

Στις αρχές είχαμε καταφέρει να βάλουμε το παιδί μας σε έναν δημόσιο παιδικό σταθμό και η αλήθεια είναι ότι ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με τις υπηρεσίες του σταθμού .

Για όσο καιρό ήμασταν στον δημόσιο παιδικό σταθμό όλα κυλούσαν ομαλά. Η αλήθεια είναι πως για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάω θα σας εξηγήσω δύο πράγματα. Καταρχάς η πεθερά μου από πριν μείνω έγκυος είχε ξεκαθαρίσει ότι το παιδί δε θα το κρατήσει ποτέ.

Έλεγε ότι η ίδια μεγάλωσε το παιδί της και τώρα ήρθε η στιγμή να μεγαλώσουμε κι εμείς τα δικά μας. Δεύτερον, η πεθερά μου είναι χήρα, οπότε εγώ λανθασμένα πίστεψα ότι αν έρθει το παιδί στον κόσμο η πεθερά μου θα αλλάξει μυαλά και θα θελήσει να μας βοηθήσει και για να έρθει πιο κοντά με το παιδί και για να μην την τρώει η μοναξιά τόσες ώρες στο σπίτι.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου μόλις είδε το παιδί που γεννήθηκε είπε είναι άσχημο μάλλον είναι από άλλο άντρα

Όμως τίποτα δεν άλλαξε. Και αφού ήρθε στον κόσμο το παιδί η πεθερά μου ήταν αμέτοχη. Μπορεί να κατεβαίνει συχνά στο διαμέρισμά μας για να δει τι κάνει κι αν χρειαζόμαστε κάτι, όμως ούτε λόγος να το κρατήσει έστω για μίση ώρα . Βέβαια δεν έχει προσφερθεί και ποτέ να δώσει χρήματα για να πάρουμε καμία babysitter.

Αρχίζω και φτάνω στα όριά μου. Τα λεφτά τελειώνουν κι επειδή φοβάμαι με όλα αυτά που γίνονται να βάλω ξένο άνθρωπο μέσα στο σπίτι, αναγκάζομαι να υποχρεώνομαι καθημερινά στην κολλητή μου, που αυτό τον καιρό είναι σε αναστολή.

Η κοπέλα είναι ελεύθερη και δεν μπορώ να την δεσμεύω με το να κρατά την μικρή. Παρόλα αυτά πολλές φορές βοηθάει μέσα στην εβδομάδα. Τρέμω όμως στην ιδέα για το τι θα γίνει αν κάποια στιγμή η Έρση – η κολλητή μου – αρρωστήσει. Πως θα πάρουμε άδεια από τις δουλειές μας;

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου αγόρασε κινητό στην 9χρονη κoρη μου κρυφά! Είμαι έξω φρενών! Τι να κάνω

Είμαι έξαλλη διότι ο άντρας μου, μου λέει ότι η μητέρα του μας το είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή. Έχει δίκιο σε αυτό αλλά ποια γιαγιά δεν θέλει να περνάει χρόνο με το εγγονάκι της; Έχει και το όνομά της, τρομάρα της. Κι όταν ανοίξουν τα μαγαζιά, θα θέλουμε να πάμε για ένα καφέ σαν ζευγάρι και θα αναγκάζομαι να πληρώνω ξένες γυναίκες;

Ενώ την έχω μέσα στο ίδιο μου το σπίτι; Το βρίσκεται λογικό αυτό το πράγμα; Δεν είμαι συμφεροντολόγα, αλλά εγώ ξέρω ότι αν ήταν η μητέρα μου εδώ, σίγουρα θα μας βοηθούσε. Δεν θα κοιτούσε μόνο την βολή της, για να μην κουραστεί αν το παιδί κάνει καμία αταξία παραπάνω. Τι μου προτείνετε να κάνω για να της αλλάξω μυαλά;

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: pinterest

Close