ο-άντρας-μου-πήρε-καρδερίνες-στο-σπίτι-και-βρωμάει-ο-τόπος-

Ο άντρας μου, έχει καρδερίνες μέσα στο σπίτι μας και βρωμάει ο τόπος. Μία αναγνώστρια ζητάει την άποψή μας σχετικά με τα νέα της κατοικίδια.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν κατοικίδια για το σπίτι τους. Τα ζώα είναι μία συντροφιά. Μας αγαπούν χωρίς να περιμένουν τίποτα από εμάς, λειτουργούν πολύ ευεργετικά για την ψυχολογία μας και οι αντιδράσεις τους πολλές φορές είναι από ξεκαρδιστικές μέχρι συγκινητικές.

Οι περισσότεροι επιλέγουν σκύλους ή γάτες ενώ μερικοί άλλοι διαλέγουν πουλιά, χελώνες, κουνέλια, χάμστερ και άλλα. Το κάθε ζώο έχει ανάγκη την δική του φροντίδα. Τα εμβόλιά του, την στείρωσή του αν μιλάμε για θηλαστικό, την τροφή του, έναν χώρο να κοιμάται που να είναι άνετο και άλλα.

Δείτε ακόμα Ο πρώην άντρας μου χώρισε από την τωρινή του γυναίκα και ετοιμάζομαι να τον ξανά πλησιάσω

Τα πουλιά λοιπόν έχουν ανάγκη και αυτά την δική τους περιποίηση. Η αναγνώστρια της σημερινής μας ιστορίας φαίνεται πως πρόσφατα έγινε…μαμά τριών καρδερίνων αφού ο άντρας της αποφάσισε να της φέρει καρδερίνες στο σπίτι. Όμως μυρίζει άσχημα ο χώρος και δεν ξέρει τι να κάνει. Διαβάστε παρακάτω: 

Με τον άντρα μου είμαστε πολλά χρόνια παντρεμένοι. 27 συγκεκριμένα. Όλα αυτά τα χρόνια μένουμε στο ίδιο διαμέρισμα μίας πολυκατοικίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το αγοράσαμε όταν παντρευτήκαμε. Από αυτόν τον γάμο αποκτήσαμε μία κόρη που τώρα είναι 25 ετών και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι.

Πριν από μισό χρόνο περίπου η κόρη μας πήρε την απόφαση να συγκατοικήσει με το αγόρι της. Έφυγε λοιπόν από το σπίτι και πήγε να μείνει στην Καλαμαριά. Δεν απέχει πολύ από το κέντρο όμως το ότι πλέον δεν την έχουμε κάθε μέρα σπίτι μας, μας στοίχισε αφού ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχε χρειαστεί να φύγει από το σπίτι.

Δείτε ακόμα Ο γιός μου γράφτηκε μπαλέτο και ντρέπομαι να τον παρουσιάσω στους γείτονες

Ο άντρας μου λοιπόν ανέκαθεν αγαπούσε την φύση. Πήγαινε για ψάρεμα στην Χαλκιδική, ασχολούνταν ένα διάστημα με τα μελίσσια και είναι από αυτούς τους ανθρώπους που θαυμάζω διότι σέβεται την φύση.

Δεν  ψάρευε αλόγιστα, σεβόταν τα μελίσσια του και δεν τα πότιζε χημικά ούτε έπαιρνε ποτέ όλο το μέλι τους, ούτε επενέβαινε ποτέ στον τρόπο αναπαραγωγής τους. Πιστεύει ότι η φύση ξέρει καλύτερα από εμάς και θεωρεί ότι άνθρωποι και ζώα μπορούν να συνυπάρξουν με αρμονία και όλοι να κερδίσουν κάτι από αυτό.

Μεγάλωσε βλέπεται και στα Γιαννιτσά κι εκεί η φύση είναι πιο κοντά από ότι στην Θεσσαλονίκη. Όταν λοιπόν έφυγε η μοναχοκόρη μας από το σπίτι ο άντρας μου στεναχωρήθηκε αρκετά. Πλέον δεν έχει τα μελίσσια και ο φίλος του που είχε την βάρκα και πήγαιναν για ψάρεμα έχει μερικά χρόνια που την πούλησε.

Δείτε ακόμα Η γυναίκα μου δεν ξέρει να μαγειρεύει και παραγγέλνουμε συνεχώς απέξω

Έπρεπε λοιπόν γρήγορα να βρει με κάτι να ασχοληθεί για να καλύψει το κενό του. Τόσα χόμπι, τόσα ζώα και αυτός αποφάσισε να μου φέρει σπίτι καρδερίνες και μάλιστα να ξεκινήσει να τις εκτρέφει. Το δωμάτιο της μικρής το έκανε δικό τους δωμάτιο και φυσικά νέοι κανόνες μπήκαν μέσα στο σπίτι.

Για αρχή δεν με αφήνει να ανοίγω τα φώτα διότι οι καρδερίνες σοκάρονται από τον έντονο φωτισμό. Δεν με αφήνει να πολυμπαίνω μέσα στον χώρο διότι οι καρδερίνες φοβούνται επειδή δεν με ξέρουν και σοκάρονται εξίσου.

Δεν με αφήνει να χρησιμοποιώ αρωματικό χώρου διότι οι καρδερίνες δεν αντέχουν τις έντονες μυρωδιές. Δεν με αφήνει να κάνω φασαρία έξω ή μέσα στον χώρο τους διότι οι καρδερίνες σοκάρονται από τους θορύβους και γενικά αυτές οι καρδερίνες μόνιμα σοκαρισμένες είναι.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου δεν με βοηθάει καθόλου με το παιδί και από πάνω κάνει και παράπονα

Το θέμα είναι ότι το σπίτι μου βρωμάει συνεχώς. Τα πουλιά είναι μια χαρά αλλά για να είναι έξω στην φύση. Μέσα στο σπίτι μυρίζουν υπερβολικά. Και καλά τόσο καιρό που οι θερμοκρασίες ήταν καλές και άφηνα όλη μέρα και όλη νύχτα τα παράθυρα ανοιχτά.

Τώρα που ξεκίνησε να χειμωνιάζει τι να κάνω; Του έχω πει πολλές φορές ότι δεν αντέχω την μυρωδιά τους, ότι υπάρχουν τόσα χόμπι να ασχοληθεί κάποιος, ότι μπορούμε να υιοθετήσουμε γατούλα ή σκυλάκι και αυτός τίποτα. Ανένδοτος. Και η αλήθεια είναι πως αν του καρφωθεί κάτι στο μυαλό δεν του το βγάζεις εύκολα.

Εγώ όμως δεν μπορώ να κρυώνω ένα ολόκληρο Χειμώνα για να μη μυρίζει το σπίτι μου κοτέτσι. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω με την καινούρια του πετριά. Όλα τα άλλα χόμπι του ήταν όμορφα, γλυκά και δεν με ενοχλούσαν. Αυτό το καινούριο με τις καρδερίνες με έχει φέρει στα όριά μου. Το επόμενο στάδιο είναι να κάνει το μπαλκόνι μας κοτέτσι.

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close