θέλω_να_πάω_διακοπές_και_η_πεθερά_μου_δεν_μου_κρατάει_τα_παιδιά_

Θέλω να πάω διακοπές χωρίς τα παιδιά μου & η πεθερά μου δεν μου τα κρατάει. Μία αναγνώστρια έχει πρόβλημα και ζητάει την γνώμη μας.

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που οι περισσότεροι από εμάς παίρνουμε τις άδειές μας. Κλείνουμε λοιπόν τις διακοπές μας και περνάμε όμορφες στιγμές με φίλους, συγγενείς και οικογένεια. Όταν μεγαλώνεις παιδιά τις περισσότερες φορές επιλέγεις διακοπές που να μπορούν και τα παιδιά να περάσουν ωραία.

Είναι όμως και ζευγάρια ή και άνθρωποι που θέλουν έστω για 5 μέρες τον χρόνο να περάσουν λίγες στιγμές μόνοι τους, χωρίς τα παιδιά τους. Όπως και η αναγνώστρια της σημερινής μας ιστορίας. Μάλιστα θέλει τα παιδιά να της τα κρατήσει η πεθερά της όμως η ίδια δεν το δέχεται. Τι να κάνει; Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Αποφάσισα να μοιραστώ το πρόβλημά μου μαζί σας για να μου δώσετε μία λύση. Είμαι παντρεμένη με τον άντρα μου 15 χρόνια. Έχουμε μία κόρη 13 ετών κι έναν μικρό γιό 4 ετών. Από την πρώτη στιγμή που ήρθε η κόρη μου στον κόσμο αλλά και όταν γέννησα το δεύτερο παιδί μου, δεν υποχρεώθηκα σε κανέναν.

Ποτέ δεν άφησα τα παιδιά μου στα πεθερικά μου. Οι γονείς μου δεν ζούσαν πολύ πριν κάνω παιδιά, οπότε δεν θα μπορούσαν και να βοηθήσουν από εκεί που ήταν. Όμως δεν ήθελα να αφήσω τα παιδιά μου στα πεθερικά μου διότι πίστευα ότι όταν μπλέκεις τους παππούδες και τις γιαγιάδες στην ανατροφή των παιδιών ξεκινούν τα προβλήματα.

Επίσης η πεθερά μου, μας το έλεγε προτού καλά καλά μείνω έγκυος, ότι το δικό της παιδί το μεγάλωσε και να μην την υπολογίζουμε. Είχαμε πάντα άριστες σχέσεις οπότε αυτή της την παραξενιά την συμμεριζόμουν. Μεγάλη γυναίκα έλεγα, λογικό να μην θέλει να προσέχει εγγόνια τώρα που το παιδί της μεγάλωσε.

Δείτε ακόμα Η πρώην πεθερά μου προσπαθεί να στρέψει το παιδί εναντίον μου

Έτσι δεν δούλευα μέχρι και τα δύο μου παιδιά να φτάσουν 3 ετών και μετά τα έγραφα σε παιδικούς σταθμούς. Κι αν κάποια στιγμή τύχαινε κάποιο απρόοπτο είχαμε μία πολύ καλή κοπέλα και στα δύο παιδιά που μου τα πρόσεχε. Ποτέ λοιπόν δεν επιβάρυνα τα πεθερικά μου στο παραμικρό.

Πέρσι το Καλοκαίρι δεν πήγαμε διακοπές. Φοβόμασταν για τον κορονοϊό. Φέτος το Καλοκαίρι όμως έχουμε κάνει το εμβόλιο, νιώθουμε πιο ασφαλείς και είπαμε κι εμείς να πάμε για 5 μέρες στην Νάξο. Βρήκαμε ένα οικονομικό πακέτο.

Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο σαν ζευγάρι δεν ξέρω και γω πόσο καιρό. Τα παιδιά όταν δεν ήμασταν σε καραντίνα μπορούσαν να πάνε σχολείο, η μεγάλη μου έβγαινε και ο μικρός κοιμόταν από τις 10. Έτσι τις υπόλοιπες ώρες καθόμασταν μαζί, βλέπαμε ταινίες και κάναμε τα δικά μας.

Δείτε ακόμα Είμαι αλλεργική στα σκυλιά και η πεθερά μου πήρε στην κόρη μου κουτάβι

Τώρα με την καραντίνα όμως τα παιδιά ήταν όλη μέρα μέσα στο σπίτι. Ο μικρός δυσκολευόταν να κοιμηθεί αφού δεν έκανε και τίποτα όλη την μέρα αλλά ακόμη και όταν κοιμόταν, δεν μπορούσα να στείλω από τις 10 χρονών κορίτσι για ύπνο.

Κακά τα ψέματα λοιπόν με το κλείσιμο των σχολείων, την δουλειά από απόσταση, τις οικονομικές δυσκολίες, δεν ήταν εύκολος ο Χειμώνας που περάσαμε. Σκεφτήκαμε λοιπόν να πάμε για 5 μέρες σαν ζευγάρι ένα ταξίδι. Χωρίς παιδιά και υποχρεώσεις όπως στα νιάτα μας.

Το θέμα είναι όμως ότι δεν έχουμε τα χρήματα να προσλάβουμε baby sitter για τόσες μέρες. Και φυσικά η κοπέλα θα αυξήσει και την τιμή γιατί όταν κοιμάται εκεί και για 5 μέρες έχει την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών αυξάνονται και οι ευθύνες, οπότε αυξάνονται και τα λεφτά.

Δείτε ακόμα Μένουμε στην ίδια πολυκατοικία με την πεθερά μου και δεν μου κρατάει το παιδί

Είπα λοιπόν μετά από 15 χρόνια γάμου και δύο παιδιά να ζητήσω μία χάρη από την πεθερά μου. Να μου κρατήσει τα παιδιά για 4 βράδια. Εκείνη όμως αρνήθηκε λέγοντας πως είναι μεγάλη ευθύνη. Φυσικά έγινα έξαλλη και έβαλα τον άντρα μου να της μιλήσει.

Του είπα να της πει ότι ένα κορίτσι 13 χρονών καταλαβαίνει και ότι ο μικρός είναι ήσυχος, δεν θα την δυσκολέψει πουθενά. Και ότι στην τελική για μία φορά έχουμε κι εμείς την ανάγκη από την βοήθειά της. Της τα είπε από ότι έμαθα και εκείνη ξεκίνησε να του λέει ότι μεγάλωσε το παιδί της και ότι δεν είναι πράγματα αυτά.

Το βρίσκει απαράδεκτο να πάμε διακοπές σαν ζευγάρι εφόσον έχουμε και παιδιά και ότι στην δική της εποχή τα ζευγάρια δεν είχαν τέτοιες πολυτέλειες. Ότι εκείνη ποτέ δεν άφησε τον άντρα μου στην πεθερά της ή στην μάνα της για να πηγαίνει “ταξίδια αναψυχής” με τον άντρα της.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου έβαζε λόγια στον άντρα μου – Μπορεί να μην φταίει αυτός αλλά εγώ παίρνω διαζύγιο

Άλλαξαν οι εποχές όμως. Και στην τελική δεν είναι ότι της το έχουμε ζητήσει και ποτέ για να μην μπορεί να μας κάνει και μία χάρη. Η μόνη χαζομάρα σε όλο αυτό είναι ότι κανονίσαμε χωρίς τον ξενοδόχο και ότι το ξενοδοχείο για την Νάξο το έχουμε ήδη κλείσει.

Βέβαια έχω συνεννοηθεί με την ρεσεψιόν από την αρχή και μου είπαν ότι αν τελικά φέρουμε και τα παιδιά μαζί θα μας βολέψουν με παραπάνω κρεβάτια. Το θέμα είναι όμως, ότι για ποιον λόγο να μην μπορώ να περάσω 4 ήσυχα βράδια μακριά από παιδιά, σκυλιά και υποχρεώσεις; Τι να κάνω; Τι εναλλακτικές έχω;

Photo cover via: grafida-sintikis.blogspot.com

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close