Στα_5_μου_μία_πρόκα_καρφώθηκε_στο_μάτι_μου_η_συγκλονιστική_ιστορία_του_Μιχάλη_

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθουμε για την συγκλονιστική ιστορία του Μιχάλη, όπου στα 5 του χρόνια, μία πρόκα καρφώθηκε στο μάτι του.

Είναι μερικοί άνθρωποι που από μικρά παιδιά έμαθαν να είναι δυνατοί. Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο Μιχάλης. Ο Μιχάλης από τα 5 του κιόλας χρόνια έμαθε να είναι δυνατός και να επιβιώνει. Μπορεί να πέρασε δύσκολα όμως δεν κατέβασε το κεφάλι.

Πολλές φορές βλέπουμε ή ακούμε για παιδιά που κατάφεραν να ξεπεράσουν μία δύσκολη κατάσταση και φυσικά πάντα νιώθουμε ένα αίσθημα θαυμασμού. Αυτό νιώσαμε όταν διαβάσαμε και για την ιστορία του Μιχάλη.

Δείτε ακόμα Συγκλονιστική ιστορία : Την ημέρα του γάμου του έμεινε ανάπηρος (βίντεο)

Ο Μιχάλης, όταν ήταν μόλις 5 ετών ήρθε αντιμέτωπος με μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Μια πρόκα καρφώθηκε στο μάτι του. Σήμερα ο Μιχάλης στηρίζει τους μονόφθαλμους ανθρώπους και περνάει το δικό του μήνυμα. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία του

Η σημερινή μας ιστορία έχει ως πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Θαλασσίτη. Ο Μιχάλης όταν ήταν μόλις 5 χρονών μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αφού μία μεταλλική πρόκα καρφώθηκε στο μάτι του. Δυστυχώς μετά από 23 χρόνια το ένα του μάτι χρειάστηκε να αφαιρεθεί.

Ο Μιχάλης σήμερα είναι 28. Βρισκόταν σε διακοπές στην Κύπρο με την οικογένειά του, όταν έπεσε και δεν έβαλε τα χέρια του κάτω για να προστατευθεί από την πρόκα που εν τέλει του κάρφωσε το μάτι. Ο ίδιος δήλωσε στο MyLondon:

«Πονούσε πολύ και είχα πάθει τρελό σοκ. Απλά θυμάμαι να στριφογυρίζω γύρω από τη μητέρα μου που στεκόταν εκεί. Έμοιαζε με ταινία τρόμου, το μάτι μου αιμορραγούσε»

Δείτε ακόμα Ο Άλκης δεν είναι πια εδώ: Ο αγώνας του Δημήτρη Κολλάτου

Στα_5_μου_μία_πρόκα_καρφώθηκε_στο_μάτι_μου_η_συγκλονιστική_ιστορία_του_Μιχάλη_

Ο μικρός τότε Μιχάλης, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Κύπρου όπου και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Σύμφωνα με τον ίδιο «Είχα καταστρέψει τις διακοπές των γονιών μου… Συγγνώμη, μαμά και μπαμπά». Από την ηλικία των 5 ετών λοιπόν ο Μιχάλης έπρεπε να ζήσει με ένα τραυματισμένο μάτι.

Σύμφωνα με τον ίδιο μπορούσε να δει αλλά πολύ θολά. Όμως όσο περνούσαν τα χρόνια η όρασή του ελαττώθηκε πάρα πολύ. Παράλληλα αυξήθηκε η πίεση του ματιού του και πονούσε πολύ. Όμως είχε μάθει να ζει με αυτό.

Στα_5_μου_μία_πρόκα_καρφώθηκε_στο_μάτι_μου_η_συγκλονιστική_ιστορία_του_Μιχάλη_

Δυστυχώς όμως έξι μήνες πριν η κατάστασή του έγινε χειρότερη. Ξύπνησε ένα πρωί και διαπίστωσε ότι για πρώτη φορά το μάτι του αιμορραγούσε. Όταν πήγε σε κλινική ένας γιατρός του εξήγησε ότι είχε τρύπα στο μάτι και έπρεπε να χειρουργηθεί αμέσως για να την διορθώσει.

Δείτε ακόμα Η συγκινητική αντίδραση παιδιού με καρκίνο όταν 70.000 φίλαθλοι το χαιρέτησαν (βίντεο)

Η επέμβαση θεωρήθηκε επιτυχημένη όμως λίγους μήνες αργότερο το μάτι του εμφάνισε και πάλι αιμορραγία. Αυτή την φορά οι γιατροί του είπαν ότι έπρεπε να του το αφαιρέσουν. Μετά την αφαίρεση ο Μιχάλης θα βάλει  προσθετικό μάτι.

Ο ίδιος εξηγεί ότι δεν νιώθει πως επειδή έχει μόνο ένα μάτι υστερεί κάπου κοινωνικά η σωματικά. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει πως: «Είναι δύσκολο για μερικούς ανθρώπους να το καταλάβουν, αλλά ποτέ δεν με έριξε. Είχα σπουδαίους φίλους, μια καλή δουλειά και γενικά αγαπώ τη ζωή».

Στα_5_μου_μία_πρόκα_καρφώθηκε_στο_μάτι_μου_η_συγκλονιστική_ιστορία_του_Μιχάλη_

Σαν έντονη ανάμνηση έχει ότι όταν βρισκόταν στο χειρουργείο στην Κύπρο η μητέρα του, θυμάται να λέει πως: «Θεέ μου τι θα γίνει εάν δεν μπορέσει ποτέ να βρει σύντροφο;». Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως το ένα του μάτι δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο στις σχέσεις του.

Δείτε ακόμα Μητέρα εθισμένη στο αλκοόλ: Το δύσκολο ταξίδι της απεξάρτησης

Ο 28χρονος σήμερα Μιχάλης έχει δημιουργήσει μία σελίδα στο Instagram. Μέσα σε αυτήν την σελίδα αναρτά φωτογραφίες της διαδικασίας που πέρασε και προσπαθεί να βοηθήσει άλλους ανθρώπους πέρασαν παρόμοιες καταστάσεις, να νιώσουν άνετα με το σώμα τους.

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close