Είμαι αλλεργική στα σκυλιά και η πεθερά μου πήρε στην κόρη μου κουτάβι_

Είμαι αλλεργική στα σκυλιά και η πεθερά μου πήρε στην κόρη μου κουτάβι. Διαβάστε την ιστορία της αναγνώστριας.

Οι άνθρωποι με αλλεργίες είναι πολλοί σήμερα. Τις περισσότερες φορές προσπαθούμε να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους, αφήνοντάς τους μακριά από τα φυτά ή τα τρόφιμα ή τα ζώα που τους δημιουργούν αλλεργίες.

Όμως μερικοί χρησιμοποιούν τις αλλεργίες άλλων ανθρώπων για να βλάψουν αυτούς τους ανθρώπους ή για να τους κάνουν ψυχολογικό πόλεμο. Κάτι άκρως επικίνδυνο για την υγεία τους φυσικά. Η αναγνώστρια της σημερινής μας ιστορίας φαίνεται πως αντιμετωπίζει ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Διαβάστε παρακάτω:

Έχω ένα παιδί 6 χρονών και με τον άντρα μου έχουμε έναν χαρούμενο γάμο με τα πάνω του και τα κάτω του. Παρόλα αυτά από την πρώτη κιόλας μέρα γνωριμίας μας, η πεθερά μου έδειξε ότι δεν με συμπαθεί ιδιαίτερα. Δεν μπορώ να καταλάβω μετά από 14 χρόνια, τι ακριβώς δεν της αρέσει σε μένα.

Δείτε ακόμα Μένουμε στην ίδια πολυκατοικία με την πεθερά μου και δεν μου κρατάει το παιδί

Έχω σπουδάσει, είμαι από καλή οικογένεια, φροντίζω τον γιό της και το εγγόνι της, είμαι εργατική, είμαι φιλότιμη. Ποτέ μου δεν προσπάθησα να εκμεταλλευτώ τον άντρα μου με οποιοδήποτε τρόπο και ποτέ μου δεν χώθηκα στις οικογενειακές ιστορίες των γονιών του.

Παρόλα αυτά η πεθερά μου δεν με συμπαθεί. Ίσως δεν έχει να κάνει με μένα, αλλά με την ανάγκη της, να κατοχυρώσει τον γιόκα της μόνο γι’ αυτήν. Κάτι που εγώ το έβρισκα ανέκαθεν αρρωστημένο και δεν μπορούσα να καταλάβω πως υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο.

Και η μητέρα μου έχει γιο – τον αδερφό μου – ο οποίος είναι παντρεμένος, όμως από την πρώτη στιγμή άνοιξε την αγκαλιά της στην νύφη και δεν δημιούργησε προβλήματα στο ζευγάρι. Το θετικό είναι ότι η πεθερά μου δεν μένει στην ίδια πολυκατοικία με εμάς.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου έβαζε λόγια στον άντρα μου & Μπορεί να μην φταίει αυτός αλλά εγώ παίρνω διαζύγιο

Μένουμε όμως στην ίδια γειτονιά. Επειδή ο πεθερός μου είχε πολλά προβλήματα υγείας πριν φύγει από την ζωή, ο άντρας μου ήθελε να νοικιάσουμε ένα σπίτι κοντά στους δικούς του έτσι ώστε να τρέχει όταν χρειαζόντουσαν κάτι. Φυσικά το δέχτηκα.

Όλα αυτά τα χρόνια μέσα από πικρόχολα σχόλια δημιουργεί ένταση στα οικογενειακά τραπέζια και όχι μόνο. Επειδή σέβομαι τον άντρα μου όμως προσπαθώ πάντα να διατηρώ την ψυχραιμία μου χωρίς να ανταποδίδω τα σχόλια και να φέρω σε δύσκολη θέση οποιοδήποτε και πόσο μάλλον τον άντρα μου.

Μερικές φορές βέβαια ξεσπάω και είτε κλαίω μόνη μου, είτε αποφεύγω να την συναντάω αν δεν υπάρχει ανάγκη είτε κάνω παράπονα στον σύζυγό μου. Άνθρωπος είμαι στην τελική, δεν είμαι ο Γκάντι. Και θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια έχω ανεχτεί ήδη πάρα πολλά.

Δείτε ακόμα Έχω την υποψία ότι η πεθερά μου μας κλέβει  Πως να το χειριστώ;

Στο μεταξύ εγώ είμαι αλλεργική στο τρίχωμα του σκύλου από πολύ μικρή. Το καταλάβαμε στο Δημοτικό όταν χάιδεψα ένα αδέσποτο σκυλάκι και πέταξα αμέσως καντήλες. Η αλήθεια είναι ότι αυτή μου η αλλεργία μου έχει κοστίσει γιατί ανέκαθεν είχα μία αδυναμία στα ζώα και πολύ μεγάλη αδυναμία στα σκυλιά και στα γατιά.

Ξέρω όμως ότι η αλλεργία μου αντιμετωπίζεται ναι μεν με φαρμακευτική αγωγή, όμως φοβάμαι να το ρισκάρω. Τα αγαπάω από μακριά. Η κòρη μου, όπως κάθε παιδί που σέβεται τον εαυτό του, θέλει πολύ ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι μέσα στο σπίτι.

Της έχουμε εξηγήσει εγώ και ο πατέρας της πως έχουν τα πράγματα και η αλήθεια είναι πως μπορεί να την πιάνει μία γκρίνια εκείνη την στιγμή, όμως της φεύγει γρήγορα. Η πεθερά μου φυσικά και ξέρει πως είμαι αλλεργική.

Δείτε ακόμα Το όνομα του παιδιού μου δεν άρεσε στην πεθερά μου και θέλει να του αλλάξει όνομα

Στα γενέθλια της κòρης μου που έγιναν πριν δύο εβδομάδες λοιπόν αποφάσισε να περάσει για λίγο από το σπίτι για να της φέρει το δώρο της. Δεν θέλαμε να της κάνουμε πάρτι εξαιτίας της καραντίνας, οπότε θα σβήναμε μία τούρτα οι τρεις μας.

Ήρθε λοιπόν στο σπίτι και είδα ότι έφερε στην κòρη μου ένα κουταβάκι. Όταν το είδα έπαθα σοκ. Ξεκίνησα αμέσως να πετάω καντήλες, ένιωθα ότι είχα δύσπνοια και γενικότερα αντέδρασε το σώμα μου. Η κòρη μου όμως πέταξε από την χαρά της όπως ήταν φυσικό.

Όταν μείναμε οι δύο μας, είπα στην πεθερά μου, ότι πως γίνεται να πήρε κουτάβι στο παιδί ενώ ξέρει πως έχω αλλεργία στα σκυλιά. Επίσης της είπα ότι δεν μπορεί να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες γιατί το κουτάβι πέραν της αλλεργίας μου έχει ευθύνες.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου δεν με θέλει επειδή δουλεύω σκουπιδιάρης! Τι να κάνω;

Δεν είναι λούτρινο, που το παίρνουμε, παίζουμε μαζί του και όλα τ’ άλλα τα κάνει από μόνο του. Θέλει εμβόλια, γιατρούς, τροφές και γενικότερα χρήματα που εγώ με τον άντρα μου δεν διαθέτουμε. Εκείνη ξεκίνησε να το παίζει απορημένη.

Δήθεν και καλά ξέχασε την αλλεργία μου και ξεκίνησε να μου λέει ότι αν μιλήσω με αλλεργιολόγο μπορεί να με βοηθήσει και να μην χρειαστεί να χαλάσω το χατίρι της κòρης μου. Όταν ο άντρας μου είδε τι συνέβη έγινε έξαλλος κι εκείνος για τους λόγους που σας περιέγραψα.

Το θέμα είναι όμως ότι αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να πάρουμε το κουτάβι από την μικρή. Αν το κάνουμε αυτομάτως εγώ θα γίνω η κακιά μαμά και η γιαγιά της η αθώα που “ένα δώρο ήθελε να της κάνει και της το βγάλανε ξινό”.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου προξενεύει άλλες γυναίκες στον άντρα μου επειδή θέλει να μας χωρίσει!

Εδώ και δύο εβδομάδες μένω με την μητέρα μου. Ο άντρας μου προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να βρει οικογένεια στο κουτάβι όμως η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν έχουμε μιλήσει στην μικρή.

Δεν το πιστεύω ότι η πεθερά μου διακινδύνευσε την υγεία μου και επηρέασε την σχέση που έχω με το παιδί μου αλλά και την ψυχολογία του παιδιού μου, για ένα καπρίτσιο, για ένα παιχνίδι εξουσίας ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε. Τι να κάνω; Νομίζω έχω φτάσει στα όριά μου και θέλω έναν τρόπο για να την βάλω στη θέση της και να της βάλω όρια.

Δείτε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: healthinadrop.com

 

Close