Το_μικρότερο_νεογέννητο_του κόσμου_μετά_από_13_μήνες_επιστρέφει_σπίτι_του_

Το μικρότερο νεογέννητο του κόσμου μετά από 13 μήνες στην ΜΕΘ πάει σπίτι του και εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό!

Τα νεογέννητα είναι πανέμορφα. Αυτό το νεογέννητο που θα δούμε σήμερα όμως εκτός από πανέμορφο, κατάφερε να αποδείξει από τις πρώτες κιόλας ώρες της ζωής του ότι είναι μαχητής! Είναι το μικρότερο νεογέννητο του κόσμου και μετά από 13 ολόκληρους μήνες στη ΜΕΘ πηγαίνει σπίτι του.

Το να βλέπουμε στις τόσες δυσάρεστες ειδήσεις και ευχάριστα γεγονότα που αφορούν μwρα και μικρά παιδιά είναι σίγουρα μία ευχάριστη και ελπιδοφόρα νότα στην καθημερινότητα μας. Μπορεί να σας ενδιαφέρει και η ιστορία του 6 μηνών παιδιού που η μαμά του του τρύπησε τα αυτιά. Αν θέλετε λοιπόν να δείτε την ζωή με αισιοδοξία διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Μετά από 13 ολόκληρους μήνες στην εντατική λοιπόν ένα νεογέννητο παιδάκι στην Σιγκαπούρη μπαίνει επιτέλους στο σπίτι του. Το συγκεκριμένο νεογέννητο πλασματάκι είναι από τα μικρότερα νεογέννητα του κόσμου και κατάφερε να επιβιώσει και να επιστρέψει σπίτι του!

Το κoριτσάκι ονομάζεται Kwek Yu Xuan και γεννήθηκε με καισαρική λίγο πριν η μαμά της κλείσει την 25η εβδομάδα κύησης. Ζύγιζε μόλις 212 γραμμάρια δηλαδή όπως ακριβώς ένα μήλο. Το αγγελούδ8ι ήρθε στον κόσμο 4 μήνες νωρίτερα καθώς η μητέρα του διαγνώστηκε με προεκλαμψία.

Το_μικρότερο_νεογέννητο_του κόσμου_μετά_από_13_μήνες_επιστρέφει_σπίτι_του_

Η προεκλαμψία είναι μία επικίνδυνη ασθένεια που μπορεί να καταστρέψει ζωτικά όργανα και να αποβεί μοιραία και για την μαμά και για το νεογέννητο μwρό. Το κoριτσάκι είχε πολύ λίγες πιθανότητες να επιβιώσει σύμφωνα με το Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου και γεννήθηκε.

Δείτε ακόμα Απίστευτο: Μετά από χρόνια προσπαθειών έκαναν πεντάδυμα

«Ενάντια στις πιθανότητες, με επιπλοκές στην υγεία κατά τη γέννηση, ενέπνευσε τους ανθρώπους γύρω της με την επιμονή και την ανάπτυξή της, γεγονός που την καθιστά ένα εξαιρετικό μωρό – μια ακτίνα ελπίδας σε μια δύσκολης εποχής», υπογράμμισε το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του παιδιού στο νοσοκομεία, η μικρή έλαβε πολλά είδη θεραπείας και βασίστηκε σε διαφορετικά είδη μηχανημάτων για να επιβιώσει. Οι γιατροί λένε πως η υγεία και η ανάπτυξή της προχώρησαν καλά υπό την φροντίδα τους.

Το_μικρότερο_νεογέννητο_του κόσμου_μετά_από_13_μήνες_επιστρέφει_σπίτι_του_

Τώρα η μικρή σύμφωνα με τους γιατρούς είναι αρκετά καλά και μπορεί επιτέλους να πάρει εξιτήριο και να απολαύσει την αγάπη και την φροντίδα των δικών την ανθρώπων μακριά από κρύους θαλάμους νοσοκομείου και γιατρούς. Η μικρή πλέον ζυγίζει 6,3 κιλά.

Δείτε ακόμα Συγκινητικό: Παιδιά βλέπουν για πρώτη τους φορά (βίντεο)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νεογέννητο μπορεί να ξεπέρασε τον κίνδυνο όμως έχει χρόνια πνευμονική νόσο και θα χρειαστεί κάποιου είδους υποστήριξη για να μπορεί να αναπνέει με ευκολία. Όμως οι γιατροί του νοσοκομείο λένε ότι αυτό θα βελτιωθεί με τα χρόνια.

Οι γονείς της μικρής μαχήτρια, μπόρεσαν να πληρώσουν την μακρά παραμονή της μικρής στο νοσοκομείο μέσω μίας καμπάνιας που συγκέντρωσε 366.884 δολάρια! Περαστικά και να είναι πάντα γερή και δυνατή!

Διαβάστε όλες τις αληθινές ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close