μαμά-ξεσπά-που-της-έκαναν-αρνητικά σχόλια-άλλες-μαμάδες-στο-πρώτο-παιδί-

Μαμά ξεσπά: Στο πρώτο μου παιδί οι “τέλειες μαμάδες” μόνο κριτική μου έκαναν. Μαμά ξεσπά που στο πρώτο της παιδί μόνο αρνητικά σχόλια άκουγε από τις “τέλειες μαμάδες”.

Παλιότερα η Ελεονόρα Μελέτη είχε κάνει την δική της τοποθέτηση και δεν είχε μασήσει τα λόγια της σχετικά με το bullying που ασκεί η μία μαμά στην άλλη. Η αλήθεια είναι πως αντί οι μαμάδες να στηρίζουν και να κατανοούν η μία την άλλη προσπαθούν να καλύψουν τα δικά τους κόμπλεξ ξεσπώντας σε άλλες μαμάδες.

Υπάρχουν μαμάδες που προσπαθώντας να αποδείξουν στους άλλους και κυρίως στον εαυτό τους πόσο τέλειες μαμάδες είναι, ασκούν σκληρή κριτική σε άλλες μαμάδες. Αν είσαι λίγο ανασφαλής ή αν μεγαλώνεις το πρώτο σου παιδί, σίγουρα αυτές οι κριτικές σε επηρεάζουν παραπάνω.

Δείτε ακόμα Μαμά εξομολογείται: Ήθελες να μου μιλήσεις σήμερα αλλά ήμουν απασχολημένη με τα πιάτα

Στην σημερινή μας ιστορία θα δούμε το ξέσπασμα μίας μαμάς που σύμφωνα με την ίδια δέχτηκε σκληρή κριτική από άλλες μαμάδες σχετικά με το πως μεγάλωνε το πρώτο της παιδί. Στο δεύτερο παιδί όμως έμαθε να απαντάει και…περνάει το δικό της μήνυμα. Διαβάστε παρακάτω: 

Το ξέσπασμα της μαμάς

Πριν από περίπου δύο χρόνια η Shawn Johnson έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, που ήταν κ@ριτσάκι. Είχε μεγάλη αγωνία για το αν θα είναι καλή μητέρα και φαίνεται πως αυτή της η αγωνία την έκανε εύκολο θύμα σε άλλες μαμάδες που το μόνο που ήξεραν να κάνουν ήταν να ασκούν κριτική.

Αυτό έριξε την ψυχολογία της πολύ. Πέρασε πολλά σύμφωνα με την ίδια αυτά τα δύο χρόνια, όμως μέσα από τις δυσκολίες έμαθε να απαντάει κι έτσι όταν γεννήθηκε ο γιός της τον Ιούλιο, ήταν έτοιμη να αποκρούσει κάθε αρνητική κριτική.

Έμαθε να εμπιστεύεται το ένστικτό της και να μην επηρεάζεται από αυτούς που δεν χρωστούσαν σε κανέναν μία καλή κουβέντα. «Είχα επηρεαστεί πάρα πολύ μετά τη γέννηση της κόρης μου» σημειώνει.

Δείτε ακόμα Δεν γίνεται να ηρεμήσει ένα παιδί όταν εσύ κάνεις σαν υστερική

Σύμφωνα με την ίδια, «επειδή δεν ήξερα ακριβώς τι να κάνω και δεν είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και το ένστικτό μου. Και είχα τους πάντες γύρω μου να ασχολούνται με τα “λάθη” μου, να με βάζουν διαρκώς να αμφισβητώ τις ικανότητές μου ως μητέρα. 

Δυο χρόνια μετά έχω μάθει καλά πως η κάθε μαμά ξέρει τι χρειάζεται το παιδί της και δεν κάνει τίποτα που μπορεί να το βλάψει, ακόμα και αν κάνει τα πάντα διαφορετικά από τις άλλες, που τα ξέρουν όλα.

Τώρα που γέννησα τον γιο μου, δεν με αγγίζει τίποτα γιατί έχω τρομερή εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και τις επιλογές μου. Και όταν κάποιος μου κάνει τον έξυπνο ξέρω να τον βάζω στη θέση του».

Δείτε ακόμα “Αφού είσαι τόσο κουρασμένη γιατί δεν πας για ύπνο όταν τα παιδιά κοιμούνται;” : Η απάντηση

Από την άλλη ο σύζυγός της προτιμά να μην απαντάει σε κακόβουλα σχόλια η γυναίκα του διότι σύμφωνα με τις δικές του αντιλήψεις, όση περισσότερη σημασία τους δίνεις τόσο περισσότερο αέρα παίρνουν. Εκείνη όμως είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την οικογένειά της αλλά και τον τρόπο που η ίδια επιλέγει να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Συμβουλεύει λοιπόν τις νέες μανούλες εκεί έξω να μην επιτρέπουν σε κανέναν να τους κάνει υποδείξεις για το πως είναι η σωστή ανατροφή ενός παιδιού. Η κριτική από την συμβουλή διαφέρει και σίγουρα ένας άνθρωπος που απλά συμβουλεύει με ευγενικό τρόπο ξεχωρίζει από εκείνους που φαίνεται ότι προσπαθούν απλά να σε μειώσουν.

Καταλήγει λέγοντας ότι δεν υπάρχουν τέλειες μαμάδες. Ακόμη κι εκείνες που φαίνονται τέλειες σίγουρα έχουν πολλά ελαττώματα και αυτές οι μαμάδες που προσπαθούν να αποδείξουν πόσο τέλειες είναι μειώνοντας τους άλλους σίγουρα έχουν τα περισσότερα.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close