μαμά-εξομολογείται-ήθελες-να-μου-μιλήσεις-αλλά-εγώ-έπλενα-πιάτα-

Μαμά εξομολογείται: Ήθελες να μου μιλήσεις σήμερα αλλά ήμουν απασχολημένη με τα πιάτα. Διαβάστε την εξομολόγηση μίας μαμάς.

Το να είσαι μαμά και γενικότερα γονιός είναι μία δουλειά πλήρους απασχόλησης. Οι γονείς προσπαθούμε να είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας κάθε στιγμή όμως αυτό δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Υπάρχουν φορές που μία μαμά ή ένας μπαμπάς δεν είναι σε θέση να δώσουν την κατάλληλη σημασία στα παιδιά τους.

Η αναγνώστρια του daddy-cool έστειλε ένα μήνυμα στην σελίδα μας και μας συγκίνησε. Ήθελε να μοιραστεί μαζί μας ένα προσωπικό της βίωμα που διαδραματίστηκε πρόσφατα. Το κείμενό της, ήθελε να δημοσιευτεί για να δώσει κουράγιο και σε άλλες μαμάδες εκεί έξω. Το παιδί ήθελε να της μιλήσει αλλά η μαμά είχε το μυαλό της στα πιάτα. Διαβάστε παρακάτω:

Η εξομολόγηση της μαμάς

Ονομάζομαι Έλενα και έχω ένα κ@ριτσάκι 13 ετών. Με το παιδί μου είχαμε πάντα άριστες σχέσεις. Δυσκολευτήκαμε να την κάνουμε οπότε όταν ήρθε στην ζωή ήταν μία συνειδητοποιημένη απόφαση και από τους δύο. Αυτό το σημειώνω διότι θέλω να ξέρετε ότι προτού μείνω έγκυος είχα διαβάσει άπειρα βιβλία και άρθρα γύρω από την παιδαγωγική.

Ήμουν βλέπετε ένα παιδί από κατεστραμμένη οικογένεια. Ο μπαμπάς μου με παράτησε προτού καλά καλά πάω Δημοτικό, η μαμά μου δεν βρήκε ποτέ τον τρόπο να με πλησιάσει ουσιαστικά.

Μάλιστα μεγάλωνα εγώ τον μικρότερο αδερφό μου γιατί με το που μπήκα στην εφηβεία της βγήκαν όλα τα απωθημένα. Ο πατριός μου ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος αλλά ήταν πατριός και η αλήθεια είναι ότι ο φόβος της εγκατάλειψης του μπαμπά μου με συνόδευε σε όλη την εφηβεία.

Δείτε ακόμα Δεν γίνεται να ηρεμήσει ένα παιδί όταν εσύ κάνεις σαν υστερική

Μεγαλώνοντας λοιπόν απέκτησα φόβο σχετικά με την δέσμευση, τον γάμο, τα παιδιά. Δεν ήθελα να κάνω οικογένεια από φόβο μην κάνω τα ίδια λάθη με την μητέρα μου. Δεν ήθελα το παιδί μου να έχει κρίσεις πανικού και αγχώδεις διαταραχές σαν εμένα.

Παρόλα αυτά γνώρισα τον σωστό άνθρωπο, ένιωσα έτοιμη αλλά ήθελα προτού φέρουμε αυτό το παιδί στον κόσμο να ξέρουμε πως να χειριστούμε την κάθε κατάσταση. Σίγουρα κανείς δεν μεγαλώνει παιδιά με εγχειρίδιο χρήσης αλλά μπορούμε να αντιγράψουμε παιδαγωγικές τεχνικές που αποδεδειγμένα κάνουν καλό.

Ήμουν λοιπόν και εγώ και ο άντρας μου πάντα δίπλα στο παιδί μας. Δεν το πιέσαμε να μας μιλήσει, δεν το πιέσαμε να μας αγκαλιάσει και αυτό μας εμπιστευόταν τα πάντα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Με την κόρη μας, είμαστε πολύ κοντά και έχουμε μία σχέση χτισμένη σε γερές βάσεις.

Δείτε ακόμα “Αφού είσαι τόσο κουρασμένη γιατί δεν πας για ύπνο όταν τα παιδιά κοιμούνται;” : Η απάντηση

Ποτέ μου δεν ένιωσα αυτά τα 13 χρόνια ότι σαν μάνα έχω κάνει κάτι τόσο λάθος. Έβλεπα άλλες μαμάδες να κλαίνε και να νιώθουν άχρηστες και ένιωθα τυχερή που εγώ δεν είχα έρθει ποτέ σε σημείο να αμφισβητήσω τόσο τον εαυτό μου και τον ρόλο μου στην ζωή της κόρης μου. Μέχρι προχθές.

Μία μέρα πριν που λέτε είχα μία πολύ δύσκολη μέρα. Σηκώθηκα το πρωί με νεύρα τα οποία προσπάθησα να συγκρατήσω. Όμως όταν έχεις ένταση, έχεις ένταση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσω αύτη την ένταση στην δουλειά.

Έκανα ένα μικρό λάθος στην δουλειά, ο εργοδότης αντέδρασε λίγο πιο υπερβολικά και εγώ επειδή είμαι πολλά χρόνια στην επιχείρησή του ένιωσα άνετα και μάλωσα μαζί του. Φυσικά ο εργοδότης δεν με κακοκάρδισε αλλά εγώ για όλη την επόμενη μέρα ήμουν πολύ περίεργα ψυχολογικά. Ένιωθα τύψεις και νεύρα μαζί χωρίς λόγο.

Δείτε ακόμα “Μπορεί να είμαι από μικρή σε αμαξίδιο αλλά είμαι καλή μάνα”

Όταν γύρισα σπίτι ο καυγάς συνεχίστηκε, αυτή τη φορά με τον άντρα μου. Είχαμε κανονίσει να φάμε στο σπίτι των γονιών μου το Σάββατο, εκείνος κανόνισε κάτι άλλο την ίδια μέρα χωρίς να με ενημερώσει κι εγώ νευρίασα. Και όπως πάντα ενώ αρχίσαμε με κάτι άλλο καταλήξαμε σε κάτι άλλο.

Κάναμε λοιπόν αυτό το θέμα μεσανατολική συζήτηση. Κοιμηθήκαμε μαλωμένοι. Και όταν το επόμενο πρωί ξύπνησε και έφυγε από το σπίτι χωρίς να με περιμένει όπως πάντα τα νεύρα μου και η θλίψη μου έγιναν ακόμη πιο μεγάλη.

Ήρθε λοιπόν το μεσημέρι το παιδί από το σχολείο, ήθελε να μου μιλήσει αλλά εγώ την απέφυγα. Της είπα με απότομο τρόπο ότι πλένω τα πιάτα και να πάει γρήγορα να διαβάσει. Εκείνη δεν μίλησε και απλά έφυγε από την κουζίνα .

Δείτε ακόμα Απαράδεκτο σχόλιο: Οι μαμάδες που δεν δουλεύουν είναι τεμπέλες

Ένιωσα αμέσως τύψεις αλλά το άφησα να περάσει έτσι. Ήρθε ο άνδρας μου από την δουλειά, τα βρήκαμε και ήρθε το απόγευμα. Η μικρή μου είχε την πρώτη της ερ@τική απογοήτευση και ήθελε την συμβουλή μου. Και ‘γω δεν ήμουν εκεί να την βοηθήσω. Δεν δέχτηκα καν να την ακούσω.

Δεν την άφησα να ολοκληρώσει την πρόταση της. Της ζήτησα συγγνώμη και την άφησα να μου ανοιχτεί. Το θέμα είναι ότι νιώθω μέχρι και σήμερα τύψεις. Για πρώτη φορά το παιδί μου πληγώθηκε τόσο και ‘γω δεν ήμουν εκεί να την πάρω μία αγκαλιά. Να της πω ότι δεν πειράζει, ότι θα βρει άλλον ότι αξίζει τα καλύτερα…κάτι.

Μαμάδες και μπαμπάδες, όσο τέλειοι και να είμαστε ποτέ δεν είμαστε τέλειοι. Το θέμα είναι να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να ζητάμε συγγνώμη. Εγώ ζήτησα. Οι τύψεις παραμένουν αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι η μικρή μου με συγχώρεσε.

Photo cover via: tenneyschool.com

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close