Χάρτινη τούρτα για κέρασμα στο σχολείο_

Χάρτινη τούρτα για κέρασμα στο σχολείο. Πλησιάζουν τα γενέθλια του αγγελουδιού σας και θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό μέσα στην καραντίνα ; Μπορείτε αντί για μία κλασική τούρτα, να δημιουργήσετε μία χάρτινη τούρτα με φθηνά υλικά και να γεμίσετε το κάθε κομμάτι της τούρτας με κεράσματα, δώρα, κέικ, γλυκά, ή ότι άλλο έχετε φανταστεί.

Δείτε ακόμα  Τροφή για σκέψη: Όχι φαγώσιμα κεράσματα στο σχολείο

Είναι ένα ξεχωριστό δώρο για το αγγελούδι σας αλλά και για τους φίλους, τους συμμαθητές και τους δασκάλους του. Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε την διαφορά εμείς θα σας εξηγήσουμε παρακάτω αναλυτικά πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με χαρτί, χαρτόνι, ψαλίδι, εκτυπωτή και ό,τι άλλο θέλετε την δική σας χάρτινη τούρτα.

Στο άρθρο υπάρχει και το πατρόν, για να μην χρειαστεί να ψάξετε. Διαβάστε παρακάτω:

Πως φτιάχνουμε χάρτινη τούρτα για κέρασμα στο σχολείο

Χρησιμοποιούμε χαρτί Α4 για να περνάει από τον εκτυπωτή μας. Αν δεν έχουμε χαρτί Α4 το κόβουμε σε διαστάσεις Α4 50×70. Εκτυπώνουμε το σχέδιο. Προσέχουμε η εκτύπωση να είναι από την μέσα μεριά του χαρτιού, αυτή που δεν έχει σχέδιο και που θα διπλωθεί.

Κόβουμε περιμετρικά το σχέδιο από το πατρόν που θα σας δείξουμε παρακάτω. Τσακίζουμε στις διακεκομμένες γραμμές και το κολλάμε. Γεμίζουμε τα κουτάκια μας με σοκολάτες, παιχνίδια, μπαλόνια, γλυκά ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Στην συνέχεια παίρνουμε ένα τετράγωνο κομμάτι από χαρτόκουτο, το ντύνουμε με χαρτόνι, βάζουμε τα κομμάτια της τούρτας και προσέχουμε να μην ακουμπάει το ένα το με το άλλο από την έξω μεριά έτσι ώστε να φαίνεται αληθινή.

Γύρω γύρω βάζουμε μία λωρίδα από χαρτοταινία που ενώσαμε με συρραπτικό για να μην κουνιούνται τα κομμάτια και στην μέση αν αφήσουμε κενό βάζουμε και πάλι λίγο χαρτόνι για να σταθεροποιηθεί. Στολίζουμε την τούρτα μας όπως θέλουμε πράγματα που μπορούμε να βρούμε από βιβλιοπωλεία. Κορδέλες και άλλα διακοσμητικά.

Μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία ανάλογα με το πόσο μεγάλη θέλουμε να είναι η τούρτα μας και από πόσους ορόφους να αποτελείται.

Tips για την χάρτινη τούρτα

Για την τούρτα της φωτογραφίας. χρειάστηκε να τυπωθεί το κουτάκι και στην συνέχεια να το μεγαλώσει γιατί τα παιδιά και οι δασκάλες ήταν 18 σε αριθμό και η φίλη μας ήθελε να βγουν ακριβώς 18 τα κουτάκια. Δοκιμάζουμε πρώτα να εκτυπώσουμε σε λευκό χρώμα και στην συνέχεια βάζουμε το καλό μας χαρτί στο μηχάνημα.

Για την τούρτα της φωτογραφίας, χρησιμοποιήθηκε μπλε χοντρό χαρτί Α4 και για τα καφέ επειδή η φίλη μας δεν βρήκε Α4 χρησιμοποίησε χαρτόνι. Τα υπόλοιπα διακοσμητικά είναι από βιβλιοπωλείο.

Το πατρόν για την Χάρτινη Τούρτα

 

χάρτινη_τούρτα_κατασκευή_ Χάρτινη τούρτα_ για κέρασμα στο σχολείο_με πατρόν_ χάρτινη_τούρτα_ Χάρτινη τούρτα_ για κέρασμα στο σχολείο_με πατρόν_ χάρτινη_τούρτα_κατασκευή_

χάρτινη_τούρτα_κατασκευή_εκτυπώσεις_για_γενέθλια_ χάρτινη_τούρτα_κατασκευή_εκτυπώσεις_για_γενέθλια_ χάρτινη_τούρτα_κατασκευή_

Η κατασκευή είναι της φίλης μας Δήμητρα Ιθακη

και την μοιράστηκε μαζί μας στην δική μας ομάδα Συνταγες για παιδια & more

Δείτε και το βίντεο για την Τούρτα από Χαρτόνι

 

 

Επιμέλεια κειμένου κατασκευής: daddy-cool.gr 

 

Close