Γιατί τα παιδιά στην Γαλλία είναι πιο πειθαρχημένα και δεν γκρινιάζουν συνέχεια;

Πολλά άτομα έχουν παρατηρήσει οτι τα παιδιά στη Γαλλία συμπεριφέρονται άψογα, είναι έξυπνα και ενεργά. Σπάνια αυτά γίνονται άτακτα ή γκρινιάζουν. Τρώτε ό,τι τους δώσουν και είναι ευγενικά με τους γείτονες.

Βρήκαμε λοιπόν το ”μυστικό συστατικό” που δίνουν οι Γαλλίδες στα παιδιά τους και συμπεριφέρονται τόσο άψογα.

Κατά τον πρώτο χρόνο του μωρού.

Οι νεαρές μητέρες στη Γαλλία επιστρέφουν στην εργασία λιγότερο από 10 εβδομάδες μετά τον τοκετό. Αν παραμείνουν στο σπίτι περισσότερο, μπορεί αυτό να έχει οικονομικό κόστος. Σύμφωνα με το νόμο, μια μητέρα μπορεί να φροντίσει ένα παιδί για περισσότερο από 10 εβδομάδες και να έχει ασφαλή απασχόληση. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να παραιτηθεί από το μισθό της υπέρ του κοινωνικού επιδόματος. Μετά το τέλος της αδείας μητρότητας, το παιδί μεταφέρεται σε παιδικό σταθμό. Από νεαρή ηλικία, το παιδί περιβάλλεται από νέους ανθρώπους, βοηθώντας τον να προσαρμοστεί πιο γρήγορα και να γίνει πιο ανεξάρτητο στη ζωή.

Δείτε ακόμη: Η πεθερά της έκανε τα παιδιά της κακομαθημένα

Τα παιδιά στην Γαλλία κοιμούνται στο δικό τους κρεβάτι

Γιατί τα παιδιά στην Γαλλία είναι πιο πειθαρχημένα και δεν γκρινιάζουν συνέχεια;photo credit: depositphotos/depositphotos

Τα παιδιά διδάσκονται να κοιμούνται στα κρεβάτια τους, ακόμη και σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια. Εάν ένα παιδί ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και αρχίσει να κλαίει, η μητέρα συνήθως περιμένει για λίγα δευτερόλεπτα προκειμένου να βεβαιωθεί ότι η παρουσία της είναι πραγματικά απαραίτητη. Καθώς περνούν τα βράδια, το παιδί συνηθίζει να κοιμάται μόνο του.

Ελευθερία δράσης

Οι Γάλλοι γονείς δίνουν στα παιδιά τους όση ελευθερία, μπορούν να διαχειριστούν. Είναι πολύ σπάνιο να δείτε έναν γονέα να διασκεδάζει στην παιδική χαρά με ένα παιδί. Δεν παρεμβαίνουν στους τσακωμούς μεταξύ παιδιών, αφήνοντάς τα να τα βρουν μόνα τους. Μια καλή συμβουλή για τους γονείς είναι να ορίσετε μια γραμμή ανάμεσα σε αθώες φάρσες και πραγματικά κακή συμπεριφορά. Μόνο η κακή συμπεριφορά πρέπει να τιμωρείται, ώστε το παιδί σας να γνωρίζει τη διαφορά.

Δείτε ακόμη: Γονείς προσοχή, Οι ειδικοί προειδοποιούν για ποιο λόγο δεν πρέπει να δίνετε το κινητό στα παιδιά

Οι παππούδες δεν κρατάνε τα παιδιά

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες διαδραματίζουν υποστηρικτικό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών. Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις συνήθως γίνονται τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες. Μπορείτε να δείτε ηλικιωμένους να πίνουν ένα ποτήρι καφέ ή ένα ποτήρι κρασί σε ένα εστιατόριο συχνότερα από το να τους δείτε να κρατάνε τα εγγόνια τους.

Δεν υπάρχουν παιδικά γεύματα

Γιατί τα παιδιά στην Γαλλία είναι πιο πειθαρχημένα και δεν γκρινιάζουν συνέχεια;photo credit: depositphotos/pixabay

Το φαγητό είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της γαλλικής ζωής, και ένα μεσημεριανό διάλειμμα μπορεί να διαρκέσει για 2 ώρες. Οι Γάλλοι εκφράζουν την πεποίθηση ότι είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν μαζί για ένα γεύμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Τα παιδιά και οι ενήλικες τρώνε το ίδιο φαγητό, επειδή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως το “παιδικό γεύμα” στη Γαλλία. Οι γονείς δεν κάνουν τα παιδιά τους να τρώνε ό, τι δεν τους αρέσει, αλλά επιμένουν τουλάχιστον να δοκιμάσουν το φαγητό.

Το μηνιαίο χαρτζιλίκι συνήθως ισούται με την ηλικία του παιδιού.

Οι καλοί τρόποι σημαίνουν πολλά

Τα παιδιά στην Γαλλία γνωρίζουν από καλούς τρόπους. Χαιρετούν τους καλεσμένους και τους γείτονές τους, παραμένουν ήσυχα στις γραμμές και παραχωρούν το κάθισμά τους σε ένα μεγαλύτερο άτομο στο λεωφορείο. Από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνουν 4 σημαντικές ευγενικές φράσεις: “ευχαριστώ”, “καλή μέρα”, “είστε ευπρόσδεκτοι” και “αντίο”.

Τεχνική εκπαίδευσης στο σπίτι

Γιατί τα παιδιά στην Γαλλία είναι πιο πειθαρχημένα και δεν γκρινιάζουν συνέχεια;photo credit: depositphotos/depositphotos

Είναι πολύ συνηθισμένο πολλά παιδιά να εξακολουθούν να μην μπορούν να διαβάσουν στην ηλικία των 5 ετών, και οι γονείς είναι ψύχραιμοι γι ‘αυτό. Η παιδική ηλικία είναι ένας θαυμάσιος χρόνος για να μάθουν να ονειρεύονται να μάθουν να εξερευνούν τον κόσμο αλλά και να μάθουν πως να είναι ευγενικοί και υπεύθυνοι. Και από τη στιγμή που γίνουν 6 χρονών, μαθαίνουν να διαβάζουν και να μετράνε.

Δείτε ακόμη: Πρέπει να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για τη νέα σχολική χρονιά;

Η Κυριακή είναι οικογενειακή μέρα

Γιατί τα παιδιά στην Γαλλία είναι πιο πειθαρχημένα και δεν γκρινιάζουν συνέχεια;photo credit:depositphotos/depositphotos

Η Κυριακή είναι η καλύτερη μέρα για να πάτε ένα πικνίκ στο πάρκο, να κάνετε ένα μπάρμπεκιου, ή να πάτε για ποδήλατο. Οι Γάλλοι τηρούν πάντα τις δραστηριότητες της Κυριακής και προετοιμάζονται εκ των προτέρων για αυτές.

Τα παιδιά παίρνουν χαρτζιλίκι

Γιατί τα παιδιά στην Γαλλία είναι πιο πειθαρχημένα και δεν γκρινιάζουν συνέχεια;

Όταν πηγαίνουν για ψώνια, τα παιδιά συνήθως παραμένουν ήρεμα και δεν κάνουν μεγάλη φασαρία αν ο γονιός τους δεν τους αγοράσει κάτι που θέλουν πολύ. Αρχίζουν να παίρνουν χαρτζιλίκι στην ηλικία των 7 ετών και τους επιτρέπεται να το ξοδέψουν όπως θέλουν. Το μηνιαίο χαρτζιλίκι συνήθως ισούται με την ηλικία του παιδιού.

Πηγή: brightside.me
Close