μαμά_έμαθε_στα_παιδιά_τους_να_πηγαίνουν_τουαλέτα_από_3_εβδομάδων_

Κι όμως, αυτή η μητέρα έκανε τα παιδιά της να πηγαίνουν μόνα τους τουαλέτα από όταν ήταν μόλις 3 εβδομάδων.

Τα παιδιά έχουν συγκεκριμένο χρόνο που λένε την πρώτη τους λέξη, που κάνουν το πρώτο τους βήμα ή που βγάζουν για πρώτη φορά την πάνα πριν τον ύπνο. Αυτός ο χρόνος είναι πάνω κάτω ο ίδιος για όλα τα παιδιά με μερικές παρεκκλίσεις ανά την περίπτωση.

Κι ενώ όλοι οι γονείς που ξέρουμε αφήνουν τα παιδιά τους ήρεμα να ακολουθήσουν το…ένστικτο που τους έδωσε η φύση, μία μητέρα από Αυστραλία, αποφάσισε να πετάξει το εγχειρίδιο που λέει ότι η εκμάθηση της τουαλέτας γίνεται μετά τα δύο έτη και να τα μάθει να πηγαίνουν τουαλέτα από 3 εβδομάδων.

Δείτε ακόμα Η πρώτη φορά που άλλαξα πάνα στο μωρό. Ένας μπαμπάς εξομολογείται

Δεν ξέρουμε αν συμφωνούμε με την τόση βιασύνη ή όχι. Είχαμε μιλήσει κι εμέις στο παρελθόν για το Πως θα μεταβεί το παιδί από την πάνα στο γιο-γιο; Σίγουρα όμως η είδηση μας έκανε εντύπωση και αποφασίσαμε να την μοιραστούμε μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω:

Η ιστορία

Η μητέρα που αποφάσισε να κάνει τα παιδιά της να πηγαίνουν τουαλέτα από 3 εβδομάδων είναι μία 29χρονη από την Αυστραλία. Ο τρόπος που το κατάφερε αυτό είναι μία μέθοδος επικοινωνίας που προϋποθέτει να αφουγκράζεσαι τις αντιδράσεις και του ήχους του παιδιού.

Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνεις τι έρχεται μετά από κάθε σήμα του παιδιού. Είναι κάτι που συναντάμε σε μη Δυτικές κοινωνίες και απαιτεί πολύ υπομονή, παρατηρητικότητα και ταχύτητα. Η μητέρα που ονομάζεται Κέιτλιν Κουίλ δήλωσε ότι:

Τα παιδιά είναι δίδυμα και λέγονται Άτικους και Όουκλι. Είναι πλέον 9 μηνών και η εκπαίδευσή τους φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την μητέρα: «Η καραντίνα μας έδωσε τον χρόνο που χρειαζόμασταν για να πετύχει όλο αυτό».

Δείτε ακόμα Την χειροκροτούμε : Μαμά πούλησε όλη της την περιουσία για να υιοθετήσει 11 παιδιά

Συνεχίζει λέγοντας: «είχαμε φυσικά πάνες για κάθε ενδεχόμενο, αλλά με την προσήλωση που δείξαμε εξαρχής καταφέραμε να προλαβαίνουμε την ούρηση, τουλάχιστον, στις 3 εβδομάδες κιόλας, ενώ στις 6 προλαβαίναμε πλέον και την αφόδευση.»

Η μητέρα λοιπόν υποστηρίζει ότι και ο άντρας της έδειξε μεγάλη αφοσίωση σε αυτόν τον στόχο. Βοήθησε επίσης και ο θηλασμός αφού της επέτρεπε να έχει τα παιδιά πάνω της για αρκετή ώρα. Η επαφή skin to skin την βοήθησε να αντιληφθεί τους ήχους και τις κινήσεις που έκαναν πριν πάνε τουαλέτα.

Να σημειωθεί ότι τα παιδιά έκαναν τα κακά τους πρώτα στον νεροχύτη και στην συνέχεια στην τουαλέτα . Τα αποτελέσματα φάνηκαν μετά την μετάβαση στις στερεές τροφές, όταν γύρω στους 8 μήνες τα μικρά έκαναν ήδη κακά στο γιο γιο.

Δείτε ακόμα Μαμά αφήνει το παιδί της στον ήλιο χωρίς προστασία γιατί πιστεύει ότι τα αντηλιακά είναι επικίνδυνα

«Πρέπει να έχει γρήγορα αντανακλαστικά», τονίζει η Κέιτλιν, «η αδερφή μου π.χ. ήρθε κάποτε με τρομερή διάθεση να βοηθήσει, αλλά όταν πήγε να ακολουθήσει τη διαδικασία μας, το μωρό απλώς ούρησε επάνω στα ρούχα της δουλειάς της.»

Τα παιδιά πλέον ετοιμάζονται να χρονίσουν και οι γονείς καταλαβαίνουν την ανάγκη τους να ουρήσουν υπολογίζοντας τον χρόνο που συμβαίνει συνήθως κατά την αφόδευση με τα σήματα που δίνουν τα ίδια τα παιδιά. Η μητέρα λέει: «ξαφνικά μένουν ακίνητα, σιωπούν για λίγο και μετά γρυλλίζουν.»

Μπορεί οι δύο γονείς να βρίσκονται μπροστά για την εποχή τους και να έχουν επιτυχία όμως παραδέχονται πως αυτή η παιδαγωγική προσέγγιση δεν είναι για όλους αφού χρειάζεται πολύ χρόνο και τα παιδιά θέλουν την πλήρη προσοχή σου.

Δείτε ακόμα Μητέρα άδειασε όλο το δωμάτιο του παιδιού επειδή ήταν ακατάστατο

Για εκείνους ήταν εφικτό και λόγω καραντίνας ενώ οι περισσότεροι δεν έχουν την πολυτέλεια να είναι συνεχώς πάνω από τα παιδιά τους. Εμείς…τους θαυμάζουμε αλλά δεν ξέρουμε αν το καταφέρναμε. Εσείς τι πιστεύετε;

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: kidspot.com.au

Close