Και τα δύο παιδιά στη φώτο έχουν ευλογιά όμως μόνο το ένα εμβολιάστηκε – Η φωτογραφία που συγκλονίζει

Η ιστορία δύο παιδιών με ευλογιά που συγκλονίζει. Μία φωτογραφία που έκανε το γύρω του κόσμου και δείχνει τις τεράστιες διαφορές σε δύο παιδιά με ευλογιά. Το ένα εμβολιάστηκε, ενώ το άλλο όχι…

Το ζήτημα του εμβολιασμού έχει καταφέρει να χωρίσει τον πλανήτη σε δυο στρατόπεδα. Το πρώτο, υποστηρίζει ότι τα εμβόλια είναι απαραίτητα, διότι εξαιτίας αυτών έχουμε καταφέρει να ανεβάσουμε το προσδόκιμο ζωής μας, στα 80 χρόνια. Το δεύτερο, υποστηρίζει ότι τα εμβόλια στην πραγματικότητα κάνουν μεγαλύτερο κακό από ότι καλό στα παιδιά.

Οι άνθρωποι που αποφασίζουν να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους, είναι αρκετοί. Τα εμβόλια, έχουν καταφέρει να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής και να εξαλείψουν ασθένειες που παλιότερα, οι άνθρωποι είχαν τεράστια θνησιμότητα εξαιτίας τους.

Φαίνεται, πως όλη αυτή η εξέλιξη της επιστήμης, έκανε την ανθρωπότητα να νιώσει παντοδύναμη. Όταν δεν έχεις βιώσει ποτέ την πανδημία της Χολέρας, νομίζεις ότι αν εμφανιστεί, έχεις την δυνατότητα να την καταπολεμήσεις κι αν μην έχεις κάνει όλα σου τα εμβόλια.

Στο διαδίκτυο λοιπόν, κυκλοφόρησε μια συγκλονιστική φωτογραφία, που δείχνει δυο παιδιά με ευλογιά. Το πρώτο παιδί, φαίνεται πολύ σοβαρά ενώ το δεύτερο, είναι σαν να μη νόσησε ποτέ. Μόνο το ένα από τα δυο παιδιά είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευλογιά εξαλείφθηκε από το 1980. Το κίνημα των αντιεμβολιαστών όμως μας κάνει να ανησυχούμε για το τι μέλλει γενέσθαι, αν σκεφτούμε, ότι είχαμε νέα έξαρση ιλαράς πριν λίγο καιρό. Η φωτογραφία, αναρτήθηκε στο Reddit και το internet ξεκίνησε φυσικά να αμφισβητεί την γνησιότητα της.

Παρακάτω θα δούμε αν η φωτογραφία είναι όντως αληθινή και φυσικά την ιστορία, πίσω από αυτή. Διαβάστε παρακάτω:

Η φωτογραφία λοιπόν είναι γνήσια. Τραβήχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1900 από τον δρ Allan Warner του νοσοκομείου Isolation στο Leicester της Αγγλίας. Ο δρ Warner είχε φωτογραφίσει πολλούς ασθενείς με ευλογιά, έτσι ώστε να μελετήσει εκτενέστερα την ασθένεια.

Η φωτογραφία των παιδιών με ευλογιά που συγκλόνισε το διαδίκτυο

Η Scottish Medical and Surgical Journal το 1906 υπογράμμισε τη σημασία του έργου του δρ Warner λέγοντας:

Η ευλογιά, από όλες τις σχετικές εμπύρετες ασθένειες, ταιριάζει καλύτερα στην εικονογράφηση μέσω φωτογραφίας και αυτές οι φωτογραφίες στην φάση όπου η ασθένεια βρίσκεται σε έξαρση αποτελούν καλή τύχη που μπορούμε να τις δούμε.

Πρόκειται για το έργο του δρ. Allan Warner του νοσοκομείου Isolation στο Leicester και δείχνουν πολύ ξεκάθαρα τα διάφορα στάδια και τις ποικιλίες επιπτώσεις της ευλογιάς […]

Μας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα η καταληκτική σειρά φωτογραφιών στις οποίες τα πλεονεκτήματα των εμβολιασμών υπογραμμίζονται με την μέθοδο της εμφάνισης δίπλα-δίπλα ατόμων, που έχουν μολυνθεί από την ίδια ασθένεια, εκ των οποίων μόνο το ένα έχει εμβολιασθεί, ενώ το άλλο, όχι.

Αυτές οι εικόνες είναι πολύ χρήσιμες σε όσους κάνουν διαλέξεις σχετικά με τον εμβολιασμό”.

Το απόσπασμα του βίντεο, μιλάει για το γεγονός ότι ο δρ Warner τράβηξε μια σειρά φωτογραφιών με σκοπό να μελετήσει την ασθένεια της ευλογιάς εκτενέστερα. Μάλιστα είχαν δημοσιευθεί το 1906 στην επιστημονική επιθεώρηση Atlas of Clinical Medicine, Surgery, and Pathology.

Η ιστορία πίσω από την φωτογραφία

Τα παιδιά που βλέπετε στις φωτογραφία σύμφωνα με τον δρ Warner ήταν και τα δυο 13 ετών και μολύνθηκαν από την ίδια πηγή ευλογιάς, την ίδια μέρα. Παρόλα αυτά, το ένα φαίνεται να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ενώ το δεύτερο φαίνεται αρκετά καλά.

Δείχνει δύο αγόρια, ηλικίας 13 ετών. Το ένα στα δεξιά εμβολιάστηκε σε παιδική ηλικία, το άλλο δεν εμβολιάστηκε. Και οι δύο μολύνθηκαν από την ίδια πηγή την ίδια ημέρα. Σημειώστε ότι ενώ το ένα στα αριστερά είναι στο πλήρως φλυκταινό στάδιο, το ένα στα δεξιά έχει μόνο δύο κηλίδες, οι οποίες έχουν αποβληθεί και έχουν ήδη κηλιδωθεί.

Κυκλοφορούν κι άλλες παρόμοιες φωτογραφίες

Παρόμοιες φωτογραφίες υπάρχουν στην ίδια συλλογή. Για παράδειγμα η παρακάτω φωτογραφία, δείχνει δυο αδελφές οι οποίες είχαν μολυνθεί από την ίδια πηγή ευλογιάς, την ίδια μέρα. Όμως, μόνο η μια είχε λάβει τον εμβολιασμό και φυσικά είναι αυτή, με τα λιγότερα συμπτώματα.

Και τα δύο παιδιά στη φώτο έχουν ευλογιά όμως μόνο το ένα εμβολιάστηκε - Η φωτογραφία που συγκλονίζει

Photo via: giatros-in.gr

Λίγα λόγια για τον εμβολιασμό

Το εμβόλιο για την ευλογιά βγήκε από έναν Άγγλο γιατρό, τον δρ. Edward Jenner, στα τέλη του 1700. Θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξάλειψη της ευλογιάς, αν την δεκαετία του 1700 δεν έβρισκε ανθρώπους, που το αντιμετώπισαν με καχυποψία. Δυστυχώς, οι γιατροί ακόμη και τον 21ο αιώνα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ίδια καχυποψία.

Ο καθηγητής Gareth Williams, πρόεδρος του Jenner Trust, χρησιμοποίησε τις φωτογραφίες του δρ. Warner κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο πανεπιστήμιο Gresham σχετικά με το ιστορικό του κινήματος κατά του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Gareth Williams λοιπόν, οι γονείς του παιδιού που δεν εμβολιάστηκε είχαν επηρεαστεί από το θράσος που έδειχνε το κίνημα των αντιεμβολιαστών. Σίγουρα, η φωτογραφία, αποτελεί τροφή για σκέψη.

Cover photo via: newsitamea.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

Close