πως-ήταν-παλιά-και-πως-είναι-σήμερα-προϊόντα-γυναικείας ομορφιάς-

Πώς έχουν αλλάξει 8 γυναικεία προϊόντα με την πάροδο του χρόνου. 8 γυναικεία προϊόντα ομορφιάς που με την πάροδο του χρόνου άλλαξαν ριζικά.

Ο τρόπος που βλέπουμε πολλά προϊόντα τώρα είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης εκατοντάδων ή και χιλιάδων ετών. Οι σερβιέτες δεν εμφανίστηκαν μόλις χθες – ο αρχικός σχεδιασμός τους δεν ήταν τόσο άνετος και μικροσκοπικός. Και αυτό είναι μόλις ένα παράδειγμα προϊόντων γυναικείας ομορφιάς και περιποίησης που άλλαξαν.

Η εξέλιξη έχει καταφέρει διάφορα πράγματα γυναικείας ομορφιάς και περιποίησης όπως είναι τα σουτιέν και οι σερβιέτες να έχουν ξεκινήσει αλλιώς και να έχουν καταλήξει κάπως αλλιώς. Πώς έχουν εξελιχθεί; Θα το μάθουμε παρακάτω: 

Πώς έχουν αλλάξει 8 γυναικεία προϊόντα με την πάροδο του χρόνου: Οι σερβιέτες

Οι σερβιέτες κατασκευάστηκαν γενικά σε ορθογώνιο σχήμα από βαμβάκι καλυμμένο με απορροφητική επένδυση. Τα άκρα επεκτάθηκαν μπροστά και πίσω έτσι ώστε να χωρούν μέσα από θηλιές σε μια ειδική ζώνη ή ζώνη που φοριόταν κάτω από τα εσώρουχα. Τα τακάκια δεν ήταν πολύ βολικά λόγω της ολίσθησης προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

πως-ήταν-παλιά-και-πως-είναι-σήμερα-προϊόντα-γυναικείας ομορφιάς-

Πώς έχουν αλλάξει 8 γυναικεία προϊόντα με την πάροδο του χρόνου: Τα σουτιέν

Το πρωτότυπο των σύγχρονων σουτιέν ανακαλύφθηκε από ερευνητές σε ένα αυστριακό κάστρο και είναι περίπου 600 ετών. Η εξέλιξη του σουτιέν είναι μια μακρά διαδικασία. μπορείτε να βρείτε πολλές vintage εικονογραφήσεις για το πώς οι γυναίκες στήριζαν το στήθος τους.

Δείτε ακόμα 8 διαφορές στο σώμα μίας γυναίκας και ενός άντρα που λίγοι γνωρίζουν

Για παράδειγμα, μια από αυτές τις εικόνες απεικονίζει μια κορδέλα από ύφασμα τυλιγμένη γύρω από το στήθος και κουμπωμένη. Αργότερα, όταν οι κορσέδες έγιναν εκτός μόδας, η Νεοϋορκέζα Marie Tucek εφηύρε ένα «υποστηρικτικό στήθους», το οποίο ήταν μια τροποποίηση του κορσέ.

Ήταν κατασκευασμένο από μεταλλικό πιάτο και χαρτόνι, διαμορφωμένο ώστε να ταιριάζει στον κορμό κάτω από το στήθος. Η βάση καλυπτόταν με μετάξι ή άλλου τύπου ύφασμα και εκτεινόταν πάνω από το πιάτο για να σχηματίσει μια τσέπη για κάθε στήθος κυρτή γύρω από τον κορμό, που κατέληγε κοντά στις μασχάλες.

πως-ήταν-παλιά-και-πως-είναι-σήμερα-προϊόντα-γυναικείας ομορφιάς-

Πώς έχουν αλλάξει 8 γυναικεία προϊόντα με την πάροδο του χρόνου: Τα κραγιόν

Το πρώτο κραγιόν κατασκευάστηκε πιθανώς πριν από περίπου 5.000 χρόνια από αρχαίους άνδρες και γυναίκες που ήταν Σουμέριοι ή κατάγονταν από την κοιλάδα του Ινδού.

Έσπαγαν πολύτιμους λίθους και τους χρησιμοποιούσαν για να διακοσμήσουν τα χείλη και τις περιοχές γύρω από τα μάτια. Οι Αιγύπτιοι, όπως η Κλεοπάτρα, για παράδειγμα, έλιωναν ζωύφια για να προσθέσουν κόκκινο χρώμα στα χείλη τους.

πως-ήταν-παλιά-και-πως-είναι-σήμερα-προϊόντα-γυναικείας ομορφιάς-

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Πώς έχουν αλλάξει 8 γυναικεία προϊόντα με την πάροδο του χρόνου: Η μάσκαρα

Η πρώτη μάσκαρα μπορεί να τοποθετηθεί στην Αρχαία Αίγυπτο. Ήταν μια ουσία που ονομαζόταν κοχ και χρησιμοποιήθηκε για να σκουρύνει τις βλεφαρίδες, τα βλέφαρα και τα φρύδια για να διώξει τα κακά πνεύματα τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες. Η ουσία ήταν φτιαγμένη από γαλένα, μαλαχίτη, κάρβουνο ή αιθάλη και σάλιο.

Πώς έχουν αλλάξει 8 γυναικεία προϊόντα με την πάροδο του χρόνου: Τα ρολά για τα μαλλιά

Η μέθοδος που κάνει τα μαλλιά μας σγουρά  χρησιμοποιούνταν ήδη από το 1575 π.Χ. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν χάλκινες λαβίδες για μπούκλες που θα είχαν ζεσταθεί στη φωτιά πριν κουλουριαστούν γύρω τους κομμάτια μαλλιών.

Οι ηλεκτρικά θερμαινόμενοι κύλινδροι μαλλιών εφευρέθηκαν από τον Solomon Harper το 1930, αλλά μόνο κατά τη δεκαετία του 1960 αυτό το εργαλείο styling έγινε δημοφιλές.

Πώς έχουν αλλάξει 8 γυναικεία προϊόντα με την πάροδο του χρόνου: Ο κορσές

Τα πρώτα στοιχεία της χρήσης κορσέ βρέθηκαν στον Μινωικό πολιτισμό της πρώιμης Κρήτης. Από τότε, αυτό το αντικείμενο έχει υποστεί πολλές αλλαγές – κάποτε, οι άντρες τους χρησιμοποιούσαν για να αδυνατίσουν τη σιλουέτα τους.

Πώς έχουν αλλάξει 8 γυναικεία προϊόντα με την πάροδο του χρόνου: Παπούτσια με τακούνια

Τα υποδήματα με τακούνια χρονολογούνται από την Αρχαία Αίγυπτο. Στην αρχή, είχαν τη μορφή σανδαλιών με πολύ χοντρές σόλες που χρησιμοποιούνταν για να υποδείξουν την ιδιότητα της ανώτερης τάξης.

Δείτε ακόμα Μπορείς να δεις από το διάστημα το Σινικό Τείχος; Καταρρίπτοντας 11 μύθους

Επιπλέον, το περσικό ιππικό φορούσε ψηλοτάκουνα παπούτσια. Ήταν ένα είδος μπότας που είχε τακούνια για να εξασφαλίσει ότι τα πόδια έμεναν στους συνδετήρες, δίνοντας στον αναβάτη περισσότερη ασφάλεια.

Πώς έχουν αλλάξει 8 γυναικεία προϊόντα με την πάροδο του χρόνου: Οι κάλτσες

Ιστορικά, οι κάλτσες — ή λάστιχα, όπως ονομάζονταν — χρησιμοποιήθηκαν από τους άνδρες τον δωδέκατο αιώνα. Πριν από τον δέκατο έκτο αιώνα, οι κάλτσες κατασκευάζονταν από υφαντό ή πλεκτό ύφασμα.

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close