Αφράτα_ επαγγελματικά _ψωμάκια _

Αφράτα επαγγελματικά ψωμάκια από το Live Kitchen !Eτσι ώστε να σας λυθούν τα χέρια στην κουζίνα. Αυτά τα ψωμάκια είναι φτιαγμένα από αγνά υλικά και μπορείτε να φτιάξετε με αυτά το κολατσιό των παιδιών για το σχολείο.

Επίσης μπορείτε να τα φάτε σαν σάντουιτς το βράδυ ή το πρωί. Τα ψωμάκια αυτά είναι πολύ οικονομικά και σίγουρα δε θα χρειάζεται να ξοδεύετε μία περιουσία στο supermarket για τα ψωμάκια των παιδιών σας.

Δείτε ακόμα Αφράτα ψωμάκια με κολοκύθα – Σκέτος αφρός

Επίσης αυτά τα ψωμάκια είναι και ιδανικά και για το μεσημεριανό σας αν θέλετε να συνοδεύσετε τα όσπρια, τις σούπες σας και τα λαδερά. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής  για αφράτα επαγγελματικά ψωμάκια παρακάτω:

ENGLISH
Ingredients
1 Kg bread flour
1,5 tsp salt
1 tbsp sugar
50 g fresh yeast
550 g lukewarm water
30 g olive oil
——————————–
1 egg+2 tbsp milk
Sesame
15 pieces

GERMAN
ZUTATEN
1 kg Brotmehl
1,5 TL Salz
1 EL Zucker
50 g frische Hefe
550 g lauwarmes Wasser
30 g Olivenöl
——————————–
1 Ei + 2 EL Milch
Sesam
15 Stück

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ

Ξεκινάμε την συνταγή και στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το χλιαρό νερό ,την ζάχαρη , το ελαιόλαδο και την νωπή μαγιά.
Την διαλύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και προσθέτουμε την μισή σχεδόν ποσότητα από το αλεύρι ώσπου να γίνει ένας χυλός.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά. Συνεχίζουμε και μετά από 15 λεπτά αφού έχει ενεργοποιηθεί η μαγιά προσθέτουμε το αλάτι και την υπόλοιπη ποσότητα από το αλεύρι(συνολικά 1 κιλό).

Το βάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα σε μέτρια και μετά σε δυνατή για 20 λεπτά συνολικό χρόνο. Μόλις περάσει ο χρόνος το βγάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες. Αφού φουσκώσει καλά η ζύμη την παίρνουμε και την δουλεύουμε λίγο πάνω στον πάγκο.

Την χωρίζουμε σε μπαλάκια των 100 γρ και στην συνέχεια αφού τα ανοίξουμε με τον πλάστη τα διπλώνουμε και τα πατάμε στις άκρες. Αφού τα κάνουμε όλα τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 40 λεπτά.

Τα αλείφουμε με αυγό και 2 κτσ γάλα το καθένα ξεχωριστά και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για 25-30 λεπτά στους 180 c. Τα ψωμάκια μας είναι έτοιμα τόσο νόστιμα και αφράτα ιδανικά για σάντουιτσς που θα τα φτιάχνετε συνέχεια!! Καλή σας επιτυχία.

Αφράτα_ επαγγελματικά ψωμάκια_ από το Live Kitchen_Συνταγή_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close