Αφράτα κασεροπιτάκια χωρίς φύλλο ιδανικά για το κολατσιό στο σχολείο

Πεντανόστιμα και αφράτα κασεροπιτάκια χωρίς φύλλο και χωρίς γάλα. Μία εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή με σπιτική αφράτη ζύμη με αλεύρι, μαγιά, αυγό και κασέρι. Τα συγκεκριμένα καρεροπιτάκια είναι ένα τέλειο και γρήγορο σνακ που θα λατρέψουν όλοι και ιδιαίτερα τα παιδιά. Ιδανικό για πολυάσχολες μαμάδες που θέλουν να φτιάξουν κάτι γρήγορο και νόστιμο για το κολατσιό στο σχολείο ή την δουλειά . Μπορείτε επίσης να τα φτιάξετε στα παιδικά πάρτι. Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξουμε!

 

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
Το βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τοποθετούμε τα τετράγωνα από το κασέρι και τα πατάμε να βυθιστούν στην ζύμη.
Κόβουμε περιμετρικά από τα κασεράκια.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Αφράτα κασεροπιτάκια χωρίς φύλλο ιδανικά για το κολατσιό στο σχολείο

 

Δείτε εδώ το video της συνταγής

Πατήστε εδώ και δείτε τις καλύτερες συνταγές για το σχολείο

Close