Αφράτα κοτοπιτάκια με μπεικον, μανιτάρια, και πιπεριές!

Αφράτα κοτοπιτάκια με μπέικον, μανιτάρια, πιπεριές και κρεμμύδι. Μία εύκολη συνταγή για κοτοπιτάκια με μαλακή ζύμη από μαγιά και σιμιγδάλι. Στη γέμιση μπορείτε να βάλετε ότι επιθυμείτε, να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά! Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα σε βίντεο για σίγουρη επιτυχία. Μια συνταγή με μοναδική γεύση που όποιος δοκιμάσει θα γλύφει και τα δάχτυλα του.

Είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων! Ειδικά όμως οι μικροί τα λατρεύουν. Είναι ιδανική επιλογή για τον μπούφε στο παιδικό πάρτι, αλλά και σαν συνοδευτικό μεζεδάκι για το κρασί, την μπυρίτσα ή το τσιπουράκι σε κάποια βράδια με φίλους.

Δοκιμάστε τα και για οποία περίσταση και αν τα επιλέξετε σίγουρα θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπη.

 

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και όταν ροδίσει προσθέτουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μπουκιές.
Όταν πάρει χρώμα βάζουμε τις πολύχρωμες πιπεριές και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, το μπέικον, ρίγανη, θυμάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.
Βάζουμε 2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ασπράδι, το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε σχεδόν το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι, το σιμιγδάλι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
Το χωρίζουμε σε 12 ορθογώνια φύλλα.
Στην μία άκρη βάζουμε κρύα γέμιση και τριμμένο κεφαλοτύρι ή κίτρινο τυρί.
Τα σκεπάζουμε με την ζύμη και κόβουμε διαγώνια το υπόλοιπο φύλλο.
Τυλίγουμε σε ρολό και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Αφράτα κοτοπιτάκια με μπεικον, μανιτάρια, και πιπεριές!

 

Δείτε εδώ το video συνταγής

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Close