Συνταγή για Αρωματικά και αφράτα μουστοκούλουρα για το ταπεράκι του σχολείου που λιώνουν στο στόμα για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας ή να τα δώσουμε σαν σχολικό κολατσιό στα παιδιά. Τα μουστοκούλουρα είναι τα κουλουράκια του Φθινοπώρου! Δοκιμάστε τα!
- πετιμέζι 270 ml
- σπορέλαιο 182 ml
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 200 ml
- ζαχαρη 95 γραμμάρια
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας
- κονιάκ 2 κουταλιές της σούπας
- κανελά 2 κουταλάκια του γλυκού
- μοσχοκάρυδο 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- γαρίφαλο 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 665 γραμμάρια
Υλικά
Η πιο γλυκιά μας παιδική ανάμνηση, ήταν όταν η γιαγιά μας σιγόψηνε μουστοκούλουρα. Όλο το σπίτι μοσχοβολούσε μούστο και κανέλα. Τα μουστοκούλουρα ήταν τα αγαπημένα μας κουλούρια, διότι ήταν μαλακά και είχαν πολύ ιδιαίτερη γεύση.
Μπορεί στην σημερινή εποχή τα παιδιά να έχουν να επιλέξουνε ανάμεσα σε πολλές λιχουδιές, όμως αυτά τα αφράτα μουστοκούλουρα παραμένουν σταθερή αξία και σήμερα θα μοιραστούμε την καλύτερη συνταγή για να τα εντάξετε στο σχολικό κολατσιό των παιδιών αλλά και στο ολοήμερο σαν επιδόρπιο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Αφράτα μουστοκούλουρα για το ταπεράκι του σχολείου:
Εκτέλεση για τα μουστοκούλουρα
Αρχικά ανακατεύουμε την ζάχαρη, το πετιμέζι, το σπορέλαιο, τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, την μαγειρική σόδα και στο τέλος το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Δείτε ακόμα Μουστοκούλουρα με πετιμέζι χωρίς ζάχαρη
Ζυμώνουμε την ζύμη μας. Είναι μία ζύμη που κολλά ελαφρώς στα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί στην άκρη για 30 λεπτά. Έπειτα δεν κολλάει στα χέρια.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε κορδόνι και τυλίγουμε σε σαλιγκάρι. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 15 λεπτά.
Tips για τα Αφράτα μουστοκούλουρα για το ταπεράκι του σχολείου
Τα ψήνουμε τόσο λίγο για να βγουν μαλακά. Δεν κολλάνε στο στόμα. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε και με λίγο σουσάμι πριν το ψήσιμο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες