Συνταγή για αφράτα ψωμάκια κρέας. Σπιτικά ψωμάκια μπριός, γεμισμένα με βελούδινη κρέμα βανίλιας και σιροπιασμένα με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Ένα ατομικό, αφράτο γλυκάκι που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Φτιάχνεται πανεύκολα, με οικονομικά υλικά και είναι σκέτος αφρός ενώ η κρέμα γεμίζει το στόμα μας με νοστιμιά.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμμάρια
- ζαχαρη 35 γραμμάρια
- ζαχαρη 8 γραμμάρια βανίλιας
- γάλα σε σκόνη 1 κουταλιά της σούπας
- ξερή μαγιά 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 3 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- νερό 150 ml χλιαρό
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 150 ml
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- κρεμα ζαχαροπλαστικης 1 κουταλιά της σούπας σε σκόνη
Για την κρέμα
- Γάλα φρέσκο 1 ποτηράκι
- μαρμελάδα 1 ποτηράκι της αρεσκείας μας
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- αμυγδαλα Κατά βούληση ψιλοκομμένα
Για το στόλισμα
Δείτε ακόμα Γλυκά ψωμάκια γεμιστά με βανίλια και επικάλυψη σοκολάτας
Τα ψωμάκια μπριός είναι υπέροχα και τα απολαμβάνουμε σε burgers και όχι μόνο. Για παράδειγμα αυτή τη φορά θα δοκιμάσουμε γλυκά ψωμάκια μπριός με σπιτική βελούδινη κρέμα και σιροπιασμένα με γάλα και μαρμελάδα για επιπλέον γλύκα και πιο αρωματικό και φρουτώδη αποτέλεσμα. Θα ξετρελαθείτε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ψωμάκια κρέμας:
Εκτέλεση για τα ψωμάκια κρέμας
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, τη κρέμα ζαχαροπλαστικής και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Στη συνέχεια τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και βάζουμε μεμβράνη από πάνω που να την ακουμπάει, για να μην κάνει κρούστα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, το γάλα σε σκόνη, την ζάχαρη, την ζάχαρη βανίλιας, την ξερή μαγιά και 50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά, σκεπάζουμε το μείγμα με μία πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά. Τότε προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε και πάλι.
Δείτε ακόμα Γλυκά ψωμάκια με σταφίδες
Τότε προσθέτουμε 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε καλά. Σταδιακά προσθέτουμε και το υπόλοιπα αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα αρχικά και έπειτα δουλεύουμε την ζύμη με τα χέρια.
Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε την ζύμη μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να κολλάει λίγο στα χέρια. Λαδώνουμε λίγο ένα μπολ και μεταφέρουμε εκεί την ζύμη κάνοντας μερικά διπλώματα. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Έπειτα την δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας και την μεταφέρουμε σε έναν αλευρωμένο πάγκο. Αλευρώνουμε και λίγο την ζύμη από πάνω. Την δουλεύουμε λίγο και την χωρίζουμε σε 5 κομμάτια των 60 γραμμαρίων. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαλάκι σε αλευρωμένο πάγκο και βάζουμε τα μπαλάκια σκεπασμένα να ξεκουραστούν για λίγο.
Δείτε ακόμα Αφράτα γλυκά ψωμάκια με μαγιά πασπαλισμένα με ζάχαρη
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε πιτάκι με τα χέρια και τον πλάστη. Τοποθετούμε τα πιτάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και με το δάχτυλο κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα στο κέντρο και μικρά βαθουλώματα γύρω γύρω σαν στεφάνι.
Αφήνουμε και πάλι να ξεκουραστούν για 10 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τα ίδια βαθουλώματα και αλείφουμε με γάλα το οποίο το χτυπήσαμε με το αυγό.
Γεμίζουμε τα βαθουλώματα με την κρέμα, χρησιμοποιώντας ένα κορνέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα αλείφουμε με την μαρμελάδα και απολαμβάνουμε.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Loujayn Mod
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες