Συνταγή για αφράτα ρολάκια ζύμης γεμιστά με Nutella και πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη για το πρωινό ή για το απογευματινό μας σνακ.
Υλικά:
- Γάλα φρέσκο 270 ml χλιαρό
- μαγιά 20 γραμμάρια φρέσκια
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- βανίλια 1
- αυγα 1
- βουτυρο 100 γραμμάρια λιωμένο χλιαρό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 650 γραμμάρια περίπου
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Για το άλειμμα:
Για το πασπάλισμα:
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Συνταγή για αφράτα ρολάκια ζύμης γεμιστά με Nutella και πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη για το πρωινό όλης της οικογένειας αλλά και για το απογευματινό μας σνακ. Εύκολα, αφράτα και σοκολασμένα που σίγουρα ένα δε θα σας είναι αρκετό.
Λαχταριστά μάφινς Nutella
Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε αφράτα, φουρνιστά ρολάκια γεμισμένα με Nutella. Αν αγαπάτε την πραλίνα φουντουκιού τότε σίγουρα αυτά τα ρολάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Ενώ μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι αγαπάτε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα ρολάκια ζύμης γεμιστά με Nutella:

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα, την ζάχαρη και τη νωπή μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τότε τη βανίλια, το αυγό, το χλιαρό και όχι καυτό λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Κάνουμε μία ζύμη, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 μπαλάκια των 80 γραμμαρίων το καθένα. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι και γεμίζουμε την μία άκρη με Nutella. Κλείνουμε σαν φάκελο και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Αφράτα γεμιστά ρολάκια με κρέμα βανίλια

Έπειτα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού και το γάλα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά περίπου. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Βάγια Τσιρούδη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr