Συνταγή για χωριάτικα ρολάκια ζύμης για σχολικό κολατσιό. Ρολάκια με χωριάτικο έτοιμο φύλλο και γέμιση φέτας, ανθότυρου και γιαουρτιού. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν στο σχολικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο. Είναι σούπερ τραγανά αλλά και με την πιο κρεμώδη και αφράτη γέμιση και φτιάχνονται με απλά και οικονομικά υλικά. Ιδανική συνταγή και για τις αρχάριες. Την είδαμε από την φίλη μας Konstantina’s Kitchen.
- χωριάτικο φύλλο 6
Υλικά
- φέτα 300 γραμμάρια
- ανθοτυρο 300 γραμμάρια
- αυγα 3 μεσαία
- Γιαούρτι στραγγιστό 100 γραμμάρια
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 πρέζα
- πιπέρι 1 πρέζα
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Για τη γέμιση
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Ατομικά ρολάκια κρούστας με κρέμα
Τα ρολάκια είναι πεντανόστιμα και δεν λείπουν από κανένα μπουφέ ή πιατέλα με μεζεδάκια. Σήμερα θα φτιάξουμε τα πιο τραγανά ρολάκια με χωριάτικο φύλλο και γέμιση φέτας και γιαουρτιού, για το σχολικό κολατσιό αλλά και για τον μπουφέ στο παιδικό πάρτι και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα χωριάτικα ρολάκια ζύμης:
Ingredients:
6 phyllo dough
300 gr. feta cheese
300 gr. anthotyro (or cottage cheese)
3 medium eggs
100 gr. greek yogurt
1 tbsp fine semolina (15gr.)
a little salt & pepper
olive oil
sesame seeds (optional)
Εκτέλεση για τα χωριάτικα ρολάκια ζύμης
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα και το ανθότυρο. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, το ψιλό σιμιγδάλι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και βάζουμε το μείγμα στην άκρη. Ανοίγουμε τα χωριάτικα φύλλα στον πάγκο εργασίας και ραντίζουμε ένα ένα τα φύλλα με ελαιόλαδο. Αλευρώνουμε λίγο ένα ένα τα φύλλα.
Τοποθετούμε το 1/6 της ποσότητας της γέμισης στο φύλλο, στην άκρη του φύλλου, σχηματίζοντας μία οριζόντια γραμμή και ρολάρουμε με τη βοήθεια του χαρτιού που έχουν τα φύλλα, απαλά, χωρίς να πιέζουμε το φύλλο.
Ψωμένια ρολάκια πίτσας για τα παιδιά
Τοποθετούμε το πρώτο μας ρολό σε ένα ταψί με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα. Τα λαδώνουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και τα χαράζουμε με ένα μαχαίρι στο μέγεθος που θέλουμε.
Ψεκάζουμε με λίγο νερό για να γίνουν ακόμη πιο τραγανά και πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 60 λεπτά περίπου.
Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς Επόμενα επεισόδια: Περιλήψεις επεισοδίων από 11/11/24 ως 15/11/24
- Αμαλιάδα : Αναλαμβάνει το ανθρωποκτονιών την υποθεση θρίλερ με τα 5 νεκρά βρέφη
- Χριστούγεννα 2024: 16+1 ιδέες για Χριστουγεννιάτικα στεφάνια
- Μηνιαίες προβλέψεις Αριθμολογίας για τον Νοέμβριο 2024
- Μενού εβδομάδας από 11/11/2024 ως 17/11/2024