Συνταγή για αφράτα και εύκολα ελιοπιτάκια για το πρωινό όλης της οικογένειας και το κολατσιό την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο.
Υλικά:
- νερό 500 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- ελαιολαδο 100 ml
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- αλατι 20 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό και κάτι παραπάνω
- ελιές 2-3 κουταλιές της σούπας σε ροδέλες
Συνταγή για εύκολα και αφράτα ελιοπιτάκια για όλη την οικογένεια την περίοδο της Σαρακοστής. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με αυτά τα λαδερά μας ή να τα παίρνουμε σαν κολατσιό στο σχολείο και στη δουλειά. Είναι χορταστικά και σκέτος αφρός.
Ελιοπιτάκια βραχάκια
Τα ελιοπιτάκια είναι πεντανόστιμα και δεν χάνουμε ευκαιρία να τα απολαμβάνουμε. Μία τέλεια ευκαιρία για ελιοπιτάκια λοιπόν είναι η περίοδος της Σαρακοστής. Μπορεί να είναι η μεγαλύτερη περίοδος νηστείας, όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι και…άνοστη!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα σαρακοστιανά ελιοπιτάκια:

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε την ξερή μαγιά, το χλιαρό νερό, την ζάχαρη και την μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για λίγο στην άκρη το μείγμα, για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά, δουλεύοντας παράλληλα το μείγμα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και έπειτα την ξεφουσκώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια και τα πλάθουμε στο σχέδιο που μας αρέσει.
Ελιοπιτάκια με λιναρόσπορο
Βάζουμε ροδέλες ελιάς πάνω στα κομμάτια και ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Βούλα Καραπέτρου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr