Μια συνταγή για αφράτα και πεντανόστιμα τυροπιτάκια με ζύμη από μάγια και αυγό, πασπαλισμένα με σουσάμι. Είναι πολύ νόστιμα και μαλάκα και τα παιδιά θα τα λατρέψουν. Ιδανικά για το σχολείο, την δουλειά και τον μπουφέ στα παιδικά πάρτι. Με την συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να πειραματιστείτε προσθέτοντας στην γέμιση ότι υλικό εσείς θέλετε. Δοκιμάστε τα είναι τόσο γευστικά που θα γίνουν ανάρπαστα!
Υλικά:
20 γρ μαγιά νωπή
300 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 αυγό
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι
50 γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό
κρόκο αυγού
σουσάμι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ τη νωπή μαγιά, το γάλα, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Στην συνέχεια ρίχνουμε 1 αυγό,μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα 5 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι και ζυμώνουμε. Τέλος ρίχνουμε 50 γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό και ζυμώνουμε ξανά.
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα. Στην συνέχεια την ξανά ζυμώνουμε στον πάγκο, κόβουμε την ζύμη και κάνουμε μπαλάκια, τα οποία ανοίγουμε το καθένα σε ότι μέγεθος θέλουμε.
Προσθέτουμε ότι αλμυρή γέμιση θέλουμε και τα ρολάρουμε, τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά. Στη συνεχεία τα αλείφουμε με κρόκο αυγού,ρίχνουμε σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Φωτογραφία, εκτέλεση από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Αναλυτικά η πρώτη καυτή νύχτα Πέτρου- Αλίκης
- Δίκη Μπακογιώργου – Πατέρας Φαίης : “Πιστεύω ότι η σπιτονοικοκυρά είναι ένας άνθρωπος πολύ απάνθρωπος που σκότωσε το παιδί μου”
- Winter Glamour : Οι Τάσεις το 2025 στις Γούνες που Πρέπει να Ξέρεις
- Νίκος Μουρατίδης : “Τον Μαζωνάκη τον είχα για πιο έξυπνο – Το μυαλό του είναι ακατοίκητο”
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Μία φορά τσακώθηκα με την Πόπη – Κάνω υπομονή να ξεμπερδέψει αυτή η υπόθεση