Αφράτες κρέπες με γέμιση πραλίνας φουντουκιού

Λαχταριστές κρέπες με γέμιση πραλίνας φουντουκιού. Τα παιδιά σήμερα ζήτησαν γλυκό, αλλά για μένα ήταν μια από εκείνες τις μέρες, με πολλές δουλειές και ελάχιστο χρόνο και διάθεσή για πολύπλοκες συνταγές. Οπότε τους έφτιαξα κρέπες με αφράτη ζύμη και γέμιση πραλίνας.

    Για την γέμιση και το γαρνίρισμα

  • πραλίνα φουντουκιού (όσο σας αρέσει)

Μια εύκολη αλλά πολύ νόστιμη συνταγή με απλά υλικά και σίγουρη επιτυχία. Η ζύμη για αυτές τις κρέπες είναι τέλεια τόσο για γλύκες όσο και για αλμυρές. Αναλόγως με το τι τραβάει η όρεξη σας τις γεμίζετε και τις απολαμβάνετε.

Εμείς τις φτιάχνουμε γλύκες και αλμυρές. Είναι φανταστικές σαν  ορεκτικό, σαν γλυκό για τις απογευματινές λιγούρες ακόμα και για πρωινό.

Όπως και να επιλέξετε να τις φτιάξετε είμαι σίγουρη ότι θα αρέσουν σε όλους, τα παιδιά όμως θα ξετρελαθούν και θα σας τις ζητάνε συνεχώς.

Εκτέλεση

Προετοιμασία: 0:15′ / Μαγείρεμα: 1:30′ /Μερίδες: 10

*Όλα τα υλικά για τις κρέπες να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Στην συνέχεια χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Χτυπάμε το μείγμα ελαφρά με ένα σύρμα κουζίνας και όχι στο μίξερ ή στο μπλέντερ, γιατί εάν το χτυπήσουμε πολύ γρήγορα οι κρέπες θα γίνουν σαν λάστιχο.

Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο ακόμα γάλα. Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα.

Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε. Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά. Τέλος βγάζουμε την κρέπα και τοποθετούμε σε πιάτο.

*Αν θέλετε αρωματικές γλυκές κρέπες μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε λίγη βανίλια.

Αφράτες κρέπες με γέμιση πραλίνας φουντουκιού

Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Μιχαελα Στεφανουδης

Close