Είχαμε όρεξη για πίτσα και δεν λέμε “δεν την φτιάχνουμε μόνοι μας;”. Και φτιάξαμε μία λαχταριστή αφράτη special pizza καλύτερη και από την πιτσαρία. Δοκιμάστε την κι εσείς.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
- νερό 500 γραμμάρια
- ζαχαρη 70 γραμμάρια
- αλατι 20 γραμμάρια
- ελαιολαδο 100 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
Υλικά
- σάλτσα ντομάτας 3-4 κουταλιές της σούπας για πίτσα
- μιξ τυριών 100 γραμμάρια περίπου τριμμένο
- πιπεριά 1 μεγάλη πράσινη
- πεπερόνι 10 περίπου φέτες
- μπεικον 10 περίπου φέτες
- πιπεριά 1 κόκκινη
- ντοματα 1
- ζαμπόν 10 φέτες περίπου
Για την γέμιση
Μπορεί η pizza να μην είναι και από τις πιο υγιεινές τροφές αλλά που και που χρειάζεται. Κι επειδή ο σύζυγος έβλεπε μπάλα και ήθελε να φάει pizza είπα να την φτιάξω μόνη μου και να δοκιμάσω κι εγώ και τα αποτελέσματα με εξέπληξαν.
Δείτε ακόμα Τα πιτσάκια της Γκόλφως
Μία αφράτη special pizza, πανεύκολη και πεντανόστιμη. Τόσο εύκολη, που εγώ πρώτη φορά αποπειράθηκα να την φτιάξω και σίγουρα θα το ξανακάνω πολύ σύντομα. Κι όποιος έχει πρόβλημα το Καλοκαίρι στην παραλία να μην κοιτάζει φίλες και φίλοι!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την αφράτη special pizza
Εκτέλεση για την αφράτη special pizza
Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το χλιαρό νερό, την ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο και την ξερή μαγιά. Ζυμώνουμε και μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Στην συνέχεια την ξανά ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια και την αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 15 λεπτά σκεπασμένη σε ζεστό μέρος. Έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο για να βγει αφράτη η πίτσα. Από πάνω απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας παντού.
Δείτε ακόμα Πίτσα σπέσιαλ για το ταπεράκι του ολοήμερου
Πασπαλίζουμε με το μιξ τυριών και αραδιάζουμε την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες, τα πεπερόνι κομμένα σε ροδέλες, την ντομάτα σε ροδέλες, το ζαμπόν και τα μπέικον. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Tips για την αφράτη special pizza
Η αρχική συνταγή έλεγε 100 γραμμάρια ζάχαρη αλλά εμείς βάλαμε πιο λίγο. Μπορείτε να βάλετε στην γέμιση ό,τι υλικά σας αρέσουν. Αντί για ξερή μαγιά μπορείτε να βάλετε 80 γραμμάρια μαγιά.
Εμείς στο μιξ τυριών βάλαμε ένταμ, μοτσαρέλα και γκούντα, ενώ είναι τέλεια και με λίγη φέτα. Βγαίνουν 2 ψωμένιες μεγάλες πίτσες. Με πιο λεπτό ζυμάρι βγαίνουν 3. Η μοτσαρέλα ήταν φρέσκια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Mouxlianitou Kamioti
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα