Συνταγή για τα Πιτσάκια της Γκόλφως. Πιτσάκια με αφράτη ζύμη σαν φωλιές από την Γκόλφω Νικολού. Για το παιδικό πάρτι, για τον μεζέ των μεγάλων ή για το ταπεράκι του ολοήμερου. Θα ξετρελαθείτε.
- ελαιολαδο 50 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 50 γραμμάρια χλιαρό
- νερό 150 γραμμάρια χλιαρό
- ξερή μαγιά 8 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- ζαχαρη 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 270 γραμμάρια
- αλευρι 70 γραμμάρια περίπου κίτρινο
Υλικά
- σάλτσα ντομάτας 50 γραμμάρια περίπου
- ζαμπόν 10 φέτες περίπου
- γαλοπουλα 10 φέτες περίπου
- μπεικον 6-7 φέτες περίπου
- ντοματίνια 15 περίπου
- πιπεριά 3-4
- γκούντα 50 γραμμάρια τριμμένη
- ρίγανη Κατά βούληση
Για την γέμιση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Λίγο
Για το ράντισμα
Είτε μιλάμε για παιδικό πάρτι, είτε για κάποιο πάρτι μεγάλων, τα πιτσάκια δεν μπορούν να λείπουν από τον μπουφέ μας. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουν νόστιμα τα πιτσάκια της Γκόλφως με αφράτη σπιτική ζύμη από την Γκόλφω Νικολού που μοιάζουν με φωλιές.
Δείτε ακόμα Δεν έχετε χρόνο; Πανεύκολα Πιτσάκια σε 10 λεπτά (Χωρίς Μαγιά)
Αυτά τα πιτσάκια της Γκόλφως μπορούμε να τα φτιάξουμε και για το ταπεράκι του ολοήμερου. Είναι πεντανόστιμα, αφράτα και πανεύκολα και σίγουρα τα παιδάκια θα τα λατρέψουν. Η γέμιση, είναι της αρεσκείας μας, οπότε μπορείτε με τα κατάλληλα υλικά να τα κάνετε πιο υγιεινά για τα παιδιά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πιτσάκια της Γκόλφως
Εκτέλεση για την ζύμη για τα πιτσάκια της Γκόλφως
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο γάλα χλιαρό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το κίτρινο αλεύρι και ζυμώνουμε παράλληλα, μέχρι να πάρουμε μία μαλακή, εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αλευρώνουμε λίγο το μπολ, βάζουμε την ζύμη μέσα και την αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα σε ζεστό φούρνο να φουσκώσει.
Εκτέλεση για τα πιτσάκια της Γκόλφως
Έπειτα πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια ή ό,τι άλλο σχήμα μας αρέσει. Με ένα μπολάκι ή ένα ποτήρι, πατάμε τα μπαλάκια μας αρκετά για να ανοίξουν πολύ.
Αλείφουμε κάθε πιτσάκι με 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας για πίτσα, λίγες λωρίδες μπέικον, λίγες λωρίδες ζαμπόν, λίγες λωρίδες γαλοπούλα, τριμμένη γκούντα, ντοματίνια και ψιλοκομμένες πιπεριές.
Δείτε ακόμα Τα πιο αφράτα πιτσάκια για το σχολείο και το παιδικό πάρτι!
Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και με λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις γύρω από την πίτσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσουν, σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Tips για τα πιτσάκια της Γκόλφως
Τα υλικά για την γέμιση μπορούν να είναι είτε λιγότερα είτε περισσότερα ανάλογα τα γούστα. Το κίτρινο αλεύρι δεν πρέπει να είναι καλαμποκάλευρο. Την ζύμη μπορούμε να την αφήσουμε σε ζεστό μέρος και για παραπάνω από 1 ώρα. Η παραπάνω συνταγή μπορεί να γίνει και πίτσα μεγάλη.
Δείτε την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα