Συνταγή για αφράτο Fuinopvrin;o carrot cake με σταφίδες και καρύδια για το πρωινό ή το απογευματινό όλης της οικογένειας
Υλικά:
- αυγα 4
- καλαμποκέλαιο 200 ml
- ζαχαρη Μιάμιση κούπα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες
- καρότο Μιάμιση κούπα τριμμένο
- σταφίδες 1 χούφτα
- καρυδια Μισή κούπα
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- βανίλια 2
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού περίπου
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα τριμμένο
Για το σερβίρισμα:
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Το carrot cake ή αλλιώς κέικ καρότου μπορεί να μην είναι συνδεδεμένο με την ελληνική κουζίνα, όμως έχει μεγάλη ιστορία στην Ευρώπη. Παλιότερα, που οι άνθρωποι δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν ζάχαρη, χρησιμοποιούσαν το καρότο σαν υποκατάστατο αφού έχει μία φυσική γλύκα. Σήμερα, η Μένια Στεφοπούλου, μας δείχνει την συνταγή για αφράτο carrot cake με καρύδια και σταφίδες για το πρωινό ή το απογευματινό.
Μπορεί να μην ξέρουμε ακριβώς την προέλευση του carrot cake όμως ξέρουμε ότι έχει βαθιές ρίζες στον ανθρώπινο πολιτισμό. Το έφτιαχναν για τους βασιλιάδες και τους αυτοκράτορες ενώ το καρότο παλιότερα, χρησιμοποιούνταν ως υποκατάστατο της ζάχαρης, επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να την αγοράσουν.
Αυτή τη φυσική γλυκάδα του καρότου θα εκμεταλλευτούμε σήμερα και θα σου δείξουμε πως μπορείς κι εσύ να φτιάξεις ένα νόστιμο, αφράτο και αρωματικό κέικ καρότου με σταφίδες και καρύδια για το πρωινό ή το απογευματινό όλης της οικογένειας. Είναι τέλειο και για το ταπεράκι της παραλίας ή την εκδρομή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αφράτο carrot cake με σταφίδες:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την μαγειρική σόδα την οποία την έχουμε διαλύσει μέσα στο καλαμποκέλαιο, την κανέλα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μοσχοκάρυδο. Στο τέλος βάζουμε το τριμμένο καρότο, τις σταφίδες τις οποίες τις έχουμε αλευρώσει ελαφρώς για να μην “καθίσουν” στον πάτο του κέικ καθώς ψήνεται και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με μία σπάτουλα. Αφού ανακατευτεί καλά το βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ 28 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα περίπου. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Χρήσιμες συμβουλές
Το μοσχοκάρυδο είναι προαιρετικό.

Άλλες συνταγές για κέικ που θα λατρέψετε:
- Συνταγή για κέικ λεμόνι
- Gluten free κέικ πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη
- Ζουμερό σοκολατένιο κέικ μπανάνας με γλάσο
Δείτε όλες τις συνταγές της φίλης μας Μένιας Στεφοπούλου στην φανταστική ομάδα της Μπουκιά και Μένια
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr