Συνταγή για ένα Αφράτο γευστικό κέικ με βελούδινη κρέμα. Είναι ένα κέικ που μοιάζει με ζαχαροπλαστείου αλλά για να το φτιάξουμε δεν θέλει πολλά υλικά και κάποια δύσκολη τεχνική.
- αυγα 4
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 200 ml
- ηλιέλαιο 200 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- βανίλια 1
- λεμονι Ξύσμα από 1
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 500 γραμμάρια
- ζαχαρη 60 γραμμάρια
- κάστερ πάουντερ 60 γραμμάρια
- βανίλια 1
- βουτυρο 20 γραμμάρια
- κρόκους αυγού 1
Για την κρέμα
Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου μοιράζεται σήμερα μαζί μας ένα πεντανόστιμο και σκέτο αφρό κέικ με βελούδινη κρέμα βανίλιας.
Η βελούδινη κρέμα βανίλιας φυσικά και είναι σπιτική και σίγουρα μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το κέικ για να το πάρουμε μαζί μας στις διακοπές, για σχολικό κολατσιό (μία φορά στο τόσο δεν πειράζει) ή για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Αφράτο γευστικό κέικ με βελούδινη κρέμα:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένη Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για την κρέμα
Ξεκινάμε την συνταγή μας από την κρέμα έτσι ώστε να έχει γίνει κρύα μέχρι να φτιάξουμε το κέικ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και την διαλύουμε στο γάλα ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το κάστερ πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα. Έπειτα αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Αρωματίζουμε την κρέμα με την βανίλια, προσθέτουμε το βούτυρο και τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να γίνει βελούδινη. Βάζουμε την κρέμα μας στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για το κέικ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε εναλλάξ το φρέσκο γάλα και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Χτυπάμε και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα για το κέικ από τον κάδο του μίξερ στο λαδωμένο ταψί. Βάζουμε την κρέμα μας η οποία πλέον έχει κρυώσει σε σακούλα για κορνέ.
Δείτε ακόμα Κέικ με επικάλυψη μαρμελάδα
Την βάζουμε πάνω από το μείγμα του κέικ με κάθετες και οριζόντιες λωρίδες. Στην συνέχεια ψήνουμε το κέικ μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα για 1 ώρα.
Tips για το Αφράτο γευστικό κέικ με βελούδινη κρέμα
Η κρέμα θα πρέπει να γίνει σφιχτή γιατί θα πρέπει όταν την βάλουμε πάνω από το μείγμα να περάσει ελαφρώς μέσα. Αντί για κάστερ πάουντερ μπορούμε να βάλουμε κορν φλάουρ.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα