Συνταγή για κέικ με σταγόνες σοκολάτας και γλάσο σοκολάτας που γίνεται και σε μεγάλη φόρμα για κέικ και σε θήκες muffins για κέρασμα. Ένα σοκολασμένο κέικ καλύτερο και από του φούρνου για να τρατάρουμε τους καλεσμένους μας ή για τις απογευματινές μας λιγούρες.
- βούτυρο γάλακτος 280 γραμμάρια αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)
- ζαχαρη 340 γραμμάρια
- αλατι 3 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 340 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 60 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 20 γραμμάρια
- κακαο 80 γραμμάρια σε σκόνη
- αυγα 6 σε θερμοκρασία δωματίου
- Γάλα φρέσκο 120 ml
- σταγόνες σοκολάτας 100 γραμμάρια
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 100 ml
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
Για το γλάσο σοκολάτας
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Το κέικ σοκολάτας είναι σίγουρα από το αγαπημένο μας και φυσικά δεν το χορταίνουμε ποτέ. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας την πιο πετυχημένη συνταγή για κέικ σοκολάτας που εμείς να πούμε την αλήθεια, τις περισσότερες φορές το έχουμε φτιάξει σε θήκες για muffins όταν θέλουμε να κεράσουμε κάνα φίλο. Όπως κι αν επιλέξετε να το φτιάξετε σίγουρα, ένα κομμάτι ή ένα…κεκάκι δεν θα σας είναι αρκετό!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ σοκολάτας με σοκολατένιο γλάσο:
Εκτέλεση για το αφράτο κέικ σοκολάτας με σοκολατένιο γλάσο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και τοποθετούμε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα λείο και ανοιχτόχρωμο μείγμα για τουλάχιστον 4 – 5 λεπτά.
Ιδανικά αν μπορούμε, κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Αλλάζουμε το εργαλείο του μίξερ στο φτερό χαμηλώνουμε τη ταχύτητα σε μέτρια και προσθέτουμε σε τρείς δόσεις εναλλάξ τα αυγά και τα στερεά και μόλις τα προσθέσουμε όλα προσθέτουμε και το γάλα και ομογενοποιούμε.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και προσθέτουμε το μείγμα, το οποίο πρέπει να φτάνει λίγο πιο πάνω από τη μέση της φόρμας.
Κέικ μαρμπρέ για κολατσιό στο σχολείο
Ψήνουμε στο φούρνο για 45 – 50 λεπτά μέχρι ένα μαχαίρι ή ξυλάκι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα και ξεφορμάρουμε. Για το γλάσο ζεσταίνουμε για δύο λεπτά την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε γρήγορα να ομογενοποιηθεί. Περιχύνουμε με το χλιαρό γλάσο το κρύο κέικ και όταν κρυώσει η σοκολάτα και σταθεροποιηθεί σερβίρουμε.
Tips για το αφράτο κέικ σοκολάτας με σοκολατένιο γλάσο
Αν σε περίπτωση η φόρμα που έχουμε είναι μικρή μπορούμε να ψήσουμε το μείγμα που περισσεύει σε ατομικές φόρμες μάφιν. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και τρούφα σοκολάτας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρία Δεμερτζή
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- 15+1 Ιδέες για Elegant Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξωτερικού χώρου
- Η Γη της Ελιάς : Ο εξαφανισμένος αδερφός του Βαρώτσου
- Άγιος Έρωτας : Ο Βλάσης κακοποιεί την Χριστίνα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με λευκή σοκολάτα
- Αμαλιάδα : «Η Ειρήνη είχε ανεβάσει το άλλο παιδάκι στη σοφίτα – Το ψάχναμε όλοι μαζί ενώ ήξερε από την αρχή που είναι»