βέλγικες βάφλες-συνταγή-

Συνταγή για Αυθεντικές Βέλγικες βάφλες Λιέγης που φτιάχνονται με μαγιά. Στις Βρυξέλλες τις πωλούν στο δρόμο και αν βρεθείτε εκεί μην παραλείψετε να τις δοκιμάσετε. Οι βάφλες αυτές περιέχουν στη ζύμη τους ακανόνιστα κομματάκια ζάχαρης που με το ψήσιμο λιώνουν και δημιουργούν μια καραμελωμένη επιφάνεια.

Αφράτες αυθεντικές βάφλες από το Βέλγιο για το πρωινό μας ή για το γλυκό της εβδομάδας. Μπορείτε να τις γαρνίρετε με πραλίνες και μαρμελάδες της επιλογής σας ενώ μπορείτε να προσθέσετε μέλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Στο Βρυξέλες πωλούνται στο δρόμο και φτιάχνονται με μαγιά.

Δείτε ακόμα Αλμυρές βάφλες με κολοκυθάκια χωρίς γλουτένη

Οι βάφλες είναι ένα σνακ το οποίο είναι από τα αγαπημένα μας, μαζί με τις κρέπες. Στην Ελλάδα όμως τις τρώμε λίγο διαφορετικά. Αυτή τη φορά λοιπόν θα δοκιμάσουμε τις αυθεντικές βέλγικες βάφλες Λιέγης. Είναι οι πιο αφράτες και οι πιο γευστικές ενώ η συνταγή τους έχει σίγουρη επιτυχία. Εμείς τις απολαμβάνουμε με μέλι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις Αυθεντικές Βέλγικες βάφλες Λιέγης:

βέλγικες βάφλες-συνταγή-

Βάφλες Λιέγης έλεγε σήμερα το πρόγραμμα. Βγήκαν τέλειες σε εμφάνιση. Είπα όμως να τις κάνω πιο λάιτ και «πείραξα» την ορίτζιναλ συνταγή…με αποτέλεσμα να μου βγουν αρκετά άγλυκες. Θα τις σώσω περιχύνοντας με μέλι! Σε σας θα δώσω όμως την αρχική συνταγή….που λάιτ δεν τη λες αλλά πολύ πετυχημένη τη λες!

Επειδή είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να τη βρείτε στην Ελλάδα προσθέστε άσπρη ζάχαρη κατά το ζύμωμα.

Εκτέλεση για τις Αυθεντικές Βέλγικες βάφλες Λιέγης

Σε ένα μπολ κουζινομηχανής βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την βανίλια, το αλάτι, την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε την μαγιά διαλυμένη στο χλιαρό γάλα. Επίσης προσθέτουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε.

βέλγικες βάφλες-συνταγή-

Βάζουμε το γάντζο της μηχανής και ζυμώνουμε για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και δουλεύουμε την ζύμη για 10 λεπτά ακόμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.

Θέλουμε να πάρουμε μία ζύμη βουτυράτη και λαστιχωτή αλλά λιγότερο σφιχτή από την ζύμη για τσουρέκια. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα ή λίγο περισσότερο, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.

Δείτε ακόμα Βαφλες με κουακερ

Αδειάζουμε την ζύμη στον πάγκο και την πατάμε να ξεφουσκώσει. Σε αυτό το σημείο βάζουμε τα κομματάκια ζάχαρης και ανακατεύουμε για να πάνε παντού. Κόβουμε την ζύμη σε 10 κομμάτια των 80 γραμμαρίων το καθένα. Τα πλάθουμε ελαφρώς σε μπαλάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με μεμβράνη για 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε την βαφλιέρα στο δυνατό, την λαδώνουμε μία φορά και βάζουμε τα μπαλάκια ζύμης στις υποδοχές της. Ψήνουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

βέλγικες βάφλες-συνταγή-

Tips για τις Αυθεντικές Βέλγικες βάφλες Λιέγης

Βγαίνουν 10 βάφλες. Αντί για φρέσκια μαγιά μπορούμε να βάλουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή. Αν δεν βρείτε ζάχαρη σε κομματάκια προσθέστε 120 γραμμάρια άσπρη κανονική ζάχαρη μετά την καστανή ζάχαρη, στην αρχή της παρασκευής της ζύμης. Αντί για κάψουλες βανίλιας μπορείτε να βάλετε 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

Όσες δεν καταναλώσουμε αμέσως τις τυλίγω σε μεμβράνη και βάζω κατάψυξη.  Ζεσταίνουμε τις κατεψυγμένες βάφλες σε τοστιέρα και γίνονται θαύμα! Μπορούμε να μειώσουμε το βούτυρο, πάλι θα γίνουν φουσκωτές και ωραίες.

Εμείς στις βάφλες που βλέπετε βάλαμε μόνο 100 γραμμάρια βούτυρο. Τις σερβίρουμε με άχνη ή με μέλι. Και σκέτες όμως μας αρέσουν! Μπορούμε για πιο  χορταστικές να χωρίσουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια των 100 γραμμαρίων το καθένα.

βέλγικες βάφλες-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Λιζα Σαραντιδου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close