Αλμυρά κρουασάν με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης σαν του φούρνου με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης για το ταπεράκι του ολοήμερου αλλά και για το πρωινό σχολικό κολατσιό.
- Γάλα φρέσκο 1 φλιτζάνι χλιαρό
- σπορέλαιο 1/2 φλιτζάνι
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350-400 γραμμάρια
Υλικά
- φέτα 1 τέταρτο του κιλού θρυμματισμένη
- μοτσαρελα 40 γραμμάρια τριμμένη
- πιπεριά Φλωρίνης 1 από βάζο
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τα παιδιά λατρεύουν τα κρουασάν είτε μιλάμε για γλυκά είτε για αλμυρά. Παρόλα αυτά τα αποφεύγουμε αφού δεν ξέρουμε τι υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί για να τα φτιάξουν. Όμως αν φτιάξουμε τα δικά μας αλμυρά κρουασάν με αγνά υλικά της επιλογής μας τα πράγματα αλλάζουν.
Δείτε ακόμα Τραγανά αλμυρά κρουασάν γεμιστά με τυρί και μπεικον
Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να σταματήσετε να δίνετε στο παιδί τυρόπιτες, ζαμπονοτυρόπιτες και κουλούρια Θεσσαλονίκης για το σχολικό κολατσιό, μπορείτε να κάνετε την διαφορά και να δοκιμάσετε αυτά τα αλμυρά κρουασάν με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης. Θα σας λατρέψουν τα αγγελούδια σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αλμυρά κρουασάν με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης:
Και ήρθε το βράδυ …και μαζί του και κάποια λιγούρα .
Τι να τσιμπήσουμε ;η κλασσική ερώτηση 🤔.
Λαχταριστά κρουασάν με φέτα -μοτσαρελλα και πιπεριά Φλωρίνης
Εκτέλεση για τα αλμυρά κρουασάν με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης
Αρχικά διαλύουμε την ξερή μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε την ζάχαρη και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα και στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ζυμώνουμε καλά την ζύμη μας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, να είναι αφράτη και εύπλαστη. Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος. Στο μεταξύ ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα με την τριμμένη μοτσαρέλα και την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια.
Δείτε ακόμα Αλμυρά κρουασάν για κολατσιό στο σχολείο!
Ανοίγουμε την ζύμη μας με τον πλάστη σε ένα στρογγυλό φύλλο. Κόβουμε το φύλλο σε τρίγωνα και βάζουμε σε κάθε τρίγωνο από 1 κουταλιά της σούπας γέμιση στην άκρη. Ρολάρουμε σε κρουασάν. Τοποθετούμε τα κρουασάν σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού με το φρέσκο γάλα και αλείφουμε τα κρουασάν με το μείγμα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 35-40 λεπτά.
Tips για τα αλμυρά κρουασάν με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης
Το σουσάμι είναι προαιρετικό. Μπορούμε να βάλουμε λιγότερη ή περισσότερη μοτσαρέλα ανάλογα τα γούστα. Γίνονται και με νωπή μαγιά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος στο πλευρό του Ρήγα
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- H Γη της Ελιάς : Μαργαρίτα και Βαρώτσος έρχονται κοντά
- Καιρός : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του